Vučić: O rekonstrukciji Vlade ćemo govoriti kada dođe vreme 1Foto: FoNet/MGSI

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je danas da će sa premijerkom Anom Brnabić razgovarati o rekonstrukciji vlade kada za to dođe vreme, naglasivši da do sada nije bilo formalnih razgovora na tu temu.

Vučić je novinarima, kod tunela „Brančić“, na deonici Koridora 11 Lajkovac–Ljig, kazao da ministarka Zorana Mihajlović radi svoj posao, kao i svi drugi ministri.

Pojma nemam o čemu se priča i stvarno ne mogu da ulazim u to šta ko o kome govori, ili šta ko gde priča. Takve me stvari ne zanimaju i to pitajte neke druge, koji imaju mnogo vremena da se bave glupostima, rekao je Vučić.
Govoreći o Kosovu i Metohiji, Vučić je poručio prištinskim vlastima da mogu da nastave da se sile, a Srbija će čuvati mir i štititi stabilnost.

Oni su veliki, moćni i jaki, kao njihovi sponzori, a mi smo mali narod i mogu da nas tuku, mogu sve i za to imaju podršku zapadne javnosti. Zamislite šta bi bilo ako bi neka naša nevladina organizacija pozvala nekog zvaničnika Kosova, a mi upali na skup i izubijali ga, ilustrovao je Vučić.

Vučić je ponovio da je sve u vezi boravka Marka Đurića bilo legalno, po svim propisima.

Glavni cilj prištinskih vlasti je zauzimanje severa i razumem reči Haradinaja. Njihovi ciljevi nisu velika tajna. Njima je veliki cilj zauzimanje severa, predočio je Vučić.

Vučić je rekao i da Srbi neće održati sastanak na kojem će odlučiti o formiranju Zajednici srpskih opština (ZSO), ukoliko pre toga dođe do razgovora o tome sa Albancima.

Ako, međutim, oni ne ispune svoje obaveze, Srbi treba da poštuju Brisleski sporazum, za razliku od Albanaca „i njihovih mentora“, kazao je Vučić.

Vučić je odbacio tvrdnje Vuka Jeremića da se u SAD sastajao sa „skupim lobistima“ i poručio da nisu problem lične uvrede koje mu upućuju njegovi politički protivnici, već njihov „odvratan odnos“ prema Srbiji.

Ne znam šta da vam kažem, nikog nisam sreo od takvih, rekao je Vučić i napomenuo da ponekad nađe nekog savetnika da ga nešto pita da pomogne i to je sve besplatno.

Jedna laž suštiže drugu, konstatovao je Vučić i upitao da li te priče dolaze iz Skoplja, od „kriminalca iz kabineta“, ili od nekih drugih.

Tako su pričali da sam se sreo sa Sorošem i da sam bio na privatnoj večeri sa Tačijem. Izmišljaju svašta, rekao je on.

Vučić je rekao i da je prihvatio da u maju poseti Tursku, kao i da ove godine u Srbiji očekuju drugu posetu kineskog predsednika Si Đipinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari