"Lažu nas sve vreme, u istoriju će ući ono što sam rekao": Vučić o rezoluciji o Srebrenici 1Printskrin / RTS

„Lažu nas sve vreme, to je najmanje što ću u lice da im kažem. U istoriju će ući to što ću im reći, u istorijske čitanke Srbije, šta god danas neko govorio“ izjavio je danas predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, komentarišući ciljeve rezolucje o Srebrenici Generalne Skupštine UN gostujući na RTS-u.

Govoreći o rezultatu glasanja o rezoluciji u Srebrenici, Vučić je rekao: „Oni će formalno da pobede, a ja mislim da će svaki građanin Srbije bez obzira na nacionalnost da se oseća ponosnim“, i dodao da neće da kaže na koliko glasova može Srbija da računa da ne bi oduzimao šansu da se Srbija bori.

Vučić je rekao da je „skoro siguran“ da „će naši kineski priatelji glasati potiv“ i dodao da je u ličnom razgovoru sa kineksim predsednikom od njega čuo „da mu je odvratno sve što rade protiv Srbije“.

„Beskrajno mu hvala na tome“, rekao je Vučić i dodao da je predsednik Si „fantastičan odgovoran i pametan čovek“.

Dodao je i da je Srbija večeras sa dve zemlje postigla odličan rezultat.

„Zašto sam insistirao na tome da se podignemo i da se borimo? Zato što smo mi naučili da stalno budemo udarani, da gubimo, a da se pri tome pravim oda se to nije dogodilo. Nije problem. Ako školarcu od 12 godina dođe baraba od 18 godina, čega ima tu da se stidi dečak od dvanaest godina?“, opisao je slikovito Vučić situaciju u kojoj se Srbija nalazi.

„Lažu nas sve vreme, to je najmanje što ću u lice da im kažem. U istoriju će ući to što ću im reći, u istorijske čitanke Srbije, šta god danas neko govorio“, naglasio je predsednik.

Dodao je i da nije tačno da, kako neko kaže, „kipti od besa, već od časti i ponosa“ jer je, kako kaže, „ušao u ring protiv nekog ko je trostruko teži, znajući da će izgubiti“.

Komentarišući izjave Konakovića, Vučić je rekao da „su oni naučili na Srbiju koja ne sme da se bori“.

„Prvo da uvedemo u udžbenike da su u Jasenovcu Srbi ubijali Hrvate, a ne Hrvati Srbe. Da zaboravimo da su ustaše Hrvati, jer su nacisti bili ustaše, nisu bili Hrvati, a Nemci su bili nacisti, oni nisu bili Nemci, a samo su Srbi bili Srbi“ rekao je Vučić i dodao da su „samo Srbi uvek Zločinci“.

Istakao je da su revizije presude protiv Srbije i ratna odšteta i ukidanje Republike Srpske jedini ciljevi rezolucije i dodao da će biti jasno da su, rezolucijom o Srebrenici, velike sile podelile svet.

„Uz to što radimo na evropskom putu, za nas je od presudnog značaja da održavamo prijateljske odnose sa našim prijateljima na istoru, u Africi, Latinskoj Americi, karipskim zemljama i svuda“, rekao je Vučić i dodao da će se u sledeći četvrtak uveče roditi novi drugačiji poredk u svetu.

„Postoji značajan broj zemalja koji sme da se suprotstavi teroru većine i njihovom shvatanju istine, koji se više ne libi da govori slobodno“, zaključio je Vučić, a na pitanje da li u te slobodne zemlje spada neka druga zemlja iz regiona Vučić je rekao da „sami zaključimo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari