Vučić nastavio posetu Egiptu sastankom s poglavarom Koptske crkve 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je zvaničnu posetu Egiptu sastankom sa poglavarom Koptske crkve patrijarhom aleksandrijskim Tavadrosom II.

„Zahvalan sam Njegovoj svetosti Tavadrosu II @copticorthodox.church na toplom dočeku i iskrenom interesovanju za život ljudi u Srbiji i mogućnostima za približavanje naših kultura, o čemu smo dugo razgovarali“, objavio je Vučić na svom Instagram profilu.

On je napisao da postoji „poseban osećaj mira u prelepom hramu jedne od najstarijih hrišćanskih zajednica na svetu“.

Vućić je dodao da je Koptska crkva „vekovima okupljala verni narod, čuvajući njihov identitet i tradiciju i u najtežim vremenima, kao što je to oduvek činila i danas čini Srpska pravoslavna crkva, kao središte i čuvar sabornosti bez obzira na istorijske i društvene okolnosti“.

Vučić je u izjavi za medije danas iz Kaira rekao da posle sastanka sa poglavarom Koptske crkve ide da obiđe novi Kairo, novi grad koji su Egipćani izgradili, kome još nisu dali ime.

Zatim će imati sastanak sa premijerom Mustafom Kamal Madulijem i posle toga će prisustvovati Egipatsko-srpskom poslovnom forumu.

Posle toga, rekao je Vučić, razgovaraće sa predsednikom donjeg doma egipatskog parlamenta Hanafijem Ali Gebelijem, koji je već bio u poseti Srbiji.

Vučić je juče razgovarao sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem, a u prisustvu dvojice predsednika potpisan je Sporazum o slobodnoj trgovini kao i još deset bilateralnih sporazuma o saradnji u drugim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari