Vučić od predstavnika Ugande u UN traži podršku za stav Srbije na glasanju o rezoluciji o Srebrenici 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je da je danas u Njujorku od stalnog predstavnika Ugande pri Ujedinjenim nacijama Adonia Ajebare zatražio podršku za stav Srbije prilikom glasanja na Generalnoj skupštini o rezoluciji o Srebrenici.

 

Vučić je na Instagramu objavio da je sa Ajebarom imao odličan sastanak o „odlučnoj borbi Srbije da se suprotstavi nametanju Rezolucije o Srebrenici“ i da ga je „detaljno informisao o izazovima sa kojima je Srbija suočena“.

„Srbija je odlučna u borbi da se suprotstavi ovakvim pritiscima, ucenama i besmislenim optužbama i time odbranimo svoj obraz, istinu i pravdu, ali i stabilnost regiona i kredibilitet UN“, napisao je predsednik.

On je dodao da je zahvalan Ugandi na principijelnoj i doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i poštovanju međunarodnog prava, zatraživši njihovu podršku i prilikom glasanja u četvrtak.

„Tradicionalno prijateljstvo Srbije i Ugande, kao i sa većinom afričkih zemalja, nastavlja da jača i da se razvija na principima međusobnog poštovanja, razumevanja i slobodarskog duha kojima se zajedno rukovodimo u izgradnji bolje i sigurnije budućnosti za sve naše narode“, napisao je on.

Vučić od ponedeljka u Njujorku nastavlja kontakte uoči glasanja u četvrtak, 23. maja, u Generalnoj skupštini UN o predlogu za donošenje rezolucije UN o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici.

On se ranije danas sastao i sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Ujedinjenim nacijama Muhamedom Abušahabom kome je kazao da bi usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo do novih tenzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari