„Vučić ne može da poklanja nešto što nije njegovo“: Kako se postaje general i bez „bitke“ za Generalštab? 1Foto: N1; Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije ponosno je Džaredu Kušneru pokazao Beograd i izložio mu planove za brži rast srpske prestonice, a on njemu objasnio kako Beograd može da postane centar ovog dela sveta, tako piše na Instragram nalogu Aleksandra Vučića, ali je suština njihovog susreta ta da je vlast čvrsto rešena da se na mestu Generalštaba gradi luksuzni hotel.

U inspirativnoj razmeni ideja na balkonu Predsedništva, ona „lako je biti general posle bitke“ pretvara se u lako se postaje general i pre ili, još preciznije, bez bitke za Generalštab. Vučić i Kušner gledaju u luksuzan hotel na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine i ne mare za kritike javnosti i struke, prenosi N1.

„Predstavio sam mu viziju Beograda kao svetske metropole, čiji je kosmopolitski duh oduvek privlačio ljude iz svih krajeva sveta, a Džared Kušner je meni predstavio projekat za velelepni hotel u Beogradu koji će doprineti da naša prestonica postane centar ovog dela sveta“, napisao je Vučić na svom Instagramu.

Vlada Srbije je pre mesec dana, ispod radara javnosti, bez objavljivanja detalja, potpisala ugovor sa firmom zeta nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa. Kušnerovim susretom s Vučićem ozvaničen je projekat revitalizacije zgrade Generalštaba.

„E, sad ćete vi da vidite. Ja verujem da mi još nismo videli svoga Boga, iako mislimo da jesmo, nismo tek ćemo ga videti u naredne tri godine. Odnosno iz izbornih rezultata se jasno vidi da neki ljudi ne shvataju neke stvari“, kaže urednik nedeljnika Radar Milan Ćulibrk.

U Pokretu Ekološki ustanak ponavljaju da se ne sme dozvoliti skrnjavljenje objekta porušenog u NATO bombardovanju i upozoravaju da će pozvati na protest.

Oglasila se i SSP za koju je susret Vučića i Kušnera još jedan dokaz da se u Beogradu, kako kažu, sve gradi po meri investitora bliskih vlasti.

„Vučić ne može da poklanja nešto što nije njegovo, Beograd, Generalštab, bilo koje zemljište nije privatan posed ni Vučića, ni Vesića, ni Šapića, ni Malog, to pripada svim Beograđanima i oni to ne mogu da poklanjaju kome hoće. Neophodno je da se građani i struka pita kako će se Beograd razvijati, ali to pod ovom vlašću nažalost nemamo“, smatra Mila Popović iz SPP-a.

Pre mesec dana grupa koja broji više od 350 arhitekata tražila je Deklaracijom da se zgrada Generalštaba proglasi kulturnim dobrom od izuzetnog značaja i da se revitalizacijom taj objekat vrati u prvobitno stanje. Do danas se ispod tog zahteva potpisalo 6292 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari