Vučić: Neću da budem odgovorniji od opozicije za Kosovo

Ostavite komentar


  1. Standardno lupetanje ovog koji hoće apsolutnu vlast, ali neće da bude odgovoran…

  2. A jel može za promenu, bar jedan telefonski gledalac koji postavlja pitanja gostu u studiju da ne bude bot?

  3. On podnosi jedino "unutrašnji monolog", a da želi dijalog ne bi nazivao opoziciju lakrdijašima, idiotima i slićnim!

  4. Svi mogu da budu odgovorni – Vučić nikad. Bezgrešno je začet a savesno nije načet.

  5. Ene ga! Pretvori se sada u prepodobnog. Dok je prodavao Kosovo nije tako govorio. A sad kad mora da postupi u skladu sa obećanjima on nece da bude odgovorniji.

  6. Ovom coveku treba strucna pomoc. Satima pricati o sebi je slucaj za psihijatriju.

  7. "A JA doveo sve strane investitore u Srbiji…… "A vi nezahvalni, pričate da je Srbija radni logor.

  8. Interesantno-nece da bude odgovorniji od opozicije.A zasto je onda na vlasti?Hocu li ja biti odgoovoran?Inace,vec vidjen arsenal lazi,ali i vrlo opasnih gluposti.Dno…..

  9. @studijski mizanscen, nije Beograd na vodi nego banka u Abu Dabiju gde AV deponira onih 128.000 dinara pošto nema vreme da troši tu platu!
    Živi od dnevnice, oko 150 din., čini mi se! Sitom dovoljno!

  10. malo vise srpskih opanaka, sajkaca, ruskih tenkova i aviona!
    Druze Vucicu, posle tvoga cetnickog pobratima Nikolica, ti postao grobar nebeske Srbije.
    SPC-a je uz tebe I bez tebe!

  11. Тотални медиокретет.Неће да прихвати да буде одговорнији од опозиције!?Док се цели живот инаугурише у београдском Пашалуку.Почев од Шешеља до савамалских "клинаца".Србији ће сванути када овај Дарвинов рођак оде кући.Није ли сам ракао да је он "већ матор у политици".Ајде сви ми да замислимо његов рапорт при задњој посети Америке.Дошао је у Белу Кућу и почео да објашњава највећи српски проблем-Косово и Метохију.Наравно да није могао избећи Клинтоново име и његово пријатељство са терористичком организацијом УЧК.На то му је,мртав ладан,шеф Трампове администрације одговорио:"Мистер Вучић.ви сте Клинтоновој фондацији донирали милионе.Ви нисте фер-плеј играч.Вас не занимају српско-амерички односи нити српско-руски односи.Ви сте негде ту између Београда на води и Тачијевог Вилајета-.Шта ви уствари хоћете од нас???

  12. Pitanje KiM je pitanje za celu Srbiju,jer samo svi zajedno mozemo doneti najbolju odluku o resenju za KiM.

  13. Najviše volimo sebe da lažemo, javno da lažemo

    E jedino ovde je bio u pravu… Samo da je još u jednini rekao…

  14. Emisija je danima reklamirana kao intervju i gde ce AV otvoreno da odgovara na pitanja novinara, gledalaca… Medjutim, uobicajeno za AV, niti je voditeljka uspela nesto da ga pita, niti su gledaoci uspeli da ga pitaju nesto konkretno, niti novinari. Uglavnom je drzao monolog uz uobicajeno aplaudiranje publike. Pricao je s brda s dola, hvaleci sebe kao licnost, isticuci svoje postenje i svoje talente za biznis i ekonomiju. Da covek pomisli da nam cvetaju ruze.Sve koji su mu uputili i najmanju kritiku okarakterisao je kao lopove, izdajnike, lazove. Ocekivala sam da ce da demantuje neke tvrdnje iz Kurira sta nas je sve slagao i nije ispunio ali te teme nije ni dotakao. Zakljucak mu je jedino istinit a to je da bi pored ovakve opozicije mogao jos 20 godina da vlada i da mogu da pisu i pricaju sta hoce a on ce da radi sta on hoce. Uobrazeno, nema sta!
    Pa, opozicija neka se ujedini, neka postavlja pismena pitanja u Skupstini pa cemo valjda docekati i neki odgovor.

  15. Na televiziji Pink, predsednice? Za predsednika je javni servis osnovno sredstvo informisanja javnosti.

  16. AV tresaosi se u Americi jer dobro znas da u Americi znaju ko si, sta si i gde si bio ovih 27 godina.Amerika zna da si prosle godine bio gost Klintonovima i da si zeleo ponovo njihovu pobedu.Tebi nije stalo do Srbije a jos manje do srpskg naroda.Sam sebe hvalis a u Srbiji je sve gore I gore !!!!!!

  17. E, pa, Vučiću, bio si vrlo aktivan činilac crne nacionalističke kohorte koja je ratorila Jugoslaviju i, u tom varvarskom pohodu; i Srbiju. Sad tražiš saučeništvo. Od poštenog sveta, koji je svih ovih decenija bio nevina žrtva satrapije u kojoj si i ti ostavio dubok i crn trag, nećeš dobiti ni jednu reč odoboravanja. Ništa ne brini, zapisan si perom ozbiljnih ljudi takav kakav si. S gnušanjem će te se odricati pokolenja. Ako je neke pravde – ni sva silina tvoje autokratije i demagogije neće moći da, za budućnost, našminka tvoju obrazinu. Kosovo? Strašan spomenik jedne nečovečne politike.

  18. Slučajno se setio da "reši" problem Kosova i Metohije posle povratka iz Vašingtona.

  19. Kad neko davljene ljude naziva batinasima ja zaista ostanem bez teksta. Prvo pozove na dijalog pa pocne da rezi i prosipa salve neistina i najgorih uvreda. Inace novinarka ga je skrenula sa svih vaznih tema. Opoziciji bih savetovao da razgovara ali samo pod ravnopravnim uslovima.

  20. Po svemu sudeci Vuci c je Amerima predao KIM.to je i izjzvio szmo u zavijenoj formi.ko je gledao i slusao mogao je da cuje da kosovo szmo usporava Srbiju.pametnom dovoljno.ИЗДАЈА ВУЧИЋИ.

  21. Svi su dobili glasove naroda, i svako treba da preuzme odgovornost za budućnost Srbije.

  22. Interesantno vidjenje – ja sam na odgovornoj funkciji, nikoga nista ne pitam, pregovaram kako se meni svidja ali neću ja da budem odgovoran za postignuti dogovor.

  23. Prvo porazgovaraj sa Slavicom Dj.D. i Sandrom R.I…..ali prvo predaj knjizizu i cekaj red.

  24. Pa zaista nije normalno to što neki mediji iznose. I taj Kurir je dužan da plati porez kao i svi građani tako da ovo što rade je bacanje prašine u oči narodu.

  25. Ja mislim da nam je i Sandzak opterecenje…i Presevska dolina…deo prema Bugarskoj…naravno Vojvodina. Da vidimo mozda je jos neko zainteresovan dok je vodja raspolozen.

  26. "Vučić je podsetio da je na izborima dobio podršku 80 odsto Srba na Kosovu."

    Ako je ovo tačno, onda narod Kosova ne želi da opozicija odlučuje o njegovoj sudbini, te je kukavički od vladara da traži da dele sa njim zajednički posledice ovakve politike.

  27. Kao da zivimo u pararelnom svetu u kome je sve drugacije od one druge strane. Imamo dve verzije jednog istog coveka. Ti predaj Kosovo kao sto sto ste ga ti i mali Sloba predali 1999….ti i niko drugi

  28. Nasa opozicija nije uopste prava opozicija, pravi zdravi rival. Nasa opozicija su inadzije. Ne znam koliko bi bili blagorodni ti razgovori. Vucic se nada, kao i mi, ali videcemo.

  29. Kada su bili Albanci nedavno u Beogradu sa svojim promocijama i predstavama, dok su ih napadali podivljali Srbi, prisustvovao sam na dve promocije i poručio im: Kažite svoijim političkim liderima, srpski lider Vučić ima takve psihosomatske probleme da mu je stalo da bude vladar, zašta će na sve da pristane samo da bude tamo gde je sada, i ako može još važnije nego što je. Zato ne izlazi po ceo dan iz studija tv Pink, odakle se javlja da je i dalje Vladar Srbije, i tim mojim rođacima na Kosovu koji su za njega glasali.

  30. "Lične političke ambicije sam ispunio, bio sam najmlađi poslanik, ministar, premijer i predsednik."
    Dobro, da znamo da je ISPUNIO LICNE AMBICIJE. Da se jos ne kandiduje za kralja ili cara. Znaci, nije se kandidovao da bi "radio na dobrobit naroda" kako nas je stalno uveravao. To smo oduvek znali, ali botovska armija ga glasa uz malo "kraduckanja" glasova i eto on ispuni sve svoje LICNE ambicije.
    Samo napr(e)DNO!

  31. Treba se dobro zagledati u buducnost.Nikome ne treba scenario sa pocetka ovog mileniuma sto je ne zamislivo i bilo bi porazavajuce.Kosovo jeste Srpska Svetkovina i niko ne moze reci da nije.Treba racionalno sagledati stvari naci dobru komunikaciju sa Albanima.Nece biti lako smiriti strasti medju narodima,ali obezbediti Srbima na KIM sigurnost i mir jeste najvaznije pitanje kao i podela opstine i delove KIM.Samo sa dobrom dijalogom i razumnim resenjima KIM ide u buducnost kao i narodi i politika obe drzave.

  32. Nije za očekivati da oni "političari" uopšte imaju ideju kako da se reši pitanje KiM, nisu oni u politici da bi rešavali ključne probleme zemlje pa i pitanje KiM. Fali tu srca, duše ali i podosta sive mase !

  33. Šta će ti opozicija? Uradi ono što si obećao u preizbornoj kampanji!
    Izgleda da su ti u Vašingtonu dali i rešenje i rokove, samo je nevolja u tome što ni Ameri ne mogu da te smisle. Trpiće te sve dok ne obaviš domaći zadatak. Nećeš dugo, Vučiću!

  34. Svakako treba ozbiljno pristupiti rešenju pitanju Kosova i Metohije, ne kažem da se nije do sada ništa po tom pitanju činilo ali svesni smo da nismo mnogo pomerili na bolje bar što se tiče srpskog naroda na Kosovu. Pitanje istog je svakako potrebno za uključiti sve pa čak i opoziciju koja htela to ili ne teško može da zaobidje, svi smo na istom zadatku očigledno i nema okretanje glave jer ovo je nacionalno pitanje pa da vidimo gde smo do sad došli i gde ćemo od sad da idemo…EU neće čekati na nas narednih 10-20-30 godina to je zasigurno…

  35. Srbija nema novaca za lobiranje, a Dodik koji sve radi u interesu Srbije i svom interesu, ima kancelariju u Vašingtonu, i troši milione za lobiranje interesa RS-e.

  36. Ono kad jedan milioner Vucic prica kako ima platu od 1000 € i kako zbog toga oseca odgovornost prema gradjanima koji to finansiraju. Majko moja…

  37. pa da, poziva se na dijalog dok ovi cute kako bi posle mogli da kritikuju sta god bilo u pitanju. Covek poziva na timski rad a tzv. " opozicija" izgleda planira o novim izborima

  38. Mogu da pljuju samo oni koji nisu moogli nista da postignu. Srbija je na dobrom putu i zahvaljujuci gospodinu predsedniku nismo vise mala zemlja za koju niko nije cuo.

  39. Poštenom čoveku nebi mogla da bude čista savest da je radio i pričao ono što je on od 90.tih do sada.Pošten čovek se ne busa u svoje poštenje, on nam probi glavu svojim poštenjem.

  40. Pitanje Kosova je veoma bitno za našu zemlju i generalno za budućnost naše dece. Iako je u pitanju velika odgovornost, ja čvrsto verujem da će sve doći na svoje mesto.

  41. Sve sto ima veze sa opozicijom je trulo. Nisu znali da vode drzavu zato i jesmo tu gde smo sad. Na sve nacine pokusavamo da se izvucemo iz bede. A oni se jos okupljaju i protestuju, a moto im je diktatura. Pa da je ovde diktatura, vi bi bili po zatvorima ili sedeli u podrumima. Ne bi smeli da izadjete na svetlost dana.

  42. Da li iko u Srbiji slusa dobro sta Vucic prica?! On ponavlja jedno te isto vise puta a kako bi prostom narodu to uterao u glavu da to pamti. Jeziva je to taktika diktatora koji otvoreno tvrdi kako ce ON sici sa vlasti kada ON to proceni da treba da ucini, da ce ON odrediti naslednika, da njega nikakva opozicija ne moze skinuti sa vlasti, itd. itd…. Pa ljudi moji, sta je to toliko on ucinio za Srbiju delima osim pricom. Sve vise starih ljudi rovari po kontejnerima u manjim gradovima dok on samo ““gradi Beograd na vodi““ ! Iz Srbije je proterana sva pamet a i ono malo sto je ostalo je smoreno svevladajucim roze medijima a kako bi se gledalo kroz roze naocare. Obratite paznju i ukljucite mozak, vladar je zgrabio svu vlast i nece je pustiti sve dok se narod ne probudi a on vrlo dobro zna da manipulise, ima on prakse u tome jos iz 90-ih i od svojih ucitelja Seselja i Milosevica ciji je on bio ministar informisanja i gde je naucio da vlada medijima. !!!

  43. Pročitao sam komentare koji uopšte nemaju smisla nisu objektivni a o argumentaciji ni da govorim.da mi smo suverena i nezavisna država koja brine za svoj suverenitet i svoj teritorij ne poklanja nikome, ne treba nama neki novi Tucović i Marković.

  44. Pitanje KiM je pitanje za celu Srbiju,jer samo svi zajedno mozemo doneti najbolju odluku o resenju za KiM.

  45. Bez obzira što je SNS na vlasti, kada je u pitanju Kosovo, treba svi jasno da se izjesne o svom stavu. A ne samo da ćute, pa što god da se uradi kritikuju.

  46. "- To je slučaj po pitanju Kosova, oni su ga priznali, a Srbija nije i tu se lome koplja – objasnio je Vučić." Evo mog mišljenja (reče Vučić da treba razgovarati sa narodom) ..Zašto da se lome koplja, pametni ljudi uvek nađu rešenje dobro za sve…Srbija po mom mišljenju ne može nikada da prizna "oteto i jednoobrazno" Kosovo kao nečasnu materijalizaciju svetog Kosova, iz dva razloga: 1. Kosovo je srce (nebeski blagoslovene) Srbije,
    2. Srbija je legalan deo USA, i to na osnovu mog skromnog čina iz 2002. godine da pravno zaštitim visoki (farmaceutski) biznis (78 registracija lekova u dozama i pakovanjima) koji mi je razoren u sadejstvu tri internacionalne i dve globalne kompanije, a time i svoju otadžbinu u kojoj nisam mogla da nađem pravnu zaštitu ogromnog legalno stečenog poslovnog i ljudskog kapitala. Kao legalna članica USA, Srbija nikada ne bi uvela sankcije Rusiji (čak da ih sama Rusija uvede sama sebi), niti bi izbacila Ruski humanitarni centar, iz jednostavnog razloga: potreban je Balkanu u raznim prirodnim nepogodama, a potrebna je i pomoć Rusiji da u USA ne misle da je bauk narod koji je 20 miliona časnih ljudi dao za opstanak čovečanstva u WWII, a o kulturi da ne govorimo! Savezi su danas normalna stvar, povezuju ljude koje god religije, nacije, itd. bili, kontinentalnost više ne sprečava povezanost ljudi kao nekada, pa tako svaez USSRBRUS može da postoji…Uostalom Srbija je posvećena Bogu, Beograd Bogorodici…i tu barem dileme nema…

  47. Moj deda iz Šumadije (uvek bio za Kraljevinu Srbiju) kaže : Može dogovor sa NATO i Albancima da oni stvore REALNU Albaniju sa Kosovom , a mi da stvorimo REALNU Srbiju sa Srpskom i severom Kosova, a Beograd da bude centar Jugoistočne Evrope !

  48. Drugim recima, on rece da Kosovo treba priznati!!! Da je to realnost i da to teba prihvatiti. Predsednik Drzave kaze da treba da predamo teritoriju Drzave?! Ciji je to predsednik???!!!

  49. Pa lose vodjena politika opozicije u zadnjih 12god i jeste rezultat ovakvog polozaja Srbije prema Kosovu.

  50. "Vučić: Neću da budem odgovorniji od opozicije za Kosovo".E bogami hoćeš, najodgovorniji si jer imaš apsolutnu vlast, radiš šta god hoćeš čak i mimo zakona.Sad bi da prebaciš odgovornost za Kosovo na opoziciju ili neke druge.Neće moći, nema ti odstupnice, srpski narod ne prašta izdaju.

  51. Posle duzeg vremena culi smo istinu, realnu istinu onakva kakvu mnogi znaju a mnogi i ne znaju … kada se suocimo sa istinom mozda i uspemo da resimo tu delikatnu situaciju izmedju Srbskog i albanskog naroda na nacin da ne stvorimo ovde zapadnu obalu Gaze bezeci od problema i krijuci se iza mitova i mitologije … Predsdniku Vucicu odajem priznanje na hrabro izrecenoj istini , na realnom pogledu kakav danas mnogi nemaju u Srbiji i na uposrnosti da od dijaloga koji sledi izvuce maksimum kako bio obe strane bile ujedno zadovoljne i nezadovoljne … ne moze jedna strana da dobije sve a druga da izgubi sve to dobro znaju i nasi zapadni partneri …

  52. Sramota je to čime se ovaj čovek hvali.
    Hoće da bude predsednik a neće da bude odgovoran.
    Hoće da priča o Kosovu (već 20 godina!) ali neće da on tu nešto bude kriv.
    Na kraju me ni ne zanima zašta se on to zalaže, jer ako to tadi na ovakav način onda od toga sigurno neće biti ništa.

  53. Relnost će morati da se prihvati. Koliko sam primetio, ovo je prvi čovek iz bilo koje vlasti koji je otvoreno spreman to i da konstatuje. Džaba prazno hvalisanje, ostavite to za vašar.

  54. Pitanje Kosova je kompleksno pitanje koje treba da reše zajednički svi političari.

  55. Objektivan i realan, bez dlake na jeziku, bez straha ulazi u otvoreno rešavanje jedne od najbolnijih i osetljivijih tačaka. Kosovo. Niti ćemo ga dati, niti ćemo ga otimati. Ono je tu gde jeste i tu žive narodi različitih kultura i jezika, različitih pogleda na budućnost. Težak zadatak i najlakše ga je ostaviti nekom drugom. Predsednik Vučić kreće u rešavanje i ovog pitanja i svakom daje šansu da kaže svoje mišljenje i da svoj predlog da ne bude posle da je sam nešto uradio a to zlonamernici jedva čekaju da se desi..

  56. Sve Vam je bilo super, bajno dok ste bili na vlasti. Niste videlu rupu u sistemu.A sada kad imate bolje uslove nego ranije Vi se bunite. N e znate da zivite i da uzivate u zivotu…. Sramota je pljuvati kada se radi za dobrobit Srbije i Kosova. Kosovo je uvek bilo nase i ostace spojeno uz nas.

  57. ovaj covek je dovoljan sam sebi … bezite ljudi iz ove drzave sto pre …

  58. Malo je kasno za to? Corbu koju ste zakuvali,licno politikom koju ste vodili (Vucic, Nikolic, Dacic, Vulin) jos 1999 god epohalnom pobedom nad zlikovackim Nato paktom povlaceci se i ostavljajuci srpske svetinje siptarskim bandama na milost i nemilost. Istorija ce dati sud o ovom sramnom cinu!!!

  59. Da opozicija ima konstruktivan predlog po pitanju Kosova prihvatila bi dijalog, ovako nemaju sta da kazu a Kosovo koriste da napadaju Vucica.

  60. Demagog misli da "podeli" odgovornost za ono sto je demagog sam uradio: predao Kosovo na tacni za licnu vlast. Dzaba mu svi ovi botovi jer ga ni Dunav ni Sava nece oprati a o sudovima da i ne govorim. Imace tuzilac pune ruke posla oko njega i njegovih drugara iz sekte.

  61. Da mi je vidim samo jednog od ovih hejtera sta bi uradili, da li bi odgovarali za tudju gresku!!??

  62. су се повукли,е да би Ана потписаа независност Косова!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.