Vučić o dijalogu: Zamrznuti konflikti se završavaju stotinama i stotinama mrtvih, to nam ne treba

Predsednik Slovenije Borut Pahor u poseti Beogradu

Ostavite komentar


  1. Svaki zamrznuti konflikt je nalik vulkanu. Do erupcije može da dođe u svakom trenutku. Problemi se trebaju rešavati a ne ostavljati budućim generacijama.

  2. Razumem ovu floskulu o „zamrznutom“ konfliktu, samo mi nije jasno sa kime mi to vodimo „dijalog“?! I šta smo postigli ovim dosadašnjim dijalogom? Ako je upeh to što su nam Albanci zategli još jednu rupu na omči oko našega vrata, onda je to zaista veliki uspeh?! Konflikt treba zamrznuti što dublje i što duže. Trenutno nam je zamrzavanje jedini spas. Sve ostalo je čista glupost jer, kao što Albanci ne poštuju ono što su dogovorili do danas, isto tako, ne moraju da poštuju ni ono što ćete dogovoriti sutra?!

  3. Problem na Kipru nije resen vec cetiri decenije i niko se tamo ne ubija, isto vazi i za problem Kosova, ako je momentalno „resenje“ samo to priznanje onda neka se ostavi resavanje za neka druga vremena. Nije nicija gorela do zore, nece ni onih koje hoce da albanizuju Kosovo i da legalizuju tu tvorevinu na Kosovu.

    1. Svaki zamrznuti konflikt treba resiti na vreme, da ne bi posle bilo kasno.

  4. Tako bi svima bilo lakse…..da izbegnemo te stotine i stotine…..kad potpisujemo?

  5. Ne razumem pregovore za koje svetske sile kazu da treba da rezultiraju medjusoobnim priznanjem,cak ne dolazi u obzir da Kosovska strane pristane na neku najvecu mogucu autonomiju u okviru Srbije.Sto se tice u kakvim uslovima Srbi zive na kosovu i njihovim problemima od pucanja na njih,otimanje imovine,rusenje grobova itd to Vucica nikad nije interesovalo.Kad vidimo kako mudro cuti na skidanje srpske i stavljanje albanske zastave u Medvedji jasno vam je kako stiti interese Srbije.

  6. U tome je suština: Dijalog odavno ne postoji, odavno je postao Vučićev monolog, koji sve više preuzima formu ‘otrcanih fraza’ namenjenih srpskom plebsu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.