Vučić o filmu "Aleksandar Vučić- državni gambit": Kada drže pridike o šahu, neka nauče kako se kreće lovac 1Foto: printscreen / TV HAPPY

„Kad već drže pridike o šahu, mogli bi da nauče kako se kreće lovac“, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, gostujući u Ćirilici na TV Hepi, komentarišući najnoviji film o sebi – Aleksandar Vučić-državni gambit.

On je naveo da stručnjaci u digitalnoj sferi imaju jasan pokazatelj da je 80 odsto negativnog sadržaja usmereno protiv njega, a da manje od 20 odsto otpada na sve ostale.

Naveo je da se on na to navikao, jer više voli da donosi odluke, nego da statira u kukuruzu. A kako je naveo ceo program opozucije svodi se na Vučiću ludaku, budalo, oduzećemo vam imovinu.

“ Šta mogu da mi oduzmu, da mi izbace Vukana. Ja nemam račune u Švajcarskoj, Hong kongu.“, rekao je Vučić i uporedio iscrtavajući na tabli šta je uradio bivši režim, a šta on zajedno sa naprednjacima. Vučić je sve negativne poruke prema njemu i ponašanje ocenio kao odraz nemoći i patološke agresije.

Istakao je da je izgrađeno 147 bolnica, 108 kilometara brze pruge, a oni za sve to vreme nula.

Rekonstruisano je 807 kilometara pruge, a oni 37. Izgrađeno je 445 kilometara auto puta, a oni 45 kilometara.

Onda je upoređivao devizne i zlatne rezerve, a osvrnuo se o na obećanje opozicije da će vratiti oduzete penzije.

„Narod uvek može da izabere one koji daju olaka obećanja. Mlađan Dinkić je obećavao 1.000 evra, ali je bio pošten i priznao šta su mu bili motivi za razliku od MIroslava Aleksića koji je zajedno sa tastom nastavio da pljačka državni budžet. Mi smo napravili uslove da penzije rastu brže nego ikad . Važno je za penzionere da imaju sigurnu penziju, a posebno da će ona biti sve veća i veća i da će penzije da prate plate“, rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na desnicu i rekao da građani sada znaju da kada glasaju za Boška Obradovića i Miloša Jovanovića znaju da glasaju za Dragana Đilasa.

Voja Mihajlović je kandidat za gradonačelnika Beograd i nemojte da vas podsećam kakva je to bila otimačina „, naveo je Vučić o dodao da promene mogu da budu mnogo na lošije .

Vučić je podsetio da je imao brojne kritike i kada je u pitanju bila izgradnja autoputa Beograd – Čačak, zbog uklanjanja hrasta, kao i rušenje baraka u Hercegovačkoj.

„Nemojte ovuda, tu je hrast. Da li treba da izgubimo još 300 ljudi, da pogine bez autoputa, na Ibarskoj – jer se oni svi prave blesavi i nekome se dodvoravaju. A neće niko da se nekome ne bi zamerio i za sve je tako. Rušenje baraka na koje nisu imali pravo, evo kažem ja sam kriv, i to bi i po danu uradio. Danas imate nešto lepše nego u Majamiju, i svi to znaju i tamo dolaze i sad više kažu da neće da ruše ali neko je morao da se izbori protiv njih“, rekao je Vučić.

Očekuje „prljavu kampanju“, a za poruke koje mu se upućuju da je „kreten, ludak“ i da će mu „biti oduzeta imovina, a svi hapšeni i ubijani“ predsednik odgovara da nema imovine koja može da mu bude oduzeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari