Vučić o rezoluciji o Srebrenici: Pomoliću se bogu pred put u Njujork, znamo kolika je sila koja nam preti 1Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostovao je jutros na TV Pink u Jutarnjem programu kod Jovane Jeremić.

Vučić je rekao da će u ponedeljak se naći sa predstavnicima Srba iz regiona u hramu Svetog Save i da će liturgiju pred njegov put u Njujork gde će se 23. maja u Ujedinjenim nacijama odlučivati o rezluciji o genocidu u Srebrenici držati patrijarh Porfirije.

„Ono što je sigurno je da ćemo da se borimo. To vam garantujem. Znam kolika je sila koja preti i koliko su snažni i da ćemo dati sve od sebe“, naveo je Vučić.

Dodao je da će mu savest biti čista.

On je naveo da postoje regionalne platforme koje žele da ruše Srbiju, te da je ponosan kada je u negativnom kontektu na njihovim nalsovnim stranama.

Govoreći o amandmanima Crne Gore na rezoluciji, Vučić smatra da je time trebalo da se Srbiji “zapuše usta”.

„Neko lupetanje o jedinstvu različitosti je jedan, a drugi je da postoji individualnu odgovornost. Pa zašta će vam onda rezolucija jer individualnu krivičnu odgovornost imamo. Pa šta to radite? Reč je o triku“, rekao je Vučić.

“Pogledajte tu dozu bezbobzirnosti njihovih medija da se Srbija iživljava na Crnoj Gori. Mi smo ti koji vršimo agresiju u regionu, to je ludački inverzno ponašanje, te laži… U četvrtak uveče ćemo znati ko su nam prijatelji u svetu, pokazaćemo na svakom mestu ko ne bude glasao su nam prijatelji, za ostale ćemo dobro znati da nam nisu prijatelji”, rekao je Vučić.

Naveo je da nijednim rezultatom neće biti srećan ali će biti “pobosan na našu borbu”.

“Uveren sam da će građani Srbije biti ponosni”.

Kako je dodao, pomoliće se Bogu pred put u Njujork.

„Svako ima pavo da se moli kom Bogu želi. Svaka vera je dobra. Ljudi imaju pravo da veruju i da ne veruju. Pomolićemo se Bogu, ali ćemo se pre svega osloniti na svoje snage“, zaključio je Vučić.

Govoreći o prestojećim izborima, posebno u Nišu,, Vučić je rekao da je proporcionalno brže rasla plata u Nišu nego u Novom Sadu.

„Teško bih podneo da ne pobedimo u Nišu, zato što sam u NIšu proveo više vremena od kada sam postao predsednik vlade neko svi predsednici i premijeri od 1945. zajedno, nego ja sam”, istakao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da grade brzu prugu, da je Niš dobio auto-put do bugarske granice, da je urađena Krdelička klisura.

„Što ne kažete ljudima da gradimo i auto-put kroz Toplicu, jer Priština ne gradi ništa. Nigde se ne gradi auto-puteva kao u Nišu. Što ne kažete o aerodromu u NIšu za koji ste rekli da ga gasimo“, naveo je Vučić.

Kao podseća, naprednjaci su napravili kovid bolnicu u Niš, te da je ovaj grad dobio prvi Klinički centar.

„Što to prećutkujete?“, pitao je Vučić gledajući u voditeljku Jeremić.

Kako je dodao, ići ću u Niš.

„Mislim da je Niš na odličnom putu i da se u novijoj istoriji niko brže nije razvijao“, rekao je Vučić.

Nakon videa o opoziciji koji je pušten a u kojem su, između ostalog, uzeti kadrovi iz „Utiska nedelje“, Vučić je rekao da “oni misle da su više ljudi, viša klasa i viša rasa“, rekao je predsednik Srbije, komentarišući ‘govore’ Dragana Bjelogrlića i Vladete Jankovića.

“Ne bojim se ni u Njujorku a kamoli u Srbiji”, rekao je Vučić komentarišući atentat na slovačkog premijera Roberta Fica, dodajući da se nada da će sa “svojim drugom” mađarskim prmeijerom Viktorom Orbanom obići Fica kada se vrati iz Njujorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari