Vučić: Nisam ja potpisao ugovor sa Fijatom pre 10 godina

Ostavite komentar


  1. „Jedino da me obesite na Terazijama“

    Obesite me; Ubijte me; Tucite me; Napadajte me;
    Nisam lekar, ali…

    1. A da se proveri da li je Fiat ispostovao sve od 2009.godine a sto je ugovoreno.Isto tako,da se proveri i da li je drzava davala vise od onog sto je ugovoreno.

    2. Ne pomaze tu lekar,to samo proterivanje negde u Sibir.

    1. Pa Vucicu zateceno stanje u drzavi je takvo kakvo je. Ako je tesko podnesi ostavku. A ne da ti samog sebe hvalis dizes u nebesa a ono sto nevalja drugi krivi. Nisi bez veze sebe proglasio da si Robin Hud a Rodin Hud nije plako vec stvaro i delio.

    2. Kakav je ugovor ne znam kao i niko u Srbiji jer nije dostupan javnosti, ali da nije njega bilo šta bi danas radilo u Kg? Sve se manje više vrti oko FAS fabrike u Kg..Zato vučiću sedi 1. A inače mnogi iz ekipe koja je tad pregovarala oko Fiata su i sad u vlasti i to baš u sns.Tako da cinizma i mlaćenja prazne slame kod vučka nikad dosta.

  2. Ti nisi potpisao ali covek koji ti i sada radi na glavnim kradjama od strane Arapa jeste. Ti ga i dalje stitis, znaci ti si kriv.

  3. U kojoj to demokratski uredjanoj drzavi u EU je moguce da drzava osnuje zajednicku firmu sa nekim svetskim poznatim proizvodjacem automobila a da pritom dobija ogromne subvencije od te iste drzave a da ugovor bude strogo cuvana tajna i da objavljivanje istog bude kaznjivo i sa ogromnim novcanim penalima. Neka neko ko je strucan odgovori da li je to normalno i kako je to vlada koja donosi ovakve ugovore?

    1. Sve je to lepo objašnjeno u ustavu i zakonu. Kako oni menjaju zakone po svojim potrebama, uključujući i one pre njih, u ustavu je ako se dobro sećam, jedno poglavlje posvećeno tim stvarima, a zove se ugovori od javnog interesa. Isto je i u zakonu. Generalno, bilo koji ugovor države sa bilo kojom firmom oko proizvodnje nečega, ne može biti tajna, bez obzira na klauzule u ugovoru, jer je zakon, a naročito ustav, stariji od ugovora. Izuzetak su vrste ugovora koje su precizno navedene u zakonu, tipa naoružavanje i sl. Ali mišljenje oko ovoga bi morao da da neki ozbiljniji advokat, a onda pokrenuti tužbu protiv države. O njegovim Arapima da i ne pričam

    2. Imenjače to u EU po definiciji nije moguće. Prvo, sve što država radi u komercijalnoj sferi, sa izuzetkom specifičnih oblasti (odbrana, bezbednost,…) mora da bude javno i transparentno. Drugo, u EU je najstrože zabranjeno bilo kakvo subvencionisanje komercijalnih kompanija od strane države, jer je to u suprotnosti sa jednim od osnovnih principa na kojima EU počiva, principa slobodne konkurencije. Kako je u vreme potpisivanja ugovora između FIAT-a i Srbije (2008) Italija bila članica EU a Srbija potencijalni kandidat za članstvo, EU je mogla i morala da stopira taj ugovor jer je kršio osnovne principe EU. Na žalost, kada kompanije iz EU mogu da se ovajde u „banana državama“ EU često žmuri i na najočiglednije kršenje sopstvenih zakona i pravila. Ali nije problem to što EU radi, problem je ono što rade oni koje smo mi birali da nas predstavljaju i štite naše interese. Da, tačno je da Vučić nije potpisao taj ugovor, ali je to jedino što je tačno od svega što je rekao. Prvo, ako je taj ugovor štetan po Srbiju, što ne mogu da tvrdim i što nije tema ovog komentara, onda i Vučić snosi dobar deo krivice, jer se taj ugovor veći deo vremena sprovodio u vreme njegove vlasti (7 godina od ukupno 11) a on je ćutao. Drugo, ugovor je istekao početkom Oktobra prošle godine, a nije produžen i li potpisan novi, što znači da FIAT u Srbiji blizu godinu dana radi na divlje i nastavlja da koristi subvencije i privilegije bez ikakvih obaveza. Da li je to normalno i odgovorno ponašanje države. Ako Vučić već izjavljuje da bi on drugačije napravio taj ugovor, zašto to nije uradio još pre isteka roka njegovog važenja? Na žalost ali mi nemamo predsednika na čelu države već običnog šibicara koji je od silnih dnevnopolitičkih kombinacija i nameštaljki definitivno pogubio kompas.

  4. Сваки уговор мора да има клаузулу о раскиду. Штета која тако настаје далеко је мања од штете коју имамо сваке године исплатом милијарди италијанској приватној компанији што је и против закона о конкуртенцији у е_У и против здраве памети. Проблем је међутим што су неки политички а и економски профитирали и још увек профитирају од тога без обзира на то што је дотични уговор штетно економско лудило за земљу у целини.
    Доста више са тим бајкама да морају да се поштују штетни уговори које је пре деценију склопила бивша власт.

  5. Ti nisi potpisivao ugovor, ali si ti njima dao prošle godine 2 milijarde.
    da nije za te dve milijarde opet Janković ili Đilas kriv?

  6. U poslednjih 7 godina Vučićeve vlasti Srbija ima uz Hrvatsku najgore stope rasta u regionu. Kumulativna stopa rasta BDP-a Srbije u poslednjih 7 godina je 9,6%, dok je recimo Rumunija imala 27,6%, KiM 22,9%, Mađarska 19,2%, Crna Gora 17,6%, Bugarska 16,5%, Makedonija 15,4%, BiH 14,9%, Slovenija 14,1%. Samo Hrvatska ima nižu stopu rasta od 8%, ali su i oni bolji jer se ta stopa primenjuje na duplo veću osovicu, s obzirom da Hrvatska ima duplo veći BDP po glavi stanovnika od nas. Kad je bila bivša vlast D(O)S-a prosečna stopa rasta BDP-a (do svetske ekonomske krize) bila je 6%, prosečna stopa u poslednjih 7 godina je 1,38%. Vučić sve laže, upropastio je ekonomiju, povećao dug Srbije za 10 milijardi dolara, a iz zemlje beži više nego ikada ljudi, dok se najmanje dece rađa u poslednjih 120 godina.

  7. Odredba o tajnosti ugovora znači da bi objavljivanje odredbi o veličini državnih subvencija značilo plaćanje drakonskih kazni.

  8. Pad proizvodnje FIAT u Kragujevcu od 40 odsto i remont rafinerije Naftne industrije Srbije utiču na pad proizvodnje u Srbiji, ali da država nije kriva za to,

  9. Ni narod nije potpisao da je Srbija tvoja privatna svojina!

  10. Da li ovaj covek pati i od nocnih mora?Stalno spominje te gluposti o vesanju na Terazijama.Pitam se da li ga u snu progone investitori ili stara vlast koja je za sve njegove neuspehe dezuran krivac ili pak Solak,Djilas a jos i trazi spomenik za zivota.O cemu on prica???

  11. Ova rečenics će mu biti glavna odbrana kada mu se bude sudilo. Npr. “ Nisam ja potpisao ugovor za Bg. na vodi”, ili “ Nisam ja potpisao ugovor za Jat”… i nema kraja.

  12. Nekog krivca moraju imati, pa što da traže drugog kada ima dežurni krivac za svaku lošu stvar koja se dogodi.

  13. „Umesto da mi podignu spomenik, oni svaki dan lažu po novinama“.
    Ne moraju. Otvaras ti sebi strane-fabrike ‘mauzoleje’ kojima predajes svoj porobljeni narod na minimalcu, … a ti ne lazes, .. ti vec 7 godina imas ‘privredni rast’! Najmanji u Evropi.

  14. Koliko se sećam ,kada si dolazio na vlast, pričao si i o tvojim zaslugama i razgovorima sa rukovodstvom FIATa,a posebno sa pokojnim direktorom.Malo revnosniji neka prelistaju taj period i tadašnju izjavu.

  15. Sedam godina vladavine a on se ponasa kao da je juce dosao na vlast, da nije mozda opozicija bila na vlasti svo ovo vreme. Na 1 dobru ucinjenu stvar napravio je 50 katastrofalno losih, ima da udje u istoriju kao najgori vladar u Srbiji.

Ostavite komentar


Politika

"Đubre je preživelo": 25 godina od atentata na Vuka Draškovića i članove Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali, SPO traži da jedna ulica nosi naziv žrtava 8

„Đubre je preživelo“: 25 godina od atentata na Vuka Draškovića i članove Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali, SPO traži da jedna ulica nosi naziv žrtava

Pre tačno 25 godina 3. oktobra 1999., režim Slobodana Miloševića, Državna bezbednost i pripadnici Crvenih beretki, pokušali su da na Ibarskoj magistrali ubiju tadašnjeg lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića. Drašković je preživeo, ali su stradala četvorica članova njegove partije i pripadnici obezbeđenja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.