Vučić o prodaji srpskog oružja Ukrajini: Optužen sam da sam Putinov pijun i potrčko 1Foto: printscreen / Pink

– Optužen sam da sam Putinov pijun, potrčko, lutak, da sve radim ud govoru sa njima i tako dalje. I onda pročitaju kako sam ja Bog zna kome sve prodao oružje a deo toga se pojavio u Ukrajini, pa onda kažu pogledaj Putine šta ti je Vučić uradio – reako je u svom obraćanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao da je potrebno da ukaže građanima na trikove kojima se služe strane službe, pojedini mediji i građani.

Nije poenta da mene napadne Peskov koji se vrhunski intelektualac, i njega je nemoguće prevariti. Zato nisam i reagovao, rekao je predsednik.

– Ne morate na sve da odgovarate. Moje dete im glavna tema pet dana… aj azustavite se ljudi. Za šta se pravdate? Jer obezbeđujemo razvoj namenske industrije… Pa kome hoćete da prodajemo. Kažete to se koristi u ratu… pa gde će da se koristi, na klizalištu i delfinariju? Za šta se drugo koriste granate i rakete – rekao je Vučić.

Podsećamo da je portparol Kremlja Dmitrij Peskov najavio da će Rusija preko trećih zemalja pogledati podatke o snabdevanju Ukrajine oružjem u vrednosti većoj od 800 miliona evra.

Dan ranije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru za Fajnenšel tajms potvrdio informaciju da je Ukrajina dobila municiju od Srbije preko trećih zemalja, čiji su ukupni troškovi iznosili oko 800 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari