"Vučić ne veruje Dačiću ni kada mu darove nosi"

* SPS je dobio od Vučića ponudu koja se ne odbija *Ružić je tipičan primer funkcionera koji je zašao u ozbiljne godine sa epitetom mladog lava * Vučićeva harizma je prilično istrošena, cunami je u povlačenju *Janković je uramio svoj kandidatski poster u ram DS, čija je mera veoma mala *Jeremić ume da se rukuje sa građanima i desnom i levom rukom
Dijana Vukomanović, bivša predsednica Izvršnog odbora socijalista, u razgovoru za Danas

Ostavite komentar


  1. do juce je drugu pricu pricala,meni to nije jasno,zasto se od pocetka nije borila za svoje stavove ako ih je i imala

  2. Nije cudno da dvojica psihopata i manijaka ne mogu da se sloze do kraja.Svaki od njih ima drugacije simptome i osobite potrebe.
    Pitajte psihologe .
    Us put, gospodja koja je odbegla od ove Ivicine sekte, trebala je to da uradi odavno.Ne osudjujem je , naprosto sada izgleda potpuno drugacije, rastereceno i elokventno, ne kao kada joj je debeli Ivica sedeo na glavi !

  3. Vukomanović više nije šefica u PS OEBS-u pa otuda i ne čude ovakve izjave.

  4. Potrebne su smene u SPS. Dacic je kompromitovan i AV ga drzi u uzdi, zbog Dacicevih gluposti, sada ispasta ceo SPS. U SPS su vecinom obrazovani gradjani koji misle svojom glavom i mogu prosuditi sta je dobro za stranku a sta ne. Ako nastavimo ovako AV ce nam preoteti starnku, potrebni su nam novi ljudi koji ce povesti SPS, jedan od njih je Ruzic.

  5. Previse puta je Dacic bio u izbornoj trci. Mislim da je shvatio da ne moze da napreduje, vec samo u sunovrat. On bi sebe politicki unistio kada bi se kandidovao. I ovako ce uskoro da bude politicka proslost Srbije

  6. Vrlo solidan intervju g-dje Vukomanovic. Potpuno se slazem sa njenom ocenom stanja u SPS-u, kome zbog toga preti krah a posebno sa cinjenicom da je g. Vucic trenutno na staklenim nogama. Doduse, nisam bas siguran da je pakt sa ljudima g. Ilica prava stvar ali vreme ce pokazati.

  7. Može li neko da mi objasni šta to političari "gube" kada "padnu" sa vlasti? Stalno se dramatizuje priča o nečijem dolasku, održanju, a zatim i "spektakularnom padu sa vlasti". To u Srbiji ništa ne znači. U pitanju je politički pajac i nekad i sad, kojem ni dlaka sa glave ne fali. Ono što je pokradeno – za to niko i ne pita, niti se bilo ko ganja zakonski. Ako se i pokrenu neki postupci, svi listom zastarevaju ili se prekidaju. Svako sa svakim sadađuje, vlast i opozicija dele lovu decenijama. U koaliciji može svako sa svakim. Nekad se zamene garniture, pa sad drugi glume vlast, a oni prvi opoziciju. Ruka ruku mije, vrana vrani oči ne vadi. Pajac zamajava narodne mase, svi o njemu pišu i njega krive ili hvale. A okolo je sistem od hilajada protuva, kriminalaca i parazita koji neprekidno decenijama satiru ovaj narod i državu. "Gubitak vlasti, i kazna na izborima" su najobičnje glupe floskule, jer je politika u ovoj zemlji apsolutno najunosniji i NAJSIGURNIJI biznis za koji sankcije ne postoje. I svima je fenomenalno, bez obzira na kojoj poziciji bili. Čak i opoziciji, disidentima, odabranim novinarima i analitičarima, NVO organizacijama, "nezavisnim" intelektualcima…. čitava jedna kasta parazita koja se iživljava na grbači ovog naroda koji živi sa 200-300 evra mesečno i biološki nestaje sa lica Zemlje. SATANIZAM 100%!!!

  8. SPS je bio u poslednje tri vlade i ulazili su sa bilo kim u koalciju sam da bi bili u vlasti….zasto im verovati?

  9. MA idi ti slobodno kod Jeremica, on ce da ti proda pricu o nekakvom uspehu samo dok ne prodju izbori. Nakon toga, kada vidi koliko je smesan i jadan, dobices peedalu, a on ce ponovo da pobegne u SAD.

  10. Preuzmi svoju odgovornost, a ne tu da nam tvrdis da je neko drugi kriv. Vi ste licno sami stvorili vas rijaliti,a on je vama licno omogucio mnogo toga u toj stranci. Dacic vodi ozbiljnu politiku,a i vi sami ste ga podrzali,a i podrzali ste Vucica,ali najlkase je igrati onu igru glumim da se ne secam. I.Dacic je licno povratio SPS na politickoj sceni,a 2002 to je proslost,a i taj isti Dacic nije Milosevic,niti je Vucic onaj Seselj. Srbiji je potrebna politicka stabilnost(mi imamo najbolju stabilnu politiku,nema razloga za promene) a ne neko koji napada Srbiju i siri politicke lazi o Vladi i o premijeru. Kada je taj Jeremic u pitanju ,licno smatram da on nema nikakve sanse posto niko nije zaboravio njegovu losu politiku od 2008-12, a i verujem u to da sve sto mnogih pisu o njemu,da je to mnogo vise gola istina nego sve ovo sto je receno.

  11. U sadašnjoj fazi Tomislav Nikolić podnošenjem ostavke ne može da utiče na tajming izbora i dužinu trajanja predizborne kampanje. U članu 120. stav 3. Ustava Republike Srbije piše: "Izbore za predsednika Republike predsednik Narodne Skupštine je obavezan da raspiše tako da se održe najkasnije tri meseca od nastanka sprečenosti predsednika Republike odnosno prestanka mandata na koji je biran." Kako od dana raspisivanja do dana održavanja predsedničkih izbora može da prođe najmanje 30, a najviše 60 dana, to znači da je Tomislav Nikolić samo podnošenjem ostavke do početka januara mogao da utiče da izbori budu raspisani pre 2. marta (zakonski datum u slučaju redovnih izbora) i održani pre 9. aprila.

  12. Analiza gospodje Vukomanovic je vrlo zrela i hrabra. Samo su dva zadatka bitna: 1- spreciti kradju na izborima i 2- motivisati birace na masovan izlazak na izbore. Treci ce narod resiti olovkama.

  13. Verovali joj ili ne ali ja odavno nisam pročitao jedan intervju koji veoma jasno i precizno daje analizu današnje politike i njenih aktera.

  14. Jedno joj zameram ! Kasno je "progledala" ! Ko "to" (SPS) nije video,doziveo i preziveo od 1990 god.,taj nezna sta je zlo !!

Ostavite komentar


Politika

vilijam barns

Glas Amerike: Upadljivo ćutanje Beograda o poseti šefa CIA Vilijama Bernsa

Boravkom na Kosovu u četvrtak i petak, direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns okončao je posetu regionu tokom koje je obišao i BiH i Srbiju, ali je poseta Beogradu ostala obavijena velom tajne - od detalja da niko u Srbiji nije ni potvrdio Bernsovu posetu, do toga s kim je i o čemu razgovarao, piše Glas Amerike (VOA). 

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.