Vučić: Neću da plaćam reket Brkiću, sa SPS ćemo sarađivati narednih šest meseci, godinu dana 1Foto: printscreen / TV Prva

Predsednik Aleksandar Vučić u emisiji „Prva tema“ govoreći o geopolitičkim dešavanjima rekao je da je „jasno da postoji uplitanje velikih sila u naše unutrašnje odnose“, te ponovio sve ono što smatra da je urađeno kod prethodnih vlasti, ali poručio da je krivice bilo i onih koji su vladali mnogo ranije „ne samo 1998.“. Nije bilo razumevanja za tadašnja dešavanja, pa je zato došlo do mrtvih i nestalih, razorenih fabrika, a onda i loše privatizacije, smatra on.

„Nije velika tajna zašto neko napada mene, a ne Dačića. To je primetno već nekoliko godina. Ja SPS poštijem, nećete čuti ružnu reč, sa njima smo radili mnogo u prošlosti, ali ćemo i u narednih šest meseci, godinu dana“, rekao je on i dodao da to ne znači da je saradnju oročio, već da i nakon toga mogu da sednu i razgovaraju.

Vučić je dodao da je razgovor s Dačićem prošao mirno.

Naveo je da ga je zabrinula laž od 2.000.000 za kampanju Hilari Klinton jer je shvatio da bi to morao na dnevnom nivou morao da to demantuje, i da ne zna kako tome da se suprostavi.

„Onaj najgori društveni talog, poput Milovana Brkića, koga napada u svakom broju i tekstu osim mene. Ne postoji taj. Kad kažem mene i moju decu i porodicu. To objašnjavam tako što neću da plaćam reket i šaljem kurire i dodvoravam nekome da meni o piše lepo. Neću da učestvujem u životu države koja će biti reketirana od strane sitnih kriminalaca i klošara. To su ljudi koji su govorili da sam ubio svoje dete. Govore da mi je majka kurva jer mi je otac Fahri Musliu. Neću da plaćam reket da to prestane, nego ću da ponavljam to“, rekao je on.

Vučić je i ranijih godina Brkića spominjao u pogledu reketiranja.

Napomenuo je da je priča oko SPS završena i da nastavljaju da rade zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari