Vučić iz Njujorka odgovorio Đilasu o ceni farmerki 1Printskrin TV Pink

Srbija postaje prepoznatljiva na međunarodnoj mapi i doći ćemo do svakog na svetu, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u uživo uključenju iz Njujorka, gde je juče održao govor na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Vučić je pobrojao mnoštvo susreta koji je imao na marginama jesenjeg zasedanja GS UN, posebno izdvojivši sastanak sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine.

Imao sam sastank sa Lajčakom, rekli smo koliko smo ozlojeđeni zbog kršenja sve ga što je potpisano (u Briselu) od 2013, naravno, Srbija nikad neće bežati od dijaloga, rekao je Vučić.

Osvrćući se na pojedine izjave u Briselu, dodao je bio sam u pravu i za Petera Stana (portparola EU). Oni koji dolaze iz zemalja nepriznavača (Kosova) imaju obavezu da se dodvore priznavačima pa su veći katolici od pape, dodao je Vučić.

Pomenuo je svetski forum, gde ne možete javno da pričate šta ste pričali, nego samo da ste se sastali, pomenuvši da se sastao sa Robertom Mecolom, predsednicom Evropskog parlamenta, premijerom Litvanije, i drugima.

„Bio sam i na dodeljivanju nagrade koji deli Atlantski savet, tu sam razgovarao sa Ilonom Maskom, on je čovek znao o Srbiji sve, razgovarao sam i sa čovekom iz Amazona, proširiće svoje akcije na Srbiju, razgovaraću i sa Džaredom Koenom, to nije Džared Kušner, posle imamo ručak sa sinom Bernarda Arnoa, najbogatijeg čoveka na svetu, zatim sa predstavnicima najmoćnijih kompanija i tu će biti najmoćni brodovlasnici i krem krema svetskog društva, katarski i saudijski ministri, ne znam što su mene pozvali, valjda je zanimljivo kad nisu svi istomišljenici… Inače, moraću sad da trčim 19 ulica pešice, jer ne možete automobilom, kasniću kod Žozepa Borelja 15 minuta,  na tom sastanku o Zapadnom Balkanu na početku će me menjati Marko (Đurić), posle imamo susret i sa Emiraćanima“, ispričao je Vučić.

Mnogo susreta je bilo, dodao je, nastavljajući, zahvalan sam građanima Srbije na podršci onome što sam izgovorio.

Nisam mogao mnogo lekova da preporučim kako da izađemo iz svega toga (Kosova), kao što i za rak nema leka, tako još ni rešenja za Kosovo, ali da stvari držimo pod kontrolom i da možemo da živimo, to je naša obaveza, dok se situacija ne promeni kada budemo mogli da tražimo nešto u vezi sa međunarodnim javnim pravnim normama, poručio je.

Vidim da su svi slušali, najsrećniji sam što sam govorio istinu i ono što građani Srbije osećaju, bio je tu i jedan odsto sebičnog razloga, ne znam koliko ću puta još imati priliku da govorim ovde, ali samo da to imam možda i jednom odštampano, dodao je Vučić.

Odgovori na pitanja – Đilas i cena farmerki

Odgovarajući na pitanje da komentariše to što je poslanik i lider SSP Dragan Đilas, pominjao cenu njegovih farmerki, govoreći u Skupštini Srbije na raspravu o rebalansu budžeta, Vučić je rekao da ne zna i ne kupuje ih, kakve god da ima, da se trudi da bude pristojno odeven i uredan.

Sve što imam od garderobe ne vredi dve felne jednog od mnogih Đilasovih džipova, rekao je Vučić, navodeći potom brojeve koliko su porasle plate nastavnika (Đilas je u Skupštini rekao da je jedna nogavica farmerki kao nastavnička plata).

Sve što imam nije dovoljno da platim stanove i prekidače na stanovima braće Đilas, nisam se obogatio, nemam račune u inostranstvu, dodao je Vučić.

Jedino moje bogatstvo su moje troje dece, napomenuo je, dodajući da uvid u njegovu imovinu ima Agencija za borbu protiv korupcije.

Odgovarajući na pitanje da komentariše objavu na mreži Iks direktora vesti TV Nova Slobodana Georgieva, da mu je govor u UN, pisala veštačka inteligencija, Vučić je pomenuo imena saradnika na govoru.

Tatjana Jović i Tijana Vasilijević iz kabineta su svedoci da sam sam pisao govor, hvala mu (Georgievu) na tome da je moj mozak na nivou veštačke inteligencije, govorim na srspkom, Tijana odmah prevodi na engleski, dobar smo tim za veštačku inteligenciju, naveo je.

Vučić je u sklopu tog seta pitanja rekao da i „ti kojima služi i taj gospodin i mnogi drugi vam otvoreno kažu da ne poštuju Rezoluciju 1244 UN jer oni su iznad, bogovi koji određuju sudbinu sveta.“

To je baš ta vrsta bezobzirnosti i laži na koju sam ukazao, oni samo potvrđuju koliko nemaju morala nikakvog, niti političke časti niti će imati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari