Vučić o Kosovu: Srbija je spremna za kompromis ali za njega je potrebno dvoje

Ostavite komentar


  1. Da ne bi ostala da visi obmana u vazduhu treba reci da senatori SAD nemaju nikakvog spoljopolitickog uticaja. A to da ga je nas Predsednim“zamolio da ode da zamoli“ to je jos jedna u nizu gluposti u produkciji Vucic Aleksandra u poslednje vreme.

    1. Niste u pravu. Spoljnu politiku vodi State Department, ali on nema ovlašćenja da donosi nikakve akte koji obavezuju Sjedinjene Države bez Saglasnosti oba doma Kongresa, dok Kongres to može u bilo kom trenutku bez ikakvog uticaja State Department-a. Pogledajte npr. „Magnitski akt“, ako Vam nije jasno o čemu govorim.

    2. Amerika ima Senat, Kongres i predsednika. Bilo bi kratkovido ignorisati mogucnost da bilo ko od njih bude od pomoci, a Srbija je u takvoj poziciji da joj pomoc treba.

    3. Mislim da je dobro sto se radi na lobiranju jer su na Albanci na taj nacin dobili to sto su dobili. A Vi Jovane i Vama slicni, cekate svaku priliku da unizite svaki napor u pronalazenju ljudi koji bi nam pomogli u narednom periodu. To samo govori o Vama kao o coveku koji ne voli svoju zemlju.

      1. Nemojte @ceca55 da jednacite Vucic Aleksandra sa mojom zemljom, zamolio bih vas. Najmanje ste pozvani da sudite o mojoj ljubavi i slicnim emocijama.

  2. Šta je sa onim rezultatom Srbija-Kosovo 5:0?
    Na kom kanalu se prenosio revanš koji smo izgubili?

    1. Ja: Rešenje pitanja KiM . ne znači daće Srbija priznati nezavisnost Kosova.

  3. Kompromisi koji se ticu drzavne teritorije nisu predvidjeni u Ustavu. Sutra ce onda neko morati praviti kompromise sa Raskom Oblasti, Vojvodinom i ko zna dalje! I jedno sustinsko pitanje; sta to mogu da ponude Albanci?

  4. Требало би да нас наш председник не замајава, нека уради за шта је ,,доведен“ па опет ,,Јово на ново“ или ,,Рани сина пак шаљи на војску, Србија се умирит не може“!
    Ђе је нашо дасе моли Боже ме саклони!!!

  5. Kompromis oko cega?Albanci da zadovolje nasu zelju za kompromisom tako sto ce odustati od nezavisnosti i pristati na trgovinu?.Znajuci to Vucic zato i kaze: „Ne istrcavamo u javnost sa onim sto je moguce“.A ono sto je za Miloseviceve ucenike moguce: „Kosovo je po Ustavu deo Srbije“i pre cemo „biti siromasni i van EU,nego sto cemo ga priznati“.Sto je za Rugovine ucenike apsolutno neprihvatljivo.Zato i nema kompromisa.Za srpsku politicku elitu Kosovo nije cilj,nego potencijalno sredstvo destabilizacije Balkana(zato nam i odgovara status quo,“) kojim se ucenjuje medjunarodna zajednica, a za Albance drzava Kosovo je ionako nepovratan proces koji je priznat od strane 116 zemalja.
    Zato cemo jos dugo da slusamo fraze tipa „za tango je potrebno dvoje“i samo dogovorom mozemo do resenja“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.