Vučić u sedištu BIA otkrio datum odluke za BRIKS 1Printskrin TV Pink

Znam šta sam rekao, ali saopštiću vam 20. oktobra, najkasnije 21. oktobra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje N1 da li će se pojaviti na samitu BRIKS-a u Kazanju.

Vi sa N1 uvek imate inspirativna pitanja, bez cinizma to govorim, rekao je Vučić, dodajući da će samo kratko da objasni zašto se ovakva pitanja postavljaju.

Napomenuo i „znam šta sam rekao“, pošto je u ranijim izjavama najavljivao da će saopštiti konačnu odluku oko 10. oktobra, pa to ipak do sada nije učinio.

Ako budem rekao da idem u Kazanj, obelodaniću kraj evropskog puta Srbije, Srbija se konačno opredelila i uništila sebe, budem li rekao ovo drugo, biće Vučić je izdao Ruse, šta god da uradite bićete krivi onima koji se ni za šta ne zalažu, i nemaju nikakvu ideologiju, kazao je predsednik Srbije.

Očekujemo jedan važan razgovor 20. oktobra i mnogo važnih razgovora očekujem, ne mogu da otkrivam sve detalje, biće to jedna od najzanimljivijih nedelja, dolazi nam kralj Esvatinija, imamo i druge goste petak, subotu, nedelju, a od ponedeljka imamo i druge goste, naveo je Vučić.

Srbija nije u jednostavnoj situaciji, ali mora da se bori za svoju budućnost, poručio je.

Predsednik Srbije je na pitanja odgovarao na svečanosti povodom dana Bezbednosno-informativne agencije.

Spisak učesnika za samit BRIKS-a u Kazanju još nije konačan, u sredu 16. oktobra portparol Kremjla Dimitrij Peskov, rekao je da će u ponedeljak, 21. oktobra biti pročitan zvaničan spisak učesnika.

BRIKS je skraćenica od Brazil, Rusija, Indija, Kina, a samit se održava od 22. do 24. oktobra u ruskom gradu Kazanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari