Vučić najavio razgovor sa građanima o litijumu u Ljuboviji za 15 sati

Ostavite komentar


  1. bice zanimljivo gledati jos ako se pojave lazni ekolozi i propali opozicionari usta sumnjam

  2. Gospodine Predsedniče molimo vas da skrenete pažnju Helikopterskoj jedinici da prilikom preleta preko naseljenog dela Ostružnice koriste propisanu visinu a ne nižu od dozvoljene dana 07.09. oko 10:18. Hvala!

  3. Ovo mora da se preseče sa referendumskim pitanjem, da li će vlast (Političari) da slušaju struku ili će struka da sluša vlast (političare).

  4. Već sam jednom prilikom prokomentarisao da Oskar nije ni za šefa MK u Cipuljicima a kamoli za Predsednika države. Ali,šta je tu je. Očigledno da bolje nismo ni zaslužili.

  5. Ljubovija? Mogao si i na Tari ili Zlatiboru da održiš razgovor. Kad već izbegavaš Loznicu trebao si u Šapcu ima više smisla

  6. Ovako ponašanje predsednika je jedinstveno u svetu predsednika.Prosto se čovek oseća neprijatno kad ga gleda .

  7. Kakav skandal – predsednik države sedi na sastanku sa ministarkom u kratkim hlačicama! Kakvo nepoštovanje!

  8. Po drugi put medju srbima – prvi put je pukao, sad nece dopustiti da mu se pojavi neko kao prosli put – jos jedna predstava za one sa manjim IQ-om

  9. Predsednik ovim sto radi krsi ustav,lobira za stranu kompaniju.
    Obecao je rio tintu subvencije od 500mil evra.
    I gde je tu racunica.
    I da je iskopavanje litijuma idealno bez rizika.
    Ako rio tinto radi idealno ondak mu se posao ne isplati jer ce vise uloziti nego dobiti.Ma srbija je jedna ludnica…j.be lud zbunjenog.

  10. 70 km uzvodno od Loznice i više od 80 km uzvodno od doline Jadra i Radjevine?
    Jel mi svi shvatamo šta gebels radi?

  11. Covek je Rio Tinto lobista, jer sam kaze da o posledicama po zemlju, vodu i vazduh od rudarenja litijuma pojma nema.

  12. Kakva nekultura! Sedi u kratkim pantalonicama i majici, na radnom sastanku. Na radnom stolu tepsija sa masnim burekom ili pitom, zderu pored radnih papira. I jos se fotografisu za javnost?!

  13. Lepo je što po komentarima ovde i na svim drugim portalima, možemo da vidimo potvrdu većinske podrške ovoj vlasti. Izbori?! Referendum?! Hm

  14. Interesuje me šta o tome misle Bojković i Topalko, osvedočeni stručnjaci za litijum, čije izjave vaši mediji nemilice eksploatišu.

  15. Kako ne shvata taj narod da Vučić samo traži način kako da ih iseli. Sa Kosovom je završio. Neka se spreme Loznica, Jadar Homolje….Ne verujte ni reči gde god je on branio intere srba tu srba više nema.

  16. Eksploatacija litijuma iz zemlje može nositi određene rizike po životnu sredinu, uključujući zagađenje voda. Postupak vađenja litijuma obično uključuje rudarenje ili isparavanje iz slanih voda (slani rastvori), što može dovesti do ekoloških problema.

    Glavni rizici uključuju:

    1. **Zagađenje podzemnih i površinskih voda** – Korišćenje hemikalija u procesu vađenja litijuma može rezultirati curenjem u vodene tokove i potencijalno kontaminirati izvore pijaće vode. Ovo je posebno zabrinjavajuće u oblastima gde se koriste podzemne vode za piće i navodnjavanje.

    2. **Velika potrošnja vode** – Eksploatacija litijuma, posebno iz slanih rastvora, zahteva ogromne količine vode, što može dovesti do smanjenja vodnih resursa, posebno u sušnim oblastima.

    3. **Hemijsko zagađenje** – Tokom rudarskih procesa, hemikalije poput sumporne kiseline mogu biti korišćene, što može izazvati hemijsko zagađenje zemljišta i vode.

    Iako tehnološke inovacije pokušavaju smanjiti ove negativne uticaje, eksploatacija litijuma svakako nosi ekološke rizike, uključujući potencijalno zagađenje voda.

  17. Управо је повучен ранији текст о ,,црвеним линијама,, тј, условима које Србија не може мењати, а сада је то поништено, чиме се сада дефакто признаје независност Косова. Ово се наравно дешава у сенци велике представе.

  18. Nema mi logike da laik Aleksandar Vucic kada je iskopavanje litijuma u pitanju razgovara sa narodom, laicima kao sto je i on.Strucnjaci su dali svoj sud koliko je litijum stetan pa cudi da se mirodjija man mesa i u ovo.Ne zeli narod koji pametno razmislja rudnik litijuma u Srbiji treba navedeni da shvati i njegovo forsiranje otvaranja rudnika se narodu smucilo a polako ali sigurno smucice im se i on,mirodjija man

  19. Ljubovija ne ulazi u prostorni plan rudnika.
    Zašto sastanak kod nas, a ne tamo gde je rudnik predviđen?
    A,da. Strah od naroda.

  20. A, zasto u Ljuboviji; Tamo se ne planira rudnik Litijuma. Zaste sastanak nije u Nedeljicama, ge je vec bio i naobecavao kule i gradove. I najvaznije: sta ima on, kome to nije u opisu posla, da razgovara o litijumu? Kao ekspert za rudarenje; kao ekspert za zivotnu sredinu; kao ekspert za ekonomiju? Ili, iz nejasnih razloga, kao licno zainteresovan za projekat Jadar?

  21. Smešna predstava, karikaturalan glavni glumac, zbunjeni naturščici, sluđeni pinkovi gledaoci, jednom rečju, teška sprdnja od vladara i njegove iluzorne Cirkuzanije.

  22. Predstava je spremna,replike uvežbane,sns bratiji se tresu gaće da nešto ne zabrljaju.Samo da prođe dan,da niko od njih ne napravi grešku,pa sve po starom.

    .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. i 8. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.