nedeljicefoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se oko priče o litijumu kriju određene zapadne službe koje žele da spreče brzi napredak Srbije, ali dodaje da tog projekta ne može biti ako ne zadovoljava ekološke standarde.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se oko priče o litijumu kriju određene zapadne službe koje žele da spreče brzi napredak Srbije, ali i dodao da tog projekta ne može biti ako ne zadovoljava ekološke standarde.
Tako su neverovatno lukavo odigrali i bio sam slep oko očiju, jednostavno nisam video, rekao je Vučić na TV Prva oko eksploatacije litijuma.

Neverovatnom šahovskom minijaturom, koju nisam video, a sprečio bih i vladu i Anu (Brnabić), objasnio je Vučić o odluci Vlade Srbije da se zaustavi projekat u dolini Jadra.

Vučić je naglasio da se radi „o najprljavijoj minijaturi najmanje dve zapadne službe, čiji je cilj da spreče ubrzani napredak i razvoj srpske države“.

On je rekao da mu „ne pada napamet da izgubimo još četiri ili pet godina zbog neznalica i zlonamernih ljudi“.

„Imam još tri godine mandata. Hoću da to ostane zapamćeno po najvećem rastu i uspehu Srbije kao što već jeste, a želim da bude još više i uspešnije. Želim da plate budu 1.400 evra, da penzije budu preko 650 evra, želim da imamo najveći rast“, rekao je on.

Vučić je naveo da očekuje da će „okupiti najveće svetske lidere po tom pitanju zato što je litijum budućnost“.

On je rekao da se pre neko veče 1.900 ljudi skupilo u Loznici protiv tog projekta, „da osvetle mrak“, a to su učinili litijumskim baterijama iz mobilnih telefona.

Vučić je istakao da „moramo da se fokusiramo na ekonomiju“ i dodao da je procena da je stopa rasta „u drugom kvartalu 4,2 odsto ili 4,3 odsto, što znači rast u polugodištu od 4,5 odsto“.

„Za šest meseci bićemo prva ili druga zemlja u Evropi po stopi rasta“, istakao je Vučić.

On je rekao da „moramo jače da guramo građevinu, veštačku inteligenciju, dalje da nastavimo sa reindustrijalizacijom“.

„Neću se smiriti dok sve ne uradimo što smo obećali za 2027. godinu“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari