Vučić o lokalnim izborima u Crnoj Gori: Milo Đukanović i ja delimo opsednutost Srbijom 1Foto: EPA/TIM BRAKEMEIER

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare nakon ceremonije povodom završetka radova na Kuli Beograd komentarisao snimak na kome je Milo Đukanović nakon lokalnih izbora u Podgorici pevao “Jači smo od Srbije” i rekao da on i Đukanović dele opsednutost Srbijom.

„Video sam, interesantno je. Imamo gotovo sve različito u našim programima, planovima i idejama, o svemu drugačije razmišljamo, ali imamo jednu zajedničku opsesiju – obojica smo opsednuti Srbijom. Ja je volim, on je mrzi i nemam nikakav problem s tim”, rekao je Vučić.

On je istakao da će nastaviti da volim svoju zemlju, a Đukanović može da nastavi da mrzi Srbiju.

“Ja ću je još više voleti, ali ću istovremeno poštovati Crnu Goru. Koliko god on pevao i mrzeo Srbiju, Srbija će ići napred. Neću ni reč reći protiv Crne Gore. Hvala im što su nam pokazali koliko su opsednuti Srbijom. Mogu da pevaju šta god hoće, ovo što večeras radimo priča mnogo više nego bilo kakva pesma protiv naše zemlje“, kazao je Vučić.

Komentarišući poziv opozicije da dođe u Skupštinu , Vučić je izjavio da se oni plaše samo jednog čoveka.

„Plaše se jednog čoveka, plaše se reči jednog čoveka, mozga i glave jednog čoveka. Sve bi na svetu dali da tog jednog mogu da pobede i sruše. Muči ih to što se taj jedan ne plaši svih njih zajedno i što zna šta bi sve oni uradili. Uspeli smo da učinimo da 28 zemalja povuče priznanje Kosova“, naveo je Vučić

Prema njegovom viđenju, dosadio je Bogu i narodu.

“Svakome sam dojadio u ovoj zemlji, ali Goran Bogdanović i svi oni zajedno na jednu listu, a ja na drugu, pa da vidimo ko koliko glasova dobija od srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Nije im lako, nikada im nije bilo i neće im biti lako. Bar ih ne lažem da pričam „standardi pre statusa“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari