Vučić o poseti Sonje Biserko i Nenada Čanka Kurtiju: Ovakav cirkus još nisam video 1Foto: printscreen Pink

Kada sam bio mali gledao sam cirkus Medrano i Moskovski cirkus, ali ovakav cirkus koji su ustanju da prave Aljbin Kurti i njegove muve od donjeg dela leđa poput Čanka i Sonje Biserko, nisam gledao. Srbi sa KiM ostaće tamo uprkos želji Kurtija, Sonje Biserko i Čanka, rekao je Aleksandar Vučić, presdsednik Srbije, posle obilaska novog doma zdravlja “Srbija” u Stanarima u Republici Srpskoj.

Vučić je rekao da mu na pamet ne bi palo da tako nešto smisli, komentarišući sastanak premijera Kosova, Aljbina Kurtija, predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonje Biserko, bivšeg lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenada Čanka i profesora i direktora Centra za humanitarni dijalog – Marka Baškina.

Oni su Kurtija obavstili da Beograd planira preseljenje Srba sa Kosova, posebno sa Severa u rašku oblast, gde se grade kuće i stanovi za njih.

Komentarišući rezultate izbora u dve nemačke pokrajine na kojima je desničarska parija osvojila ozbiljno dobar rezulat, Vučić je rekao da nema pravo da naročito komentariše.

Kaže da je to pitanje za Nemačku i da neće da se ponaša kao Viola fon Kramond, nekadašnja izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo.

Na pitanje može li neka od strana koje će učestvovati na izborima u Republici Srpskoj kaže da ih sve poznaje, ali da kao predsednik ima odnose sa rukovodstvom RS, te da se nije mešao u kampanje.

Upitan o revidiranju uloge OHR i da li je o tome razgovarao sa predsednikom Francuske, koji je nedavno bio u Beogradu, kaže da za razliku od mnogih kojima su uvek tema Vučić i Dodik, ali i Orban, on to ne radi, kao i da bi svi pokušali da budu političari preko Vučića.

– Naša politika je da razvijamo Srbiju i pomažemo razvoj RS, ne ugrozimo mir, a o tome šta sam pričao sa Emanuelmom Makronom, to nam nije bila glavna tema. Dugo smo pričali, do četiri ujutru – kazao je Vučić.

Kaže da je za njega cilj da svi živimo u miru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari