Vučić o opoziciji na RTS: Imaju vreme kao što niko nije imao

Predsednik Srbije u intervjuu za Fajnenšel tajms o ekonomskim reformama, Kosovu, protestima...

Ostavite komentar


  1. „Znam da se Srbi u većini protive rešenju kosovskog problema i da je sve što govorim suprotno onome što javnost želi“ … On je ocenio da lideri opozicije „nisu u stanju da prihvate realnost“. … Vucicu, tebi nije dobro, ovo je potpuna sizofrenija! … Ti ‘znas’ da je ‘narod/javnost’ (tj. tvoji glasaci) protiv toga sto radis na Kosovu, ali je zato opozicija ta koja; ‘nije u stanju da prihvati realnost’?!?!? Da ovo nisam procitao svojim ocima mislio bih da te neko zlonamerno ismeva i pravi budalom….
    Nego, za opoziciju cemo lako – izoluj ih i ignorisi, ali zato moras da zamenis narod za neki drugi, koji zna bolje sta je dobro za njega i koliko se ti jadan mucis …

  2. Ako je vasa intencija cenjeni urednice Bojane Cvejicu da recikliranjem vec bajatih placenih intervjua Vucica u kome on iznosi svoje nebuloze i terapira licno ludilo, izazovete odredjene nervno afektivne reakcije kod citalaca onda vi odista evesno manipulisete vasim citaocima.

  3. Ako je vasa intencija cenjeni urednice Bojane Cvejicu da recikliranjem vec bajatih placenih intervjua Vucica u kome on iznosi svoje nebuloze i terapira licno ludilo, izazovete odredjene afektivne reakcije citalaca onda vi odista svesno manipulisete vasim citaocima.

    1. Ако је Ваша интенција цењени Јоване, да и даље останете анонимни, Ви одиста свесно манипулишете својим именом и презименом и није у реду да „половични“ коментаришете, било кога и било шта!

  4. Ima opozicija vremena, da…ali neko drugi nema…odnosno, ima jos jako malo…

  5. Imamo lazova koga niko nikad nije imao! Da nije Predsednik,bio bi samo karikatura.

    1. Dali on to misli ozbiljno? ako misli onda nesto nije u redu sa nasim predsednikom.

      1. Др. Лазо, да ли се пише одвојено, а реченица почиње великим словом!

  6. Vucic zeli da ode sa vlasti jer ne zeli da bas on potpise priznanje Kosova pa zato radi jako lose stvari po Srbe i Srbiju ,nebi li se narodu smucio i izgubio izbore.Ali nas narod vodje i pastire voli i veruje im i kad najbesomucnije lazu i kad ga ka provaliji vode.

    1. Sad bi on da ode ali ne moze da se otrese naroda koji ga je toliko zavoleo !

  7. Imaces i ti vremena da razmisljas o zlu koje si naneo drzavi i narodu. Ali u zatvoru, i to svo vreme ovoga sveta. Polako samo prijatelju.

    1. Ако проба да потпише независно Косово, тужилаштво да га процесуира

  8. „Ako budemo u stanju da se međusobno povežemo ekonomski i na druge načine imamo šansi da budemo uspešne zemlje… Inače će biti katastrofa za sve nas.Lepo kazano od predsednika Vučića ali praksa je totalno drugačija. Ako pogledamo bivše republike Jugoslavije jedino Slovenija ima nekakvu demokraciju i tu bi mogli , da pričamo. I po standardu je Slovenija daleko odmakla ali je još uvek na oko 75-80% standarda u EU. A ostale republike su po mišljenju još uvek u ratu. Hrvati imaju vođe kojima je ustaštvo normalna pojava, Srbi imaju vođu koji je stalno u ratu i to sa svima, u Bosni su na vlasti sve nacionalisti i sa jedne i sa druge strane, Crna gora i Makedonija isti problemi . Samo iz Srbije i Hrvatske se je prošle godine izselilo 200 000 ljudi. A trend izseljavanja , če ove godine biti još veči jer samo Nemačka traži 2,5 miliona stranih radnika. To bukvalno znači za 10 do 20 godina propast tih zemlja. Ali bitni su MIG-OVI, ustaštvo, Kosovo, Cece , Thomsoni. Totalno nebitne stvari za život. Lepo je rekao Rambo Amadeus o tome razgovara sirotinja . Prva stvar koja bi morala svaka vlada , da napravi je da zaustavi ta trend ali to je vremenom sve teže i teže .Evo ako pogledamo Romuniju. Romuni su bili daleko iza Srbije i Hrvatske po standardu. Imali su diktaturu , odstranili su diktatora i sve njegove saradnike, počistili tajne službe . Sve to što Srbije nije napravila. Uveli su demokratiju sa jasnim ciljevima ulazak u EU i Nato. Sve to su napravili i onda su rekli stop lopovluku preko javnih nabavki i javnih preduzeča. Sve to što Tadić u Srbiji nije učinijo. I Romuni su imali veliku imigraciju u strane zemlje ( Italija, Francuska) ali mnogo od njih se je vratilo nazad sa dobrim poduzetničkim idejama. Vlada je te ljude saslušala jim dala dobre poticaje , da su otvorili mala i srednja produzeča. Rezultati se vide. Rumunjska je po standardu več pretekla Hrvatsku , da ne govorim o Srbiji. Znači ako se zna može se . Ali sa ovom politikom slede to što sam napisao propast.

  9. Велики вођа има исту реторику опањкавања и неистина које сервира домаћој јавности као и странцима, само што ми овде живимо и нас то кошта, а странце баш брига за нас.

    1. Мора да сте скоро гледали „Више од игре“, али изгледа да нисте францускиња, супруга коњичког поручника Шљивића! Не котрљате р.

  10. Gospodin Vucic se toliko cesto pojavljuje u medijima od jutra do sutra i nista novo ne izjavi osim po obicaju „Rekla,kazala i ovaj je ovakav onaj je onakav“ da je vec toliko dosadio da odmah promenim tv kanal na kom se on pojavi.Sto je previse,previse je i prevrsilo je svaku meru.Imam osecaj da gospodinu od pojavljivanja u medijima vrlo malo vremena ostaje da se bavi svojim nadleznostima.

  11. … срце… па ти ни не плачеш?Ништа …,срце медено.Кажу,кад је девојчица,то значи мир,сигурност и стабилност за целу земљу“.01.01.2019 године,ГАК “Народни фронт“.

  12. Koji majstor spinovanja, na Zapadu on je realan i konstruktivan, pa jedini problem da se dogovori sa Albancima je opozicija, a u Srbiji optužuje opoziciju da je izdajnika i da je podržavaju američki mediji.
    U vezi RTS- a mi nije jasno da li on veruje u to što priča ili je toliko negativan , da to nije do sada viđeno.

  13. Ako opozicija nema plan kako tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a kakav plan za ekonomski i trgovinski razvoj Srbije ima on koji Srbiju u ovoj ili onoj funkciji vodi više od pet (5) godina. Da li je to plan koji je doveo do toga da Srbija u prvih deset meseci 2018. ima spoljnotrgovinski deficit od 4,8 milijarde €, pri čemu je izvoz bio 13,6 milijarde €, a uvoz 18,4 milijarde €. Da li je to plan da prosečna neto plata u Srbiji bude 500 €, kako Vučić obećava već skoro dve godine, a ona je za oktobar 2018. bila samo 422 €. Zato nije ni čudo da sve više srednje i visoko obrazovanih građana Srbije odlazi na rad u inostranstvo, pa i u Sloveniju gde je prosečna neto plata za oktobar bila 1.087 € i gde je septembra 2018. radnu dozvolu imalo 10.451 državljana Srbije, odnosno za 24,5% više nego septembra 2017. Inače Slovenija koja ima 3,5 puta manje stanovnika od Srbije je u prvih deset meseci 2018. izvezla robe za 25,4 milijarde €, dakle skoro duplo više nego Srbija i pri tome ostvarila suficit od 390 miliona €.

  14. Na rts-u tek u 25 minutu rečenica jedna jedina o protestima!-Pretsednik UO rts-a je AV čovek Vuletić,prvo njega smeniti,da „javni sns servis“ počne od nule!

  15. Slobodan Milošević je bio persona za ovog zapadnog poltrona,bišeg nacionalistu,a sadašnjeg sluge zapada

  16. Slobodan Milošević je bio persona za ovog zapadnog poltrona,bišeg nacionalistu,a sadašnjeg sluge zapada

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.