Vučić najavio razgovore sa Pastorom o vojnom roku, pričao i o odlasku s vlasti 1Printskrin TV Pink

Povodom izjave predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Balinta Pastora da je protiv ponovnog uvođenja služenja vojnog roka u Srbiji jer bi to moglo da izazove iseljavanje Mađara iz Vojvodine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio danas da će s Pastorom razgovarati o „najbezbolnijem rešenju“ za vraćanje vojnog roka.

„Moje prijateljstvo sa Ištvanom Pastorom gradilo je Srbiju u prethodnih 12 godina, kao i odnose dve zemlje. On je bio most između nas“, rekao je Vučić u Subotici gde je povodom završetka izgradnje zgrade Železničke stanice brze pruge Beograd-Budimpešta.

Vučić je najavio da će Pastora pozvati na razgovor „da tražimo rešenje“ čim prođu „teški naredni dani“ jer „ide u Hamburg, zvali su nas i u Hrvatsku, ne znam da li će stići u Crnu Goru“, a „sve to moram da stignem“.

Vučić je dodao da želi da Mađari ostanu da žive u Vojvodini, ali i da „mora da se rukovodi bazičnim principima pripremljenosti za odbranu zemlje“.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je pomenuo i da je za 12 godina koliko je na vlasti, preko 2000 dana bilo velikih i malih demonstracija protiv njega.

Više puta je istakao da na grupe za pritisak reagovati neće, i ustvrdio da nikad ni jednu političku odluku nije doneo pod pritiskom.

Vučić najavio razgovore sa Pastorom o vojnom roku, pričao i o odlasku s vlasti 2
Foto: J. Z. T.

Najavio je i da će Srbiju uskoro posetiti italijanska predsednica Đorđa Meloni.

Upitan o navodima evroposlanika Gordana Bosanca da vlast i službe bezbednosti sprovode represiju prema ekološkim, poljoprivrednim i drugim aktivistima Vučić je odgovorio:

„O kakvoj bre represeiji govore, oni bre okruže zgradu Predsedništva, ja ništa ne radim sem što ih gledam“.

Vučić je naveo da u zapadnim zemljama brutalno hapse aktiviste poput Grete Tunberg i bacaju ih na zemlju i poručio da je reč o tome što Srbija više nije ni jadna ni mala, niti se njen napredak može zaustaviti.

Upitan da komentariše intervju Dragana Đilasa, lidera SSP, nedeljniku Radar, u kome Đilas kaže da će opozicija sama bez pomoći spolja pobediti Vučića, predsednik Srbije je ponovio da ga oni nikad neće pobediti.

Ja ću sam da odem, ponovio je Vučić ono što je do sada više puta izjavljivao, dodajući da se nada da neće pobediti „najgori“ već oni kojima on planira da pomogne na izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari