Vučić odgovara protivnicima: Sastavili smo najbolji zdravstveni tim, a oni kažu da su bolji Topalko, Seka Aleksić i Ceca Bojković 1foto FoNet Aleksandar Barda

Nekada je jedino pitanje u Srbiji bilo da se dobije posao i da može da se preživi, a danas zaštita životne sredine. I svi su zabrinuti jer je neko drugi dovodio ne desetine fabrika i zapošljavao ljude. menije Srbija sve dala.

Država me izdržava, a moj je posao da za nju dam sve od sebe. Niko ne zna kako će rudnik izgledati i nema kopanja i rudnika još dve godine. Zašto sada hajka oko litijuma? Jer je potreban moja smena – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti na njegovom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk, odgovarajući svojim protivnicima.

Iako je bilo najavljeno da će obraćanje početi večeras u osam sati, došlo je do kašnjenja iz tehničkih razloga kako su preneli mediji bliski predsedniku.

On je kaže razmišljao kako da se obrati večeras građanima, ali je rešio da se obrati na drugačiji način jer drugačije je vreme i prilike to zahtevaju.

Prema Vučičevim rečima, govorilo se da treba struka da se pita, a kada je napravljen najbolji zdravstveni tim, rečeno je da to nisu najbolji lekari.

– Najbolji su Topalko, Seka Aleksić, Ceca Bojković. Izmišljali su za poljoprivredu, a sve poljoprivredne aktivnosti mogu da se nastave. Moj posao je da brinem o našem zdravlju. Ja sam bolestan i lud a oni su altruisti.  Je l ‘ stvarno verujete da Loznicu vole oni koji su joj ugasili svaku fabriku, više od mene i nas koji smo doneli odluku ne povećavajući javni dug da izgradimo autoput i velelepni stadion u Loznici. Ne verujem da je moguće da verujete da ja kao predsednik koji ima još dve i po godine mandata samo, da želim da otrujem svoje ljude na kraju svog mandata – kazao je Vučić.

On navodi da je danas dobio mnogo poruka zabrinutih ljudi.

Prema njegovim rečima, uvek će biti na strani naroda i nikad neće dozvoliti da se ijedno dete, starac ili starica razbole zbog naše političke neodgovornosti.

– Važna poruka svima koji su se uplašili kako će da me oteraju preko Drine: Meni je Srbija sve, živim za Srbiju, sve ove godine sam živeo za rešavanje svakog problema u Srbiji. Borio se za svaku pobedu, sportu, kulturi, ekonomiji i politici. Najponosniji sam predsednik na svetu. Neće biti rušenja na ulicama. U Srbiji će se vlast menjati na izborima. Ja da bežim ne pada mi na pamet. Nikada neću napustiti Srbiju – naveo je Vučić.

On kaže da je u prethodnih 12 godina bio neko ko je u dobroj meri uticao na događaje i na politiku Srbije i da nikada nije za to tražio izgovore i opravdanja, već se trudio da nađe rešenja.

– Ma koliko smo stvari promenili, od rekordne nezaposlenosti do rekordne zaposlenosti, reindustrijalizacije, uprkos mnogima koji su sve dali da se to ne dogodi. Neki koji danas prete rušenjem i uzurpacijom vlasti, proterivanjem sve vreme su bili protiv Srbije – naveo je.

Kaže da su oni organizovali proteste i tokom poplava i za vreme korone kada su upali i u Skupštinu.

– Bili su protiv železare i rudnika u Boru, i kompanije Air Srbije. Govorili su da zemlju pretvaramo u arapsku koloniju, pa smo postali kineski pa namački a po potrebi i ruski robovi. Govorili su o sankcijama Rusiji da smo zaboravili na evropski put, a kad sam se sastao sa Zelenskim bio sam izdajnik. Bili smo krivi i za monstruozna ubistva u školi Ribnikar i u Duboni i Orašju – kazao je Vučić.

Dodaje da je za njih bio kriv i za Srebrenicu i ponašanje u Ujedinjenim nacijama, kao i za KiM.

– Za jedne ratni huškač i izdajnik za iste te istog sekunda kada bi im to odgovaralo – naveo je on.

Prema njegovim rečima, nijedan autoput nije mogao da bude urađen zbog problema sa kamenolomima i bez kletvi vezanim za hrast, kao i da su mnogi bili protiv brze pruge, rekonstrukcije Trga republike i Slavije, davanja novca za hram Svetog Save, davanja novca Zvezdi i Partizanu, spomenik Stefanu Nemanji, Jovanjicu….

 

 

Prethodno je Vučić, na svojim profilima na društvenim mrežama objavio da se umorio od laži političara i da šeta sa svojim psima, ali je ipak najavio da će večeras da im odgovori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari