Vučić po potrebi i u ulozi premijera

Posle Zaeva, Borisov dolazi na otvaranje deonice Koridora 10 u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Bravo za Vučića i sve one k0ji su omogućili da se konačno završi ovaj krak Autoputa i da se na taj način praktično zatvori deo višedecenijskog puta smrti.Ovaj krak Autoputa će mnogo značiti za Srbiju i sve one koji vole ovu zemlju a ostali mogu samo da besne ali od muke.Bravo za sve što uradiste u ovoj Srbiji,mogu samo da vas mrze.

      1. Mozete osporavati koliko hocete, ali je evidentno da Srbija gazi cvrstm korakom ka EU.Bravo za lepsu i bolju Srbiju!

        1. Ana da li si obaveštena da ulazak Srbije u EU je neizvestan i za 20 godina,pa i kad Vučić održi obećanje i potpiše priznanje Kosova.

        2. Pogledaj malo na šta nam liče porodilišta i dečije bolnice, pa ćeš brzo da ukapiraš gde mi to idemo „čvrstim korakom“.

  2. Gospođice Stojanović, da li smatrate da Predsednik treba da „ode“ u Rumuniju kada se nešto bitno dešava u zemlji (kao neki pre njega). Treba li da bude neobavešten (kao neki pre njega). Ovoj zemlji treba čovek pun energije za rad i dobrobit zemlje, a ne neki salonski Predsednik.

    1. Dragi Pepe, po ustavu Srbije funkcija predsednika jeste salonska funkcija. Funkcija premijera je ona koja bi trebalo da vodi državu i njenu politiku. Znači u ovakvim prilikama se gazi ustav kao vrhovni pravni akt države. Valjda sad vidiš u čemu je ovdije problam.

      1. Da bih video u čemu je problem on prvo mora imati mozak, pa onda znati da ga koristi pa onda sve redom

  3. Od kada je demokratije, ovolika mrnja prema jednom coveku od strane opozicije nije zabelezena.

  4. Istorijski dan za Srbiju! Visedecenijski projekat koji nije bio pomeren sa mrtve tacke,danas,pod rukovodstvom odgovorne Vlade na celu sa predsednikom Vucicem bice svecano otvoren! Od velikog znacaja za Srbiju ali i za sve ljude koji su u trauzitu ka Bugarskoj i Turskoj.

    1. Tako jeeeeee, Vučić pomera planine, kad zatreba!
      Ali, bote, Vučić (formalno) NIJE na čelu vlade, odgovorne ili neodgovorne. Na čelu vladu Srbije (formalno) je premijer(ka).
      U stvari, u pravu si, Vučić jeste na čelu vlade (premijer(ka) je samo običan fikus), kao što je na čelu države, vojske, policije, gorske službe spasavanja, udruženja pčelara i svega ostalog.
      Lakše je odrediti gde on (još) nije „na čelu“. Zasad još (formalno) nije patrijarh i ne pokazuje nameru da diriguje Beogradskom filharmonijom, niti da nekoga operiše na otvorenom srcu na VMA. Ali sačekajmo, budući da je on svestrani renesansni talenat, možda se jednog dana oproba i na tim poljima. Naravno, to će biti sa velikim uspehom, kao i u svemu ostalom!

  5. Problem je sto se ne postuje Ustav, a Ustavni sud se ne mesa u svoj posao. U Hrvatskoj posle Tudjmana, koja ima gotovo identicno ustavno razgranicenje izmedju predsednika i vlade, predsednik nije funkcioner ni u jednoj stranci, a premijer je predsednik vladajuce strnake. Mediji su slobodni i primera radi, samo proslog leta su pokrebuli price o nesavesnim ministrima, pa su cetvoro njih podneli ostavke. Institucije rade svoj posao, a kao rezultat svega je da se dve najvece stranke (HDZ i SDP) stalno smenjuju na vlasti. Dakle i u Srbiji sve to moze, ali je tragicno sto je i „demokrata“ Tadic uzrpirao vlast iako izabran za predsednika zadrzao vodjenje stranke, a postavio je za premijera osobu koja ce ga slepo slusati. Vucic je taj model autokratije doveo do savrsenstva i potpuno blokirao institucije!

  6. Koridor 10 jedan je od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz Srbiju i povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Makedoniju i Grčku.

    Novim autoputem, dužine 86,9 kilometara, od Niša do graničnog prelaza Gradina putovaće se samo pedesetak minuta.

  7. Vucic je iskusniji od Ane, kada je funkcija premijera u pitanju i posavetuje je povremeno, ali Vucic zna na kojoj je funkciji i ne mesa se Ani u vodjenje Vlade. To su izmisljotine.

    1. Ajde?!!!
      Ma, blago nama što imamo vas dobro informisane botove, da nam sve lepo objasnite! Šta bismo mi bez vas, umrli bismo u neznanju!

  8. Cestitam svima koji su bili ukljuceni u realizaciju ovog vaznog po Srbiju projekta. Malicioznih komentara ce biti uvek ali auto put ce ostati za sva vremena. Bio je to tezak i zahtevan projekat i svi mozemo biti ponosni

    1. Sve je to u redu. Samo još da vidimo ugovore o građenju i završni račun. Pa će nam biti jasno od kojih(čijih) para se gradi Beograd na vodi, u kome stanove „kupuju“ oni koji duguju desetine i stotine miliona neplaćenog poreza. Ko razume, shvatiće.

  9. AV je u ulozi svega i svacega, glumi predsednika, glumi premijera, glumi sve ministre, glumi sve institucije, glumi voditelja emisije (mada mislim da na rezimskim televizijama gde on gostuje,voditelji nisu ni potrebni),glumi Srbiju. Svew glumi i uvek je on najbitniji, sve zna i o svemu prica, sve u svrsi marketinga, i ispiranju mozga gledaocima rezimskih televizija i odrzavanju naprednih biraca , da napredni biraci uvek imaju njega u glavi, 24h, 365 dana u godini!

  10. Jao majko moja gasim tv. znaci direktan tv prenos na 15 televizija, otvaranje koridora i govor predsednika od nekih 5,6 sati duzine.A onda odgovaranje na namestena pitanja rezimskih novinara.

    1. gorane, pošto ti je mozak već ugašen, ugasi Tv. ,ionako ništa nebi razumeo

      1. Smirite se botovi.
        Dobicete sendvice, sokove i po jednu crvenu – sve iz budzeta. Nema potrebe bas toliko da lupate.

      2. E moj Dragomire, goran ima mozga, i nije mu ugasen kao sto ti kazes,a nije mu ni ispran, niti pise komentare po naredjenju i zadatku kao BOTOVI. Samo je Goran jednu sitnicu zaboravio, a to je naravno vatromet, razgovor sa radnicima (uglavnom simpatizerima naprednjaka) ,i prisustvo velikog broja gradjana koji su se “spontano“ okupili iz cele Srbije. E moj dragomire, prijatan ti sendvic.

      3. Ne brini Gorane, bice taj spektakl izuzetno gledan 600 000 clanova sns-a plus botovi, plus naivni narod i oni sa ispranim mozgovima,ja cu gledati History, nadam se da tamo necu videti taj nisko budzetni tv prenos.

    2. Eve ti pitanjca,da ispadnem pametan,mnogo pametan!-Reporterka samokritično,snimatelju:Snimaj me tako da mi se ne vidi kriv nos!

  11. na rts-u su rekli 22.2 km puta….al da ,weliki lazow vucic je izracunao da je preko 80….botovi,da bog da wam deca u rikwerc isli dzukele potplacene….jednog po jednog do istrebljenja i cistoce srpskoga naroda…

  12. Vucic je diktator I tako se ponaša i trpa se u sve.
    On je strucnjak za doktorate Malog i Stefanovica. On je strucnjak za zagađenje vazduha.
    On otvara nove deonice koridora.
    Ama on se razume u sve ko Marica u krivi.
    A najci strucnjak je za lazi i lopovluk.

  13. Tendenciozno pišete i bavite se marginalnim stvarima, umanjujući značaj velikih projekata kao što je otvaranje ove deonice Koridora 10.

    1. A za njega je naravno najzasluzeniji AV? Bez njega nista nebi uspelo u ovoj, nazovi, drzavi. Ko zna koliko nas je kostao taj auto put, ko zna kada cemo vratiti te pare od koga smo pozajmili, i ko zna koliko firmi je tu bilo ukljuceno i koliko je njih gurnulo lovu u dzep.

  14. Članovi, da li ste sami smislili prigodne poruke ili vam ih neko poslao? Ako vas muka nije naterala, šta jeste-pakost, kompleksi, glupost?

  15. U toku je sahrana nekada svetski renomiranog „Energoprojekta“, jer se treba neko da dočepa 220 hektara zemljišta na super lokacijama po Beogradu.Šta li će biti sledeće?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.