Vučić opet stao u odbranu Milana Radoičića: Napadaju ga jer ga se plaše i vide iza svakog drveta 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je čini se stao u odbranu visokog funkcionera Srpske liste Milana Radoičića, koji je zajedno sa ostalim iz SL prisustvovao sastanku predsednika i članova vlade sa Srbima sa KiM.

Vučić je na zahteve Srba da država mora oštrije da reaguje, naveo da se kampanja protiv našeg naroda vodi dugo godina i da u tome neretko sami učestvujemo kriminalizujući Srbe i praveći žrtve od onih koji su to nisu, a pomagači su stranih obaveštajnih službi u razaranju vitalnih interesa našeg naroda.

– Kad sam prihvatao ulogu nekoga ko neće da učestvuje u hajci i harangi ni Milana, ni Srećka ni svih drugih momaka sa severa. Znao sam o čemu je reč. Oni hoće da nam oteraju najsposobnije i najhrabrije momke, da nikada ne naiđu na bilo kakav otpor i rade šta im je volja. Zato hapse ljude na administartivnim prelazima i progone. Puacli su u tebe i Jovanovića, da bi poslali poruku ne možete tu. Šta mislite, pa da je najgori na svetu, da li je zavredeo na hiljade naslovnih strana i u našoj zemlji i svuda po svetu i Milan. Neće biti da je to razlog, nego ga se plaše i vide ga iza svakog drveta i znaju da će da se bori sa svojim narodom ako do toga ne daj bože dođe – kazao je Vučić.

Vučić opet stao u odbranu Milana Radoičića: Napadaju ga jer ga se plaše i vide iza svakog drveta 2
Foto: Print screen Pink

Posle ovih njegovih reči usledio je aplauz u sali a aplaudirao je i Radoičić.

Vučić je nastavio i rekao da se toj jezivoj propagandi nije lako suprotstaviti.

Prema Vučićevim rečima, ima i ministara koji sve najgore stvari o našim ljudima sa KiM, a nemaju pojma koji to teret nosi.

– I ne znaju šta se noću zbiva i kako izgleda preživljavanje kada zatvore sve alterntivne puteve i ne puštaju robu i bilo šta, i koji ne razumeju kako izgleda boriti se na dnevnom nivou bukvalno za opstanak – naveo je Vučić.

On je dodao da su tu i šefovi civilnih i vojnih obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi.

– Mislite da mi ne znamo ko im je problem, koga se plaše. Ne potcenjujete svoju državu. Mi to odlično znamo. Zato znamo šta su njihovi ciljevi – kazao je Vučić.

Vučić je rekao da razume zahteve Srba koji traže hapšenje tih ljudi, ali da ne možemo arbitrarno da se ponašamo, ali možemo da reagujemo ako neko prekrši zakone Srbije.

Podsetimo, trgovac oružjem Slobodan Tešić, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić i Zvonko Veselinović nalaze se na listi osoba protiv kojih je Mininistarstvo spoljnih poslova Velike Britanije uvelo sankcije.

Osim Velike Britanij i administarcija SAD stavila je na crnu listu Radoičića i Zvonka Veselinovića.

Kako je navedeno u obrazloženju američkog ministrastva finansija, Veselinović vođa organizovane kriminalne grupe i jedan od najozloglašenijih korumpiranih ličnosti na Кosovu kao i da je angažovan u šemi velikih razmera za podmićivanje sa kosovskim i srpskim bezbednosnim zvaničnicima, koji su omogućili trgovinu narkoticima i oružjem između Kosova i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari