Vučić: Nadam se čudu i postizanju kompromisnog rešenja, jedva čekam da se vratim u našu Srbiju (VIDEO) 1Foto: Z.S.M.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti putem Instagram profila nakon sastanka sa Aljbinom Kurtijem u Briselu, uz poruku da do sada nije bilo pozitivnih vesti po pitanju pregovora, ali da se ipak nada da će u narednim danima do njih doći.

„Poštovani građani Srbije, težak dan je za nama. Bio je težak dan za sve građane Srbije, za celu našu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali se suzdržavam od svih drugih komentara jer se  nadam i želim da verujem da je moguće da nekim čudom postignemo kompromisno rešenje u danima pred nama“, kazao je predsednik.

On je istakao da će i u Briselu nastaviti da se zalaže za očuvanje mira.

„Nastaviću da se borim za mir i stabilnost pre nego što se obratim. Obratiću se u narednih 48 sati sa svim činjenicama. Jedva čekam da se vratim u našu Srbiju“, rekao je Vučić.

Ranije danas, direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da se niko neće obraćati iz srpske delegacije danas u Briselu.

„Važno da smo se borili za mir, za stabilnost, za kompromisna rešenja i zbog toga predsednik Aleksandar Vučić ostaje još izvesno vreme u Briselu. Sutra će se obratiti javnosti, biće to jedno od njegovih najvažnihijh obraćanja javnosti“, naveo je on.

Nakon sastanka, obratio se i Žozep Borelj.

Dogovor Beograda i Prištine nije postignut, ali se priča tu ne završava, saopštio je dana šef evrodiplomatije Žozep Borelj posle sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Albinom Kurtijem u Briselu i poručio da ovo „nije trenutak za jačanje tenzija već za traženje rešenja i rešavanje pitanja koja su dugo na stolu“.

„Međunarodna zajednica ne želi da vidi nove tenzije u narednom periodu, i obe strane će biti potpuno odgovorne za bilo kakvu eskalaciju na terenu“, upozorio je Borelj posle trilateralnog azgovora u Briselu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari