Vučić o sastanku u Vašingtonu: Mogućnost prisustva Trampa govori možda o još nekim idejama

Ostavite komentar


  1. Srbija više nije nejaka zemlja, koju mogu da vitlaju kako hoće. Kao takva postala je intersna sfera mnogih država, koje na različite načine pokušavaju da pred nju stave razne izazove. Sastanak u Vašingtonu nesumnjivo je tlo za pokretanje raznih pitanja, ali je najvažnije da ostanemo pri svojim ciljevima, koji podrazumevaju očuvanej teritorije i mira.

  2. Da li će se i kako će se izbori u Crnoj Gori završiti i da li će Milo korektno priznati poraz može se na ovalnom stolu u Beloj Kući pojaviti savim nova „Bezobrazna“ ponuda Srbiji…
    Priznajte R. Kosovo u zamenu za povratak državne zajednice SRJ i izbacivanje CG iz NATO.

    1. SRJ i slične stvari više nisu realne da se vrate na prethodno stanje a to ne bi bilo ni dobro. Srbija neće priznati KIM kao nezavisnu državu pa kako nam bude.

  3. U suštini, zbog finalizacije Briselskog sporaazuma (kojim je Kosovo dobilo sve državne atribute) – zna se šta će biti agenda- predlozi za razgovor: Pored ekonomije, raseljena lica… da se priključi i neka „opcija“ koju će proglasiti za „kompromis“ o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova – da se potpiše pravno obavezujući sveobuhvatni sporazum SRB i KS za konačno rešenje-status – priključenje nezavisno albansko Kosovo u ćlanstvo UN (Unesko, Interpol…). Ako se to odmah ne postigne pripremiće se u paketu za sledeći sastanak. Predlagano je više opcija za kompromis: Srbija da dobije ZSO (upravljaće po zakonima i Ustavu Kosova, nema zakonodavno izvršna ovlašćenja, status na nivo kosovskih opština: BS), razgraničenje (neformulisano), korekcija granice, razmena teritorije (srpsko za srpsko), brži ulazak SRB u EU, privilegovani razvojni fondovi, da Kosovo udje u UN a Srbija ne mora da ga prizna, itd? Koju god opciju izabrali – cilj je isti: Kosovo nezavisna albanska država(!)? STOP Briselskom sporazumu – otimanju teritorije KiM!!!

    1. Uff bre šta ti sve napisa !
      Uglavnom si u pravu za sve što si napisao ali Srbija neće da prizna Kosovo iako oni budu primljeni u UN.
      Kosovo može postati nezavisna albanska država ali ono neće biti prizanto od strane Srbije i to je veoma bitno za budućnost kada će se politička situacija promeniti u korist Srbije naravno.

  4. Sastanak u Vašingtonu neće biti nimalo lak a ni prijatan jer svi znamo da Albanci sa KIM imaju bezrezervnu podršku Amerike i većeg dela EU.
    Bez obzira na takvu situaciju ne sumnjam da će srpska delegacija zastupati interese Srbije i svih nas i da će nam po povratku saopštiti dobre vesti.

    1. Na osnovu kog člana Ustava RS su Vašington i Brisel ovlašćeni da odlučuju o granicama punopravnog člana UN, države Srbije? Neko će tu morati u prdaru.

  5. Kako reče predsednik Vučić najvažnije odluke će donositi narod Srbije što neće biti prvi put.
    I MIlošević je organizovao referendum na kome smo većina rekli NE ali se nakon NATO agresije opet završilo kako su strane sile i zamislile.

  6. Sastanak u Vašingtonu nesumnjivo je tlo za pokretanje raznih pitanja, ali je najvažnije da ostanemo pri svojim ciljevima, koji podrazumevaju očuvanej teritorije i mira.da obezbedimo našim ljudima na KiM pre svega bezbednost.

  7. Svaki od ovakvih ljigavih lagarija i blefova za potrebe pecanja retardiranog dela javnosti, sve vise izaziva nagon za povracanjem.

  8. Kakav bre sastanak? Idu tamo da im istrljaju uši. Neće mu dati usta da otvori, Niti se on tu o čemu išta pita.Ko to još ne shvata, hitno u Lazu po terapiju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.