Vučić o Siriji: Ovo je za nas bolno podsećanje, ne treba da se mešamo

Ostavite komentar


  1. Шта је травка Америка међу вихорове, (Бурунди)? Да смо се ми умешали све би било друкчије. Ето браће Руса. И они су се умешали, а тамо су. Празна прича.

  2. Nismo dovoljno ekonomski i oruzano jaki da bi ulazili u konflikte sa drzavama koje su u svakom pogledu vece i jace od nas.

  3. Možda podsjecanje kroz nesto što je Sr. opravdano prošla i kad je intervencija NATO pakta imala smisla.

  4. Za sve nas je Sirija potsecanje na „Milosrdnog Andjela“ … Toliko su nam zla naneli bas kao i Siriji… Treba da ostanemo uzdrzani…

  5. Mi, mala zemlja i opterećena svojim unutrašnjim problemima nažalost ne možemo da pomognemo, ali šta je sa ostatkom čovečanstva, gde je tu savest onih koji sporovode ili ćute i ne sprečavaju globalno nasilje.

  6. Zato naš predsednik nije dobio poziv za inauguraciju Putina, što znači da se opredelio u ime Srbije, možda, ipak za jednu stolicu? Pitanje od milion dolara je: za koju? Od Rusije ćemo da uzmemo vojnu opremu (doduše zastarelu, ali za ne daj bože, posle dobro plaćenog remonta, poslužiće), a sa Zapadom ćemo da delimo političke stavove. Može li to baš tako bezuslovno i sa ovom i sa onom stranom? Znači opet smo na dve stolice, samo smo se malo ućutali, tek da vidimo sa koje strane duva jači vetar…

    1. Да појаснимо госпођице Милице ако нисте у току не постављајте небулозна питања јер дефинитивно незнате протокол инагурације.Према устаљеној протоколарној пракси, шефови страних држава не добијају позиве на инаугурацију Председника Русије. Церемонији у Кремљу присуствују руководиоци страних дипломатских представништава.

  7. Za tebe je tuzno podsecanje jer si u vreme bomardovanja, izmedju inteligentnih opaski, pozivanja sirotinje da telima ide da brani mostove, televizije, znakove, supermarkete, itd., morao si da se selis u stan 4 puta veci od onog u kom si do tada ziveo, ti jadni mali rodoljube, a nije tesko pretpostaviti kako si do njega dosao, pored tolike licne zrtve i ljubavi prema majci Srbiji, a ljubav ce sve pobediti!

  8. Najstrašnije je to, sto posledice tog bombardovanja još uvek osećamo! I bojim se da ćemo sve više!

  9. Ima tu slicnosti sa Sirijom. I Srbija je ubijala svoje gradjane pa su drugi morali da intervenisu da bi zaustavili ono sto je Milosevicev rezim nazivao „Etnicko ciscenje“-sto je ustvari samo njezniji naziv za genocid.

  10. Srbija je isuviše mala zemlja da bi uopšte mogla da donosi takve odluke. Srbija ima gorući problem sa KiM i njega treba da rešavamo.

  11. Danasnji dogadjaji u Siriji vratili su nas malo u proslost, u jutro davne 99-te 24.03. prvi dan nato agresije nad Srbijom!

  12. Bez obzira koliko su godina prosle od bombardovanja verujem da je svima nama to tako sveze i jos uvek jezivo kao prvog dana.

  13. Mi jesmo mala zemlja i stvarno bi bilo nezahvalno da se mesamo jer mi imamo pre svega goruci problem a to je KiM

  14. Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom rata u Siriji da Srbija neće da se meša u igre velikih sila u najmanju ruku je začuđujuća. Zar je moguće da predsednik jedne države na koju su NATO zemlje bez odobrenja Saveta bezbednosti izvršili agresiju, da istu takvu agresiju na Siriju naziva igre velikih sila. Predsednik Vučić stalno govori kako je protiv rata, i za mirno rešavanje problema a ovog puta bombardovanje suverene zemlje bez odobrenja Saveta bezbednosti naziva igre velikih sila. To je sramota i za predsednika i za zemlju koju predstavlja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.