Vučić o predstojećim izborima i Manojloviću: “Žao mi čoveka, Rokfeler mu davao pare” 1Foto: Printscreen/TV Pink

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, posebno u Nišu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao jutros na TV Pinku da je proporcionalno brže rasla plata u Nišu nego u Novom Sadu.

„Teško bih podneo da ne pobedimo u Nišu, zato što sam u NIšu proveo više vremena od kada sam postao predsednik vlade neko svi predsednici i premijeri od 1945. zajedno, nego ja sam”, istakao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da grade brzu prugu, da je Niš dobio auto-put do bugarske granice, da je urađena Krdelička klisura.

„Što ne kažete ljudima da gradimo i auto-put kroz Toplicu, jer Priština ne gradi ništa. Nigde se ne gradi auto-puteva kao u Nišu. Što ne kažete o aerodromu u NIšu za koji ste rekli da ga gasimo“, naveo je Vučić.

Kao podseća, naprednjaci su napravili kovid bolnicu u Niš, te da je ovaj grad dobio prvi Klinički centar.

Na pitanje zna li se ko koga finansira, Vučić kaže da se zna i da nije neka tajna.

„Imate grupu u Čačku koja daje 40, 50 hiljada evra da bi pobedili. Nešto stiže iz Nemačke, nešto od Rokferela“, kaže on.

„Meni je važno da govorim o tome da smo napravili širi da razumemo u kakvom je stanju država. Zato je tu Ivica Dačić, MIlica Đurdđević Stamenkoviski. Mi smo pokazali odgovornost, a oni nisu sposobnin da liste podnesu“, kaže Vučić.

Vučič je, inače, ponovo tražio da se pusti video u kojem Savo Manojlović iz Kreni-promeni kaže da predsednika Srbije vidi u zatvoru, a Ivicu Dačića kao svedoka saradnika.

„Vi očekujete izliv besa, ali meni je samo žao ovog čoveka“, kaže Vučić.

“Što se zatvora tiče, pa nije to najgora stvar koja čoveku može da se dogodi. Najgore što može da se dogoti čoveku je da radi protiv svoje zemlje“, ističe Vučić.

Vučić je naveo da je Rokfeler davao pare Manojloviću i da za to postoje dokazi.

Naglasio je da on nije dobijao pare od Rokfelera niti od bilo koga drugog.

Kako kaže, ovi izbori će biti teški za listu koja nosi njegovo ime.

„Teški jer će udružiti mnoge liste koje su potaknute da izađu na izbore, a među kojima ima i kriminalnih“, kaže.

Komentarišući Branimira Nestorivića, Vučić kaže da ne bi da komentariše i da je veoma cenio Nestorovića.

„Ja sam čovek koji se trudim da pronađem više dobrih stvari nego loših“, rekao je on.

Vučić se požalio da ranije mogao da vidi priloge koji su prikazivani na Pinku.

„Za mene je jedna rečenica tu – „biće pata karte, ne zna se ko pije ko plaća“. Ja mislim da je važno u državi da se zna ko pije a ko plaća“, rekao je Vučić komentarišući Nestorovićeve reči iz poslednjeg priloga.

Vučić kaže da će izbori biti neizvesni.

„Sada ste videli koliko su lagali oko izbornih prevara. Manojlović i ovi imaju 30-40 fantoma koje su naselili na Vračar. Oni su vikali o izbornim prevarama jer znaju šta su oni radili. Polazeći od sebe mislili su da mi radimo isto. Zbog toga su vodili hajku protiv naroda iz RS, delili narod“, rekao je Vučić.

Svi ljudi, kako kaže, zbog toga neće moći da glasaju zbog promene prebivališta.

„Zamislite taj bezobrazluk. Oni imaju pravo da budu fantomi, ali obični ljudi koji su negde kupili stan i promenili prebivalište ne mogu da glasaju“, rekao je.

Na kraju se izvinio voditeljki Jovani Jeremić što je izneverio očekivanja i nije bio ‘žešći’ u kritici prema opozicionim liderima.

„Politički sam veteran, ne plašim ih se. Ne plašim se smrti, ne prlašim se zatvora. Plašim se samo suda svog naroda“, rekao je predsednikm Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari