„Vučić snosi odgovornost za napade na vojnike KFOR-a na severu Kosova“: Nemački parlamentarac u Prištini

Ostavite komentar


  1. Koliko cinicni i odvratni odgovori. Lazima na istinu. Klasicni okupator. I u pravu je, oni nisu kolonijalne zemlje vec okupatorske.

  2. Nemacki namsenik u Pristini govori ono sto su i njegovi dedovi govorili kada su streljali djake u Kragujevcu i dok su cinili razne druge masakre. A to je da je uvek neko drugi kriv. Dakle bas nista novo u takvom ophodjenju.

  3. @ Ja, Lunar…
    Ne možete podneti istinu gospodo. Naravno da je svima jasno ko je poslao one batinaše.

  4. Nemacki parlamentarac u Pristini dao objektivnu sliku, da je sukob sa Kforom strasniji od streljanja srpske dece pored reke, dizanja u vazduh autobusa NIS ekspresa, pogroma 2004. godine i drugih stvari. I onda zasto su Srbi vecinski protiv ulaska u EU, mora da je zato sto Rusi placaju.

  5. Crni Pera eto i ti govoris kao on. Dakle izbrces cinjenice. Pa po celom svetu dolazi do sukoba izmedju snaga reda i demonstranata. Dakle, pricamo o pitanjima koje mu je novinar postavio a on izbegava odgovor. Kako napad na okupacione snage moze biti vece nasilje od etnickih napada 2004. kada je bilo i poginulih? Kako demokratija mogu biti neosnovana hapsenja, paljenje kuca, pucanje na decu? Licemerno…

  6. To je savršeno korektna izjava koju hronologija događaja i Vučićeve izjave samo potvrđuju. On stoji iza toga.

  7. Cujes ovako nesto i onda posle Nemci jos imaju obraza da tvrde da je njihova nepopularnost rezultat „ruske propagande“. A oni tako „dobri“… Na zalost, Nemci nikako da se distanciraju od obrasca ponasanja koji je na ovim prostorima bio prisutan i za vreme Hitlera i ranije, za vreme I svetskog rata. Kako samo nije sramota Rota i Nemaca da osam decenija posle najvecih zlocina u Evropi a za sta su oni odgovrni, PONOVO pokusavaju da na Balkanu ostvare iste ciljeve, sponzorisu ISTE nacionalizme i to ide cak dotle da su glavni sponzori stvaranja albanske vojske na Kosovu bas kao sto je to i Hitler bio kada je formirao SS diviziju Skenderbeg. Sram da ih bude. Sto s etice „napada rulje“, to je bila samo reakcija na izivljavanje albanskih „specijalaca“ a koje je KFOR krenuo da „brani“. Bice da se radi o isceniranom incidentu upravo sa ciljem da se Srbi optuze.

  8. Evropa je sita i nas i Albanaca, niko od tih drzavnika nije u stanju kulturno, trezveno diplomatski, pragmaticno za dobrobit oba naroda da resava probleme. Mislim na nase i albanske politicare. Srbi moraju da shvate da je Kosovo otislo, Albanci moraju da shvate da oni nemogu Srbe kao narod druge klase da tretiraju.I obadve grupe trebale bi pojam osvete i zluradosti da potisnu. Obadve grupe morale bi na emocionalnom i kognitivom polju da se razviju. Svejedno ko je kriv, obadva naroda imaju pravo na suzivot jedan sa drugim. Misljena sam da je Rota iznerviralo pitanje ko je veca zrtva. Ima on pravo jer vidi da je svako na svoj nacin zrtva a ne ko je veca. To pitanje novinara moze revansisticki da se tumaci, u tome je razlog a zapad je dosta osetljiv kada je to u pitanju, bar kad se radi o komsiluku. Zasto su Nemci siti nas? Gradjanski ratovi su sa izbeglicama doveli Nemacku na rub propasti. Ratovi u ex Jugoslaviji.

  9. Gospodin je ujedno dao odgovor , ponaša se kao potparol okupacionih snaga a sam zna da je Nemačka razbila SFRJ a na KiM je perjanica razbijanja Srbije

  10. Samo dan pre posete Rota Kosovu u Gracanici je napadnut Srbin od strane trojice Albanaca koji su ga napali samo zato sto je Srbin i zato sto je vozio auto sa KG tablicama – za takvo ponasanje albanske rulje su izmedju ostalog odgovorni i Rot i nemacka politika podrzavanja albanskog fasizma i sovinizma na Kosovu i takvih kao sto je Kurti. Zanimljivo i da Rot ne spominje Kurtijevo slanje „specijalaca“ na sever gde su izazivali incidente, izivljavali se nad tamosnjim Srbima, paradirali naoruzanjem, svakodnevno provocirali… To je naravno za Rota sasvim prihvatljivo a kako i ne bi, duga je nemacka istorija izivljavanja nad slabijima i nenaoruzanima kao i omogucavanje njihovih „saveznika“ da to isto rade , to je vec genetski kod njih.

  11. Zasto li ne iznenadjuju ovakve srbofobne, rasisticke uvrede od strane jednog nemca (namerno malim pocetnim slovom) i podrzavanje velikoalbanskih fasista – a da, sve ovo smo videli i pre osamdesetak godina…

  12. @tudor odakle znas da je zbog toga napadnut? Znaci u saobracaju ako dodje do incidenta, ako su razlicite tablice, onda je na nancionalnoj osnovi? Zrtva je rekla da ne poznaje napadace a jednog nazvala komsijom? Cudno malo.

  13. @Ja

    Odradjujes burek uck bote? Smaraju ti vasi komentari svaki put kada se napadne ili prebije ili upuca neki Srbin na Kosovu, bas smaraju. Samo, isto tako se mogu relativizovati i zamenjivati teze i kada se radi o napadima na Albance.

  14. Mnogi komentatori daju svoje analize, suprotstavljene ovom diplomati. Zašto to rade kada postoji samo jedan čovek koji će sve ispeglati i rešiti?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.