Aleksandar Vucicfoto FoNet Zoran Mrda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas u Vranju da je poseta ruskog ministra Sergeja Lavrova već zakazana, te da je ishod posete neizvesan dok se ona ne odigra.

Upitan da li će predstojeća poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova dovesti do novih pritisaka na Srbiju, Vučić je rekao da treba sačekati da se vidi kako će ta poseta da se odigra.

„Moguće je da sve bude u redu, a moguće i da ne bude. Da li je zakazano sve, zakazano je sve. I kad će se sastati sa Selakovićem, gde sam ja na večeri, gde je poseta groblju“, kazao je Vučić.

Dodao je i to da ne isključuje da poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu može da ugrozi posetu nemačkog kancelara Olafa Šolca.
Vučić je posle obilaska ukrajinskih izbeglica u Centru za azil, upitan da li će Lavrov posetiti Srbiju, što je danas potvrdila i portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova, rekao da su se u medijima pojavili mnogi tendenciozni naslovi.

„Video sam u nekim medijima da ste rekli kako je Zaharova negirala nešto što sam ja rekao. Naravno da je poseta planirana, ja sam govorio o nekim drugim stvarima tada. Videćemo narednih dana“, rekao je Vučić i dodao: „Strpite se dan ili dva pa ćemo da vidimo. Moguće je da će sve biti u redu, moguće je i da ne bude“.

Ranije, upitan „da li se komplikuje situacija oko dolaska Lavrova“, koji su mediji najavili za 7. jun, Vučić je odgovorio potvrdno za Televiziju Pink u Bratislavi gde je na jednom međunarodnom skupu.

„Komplikuje se, svakako se komplikuje, nisam još spreman da o tome govorim, ali da: komplikuje se, pitanje je kako će da dođe,… videćemo“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari