Vučić: Pokazao sam tačku po tačku šta smo sve uradili 1Foto: Pitntscreen/RTS

Ukazao sam tačku po tačku šta je sve Srbija uradila iz briselskog sporazuma i plana implementacije i niko ne može da kaže da to nije tačno dok je zajednica srpskih opština i posle pet godina mrtvo slovo na papiru.

Ovo je Aleksandar Vučić izjavio na zajedničkoj konferenciji za medije sa šefom francuske diplomatije Šarl Le DrijenomLe Drijen je naglasio da se njegova zemlja zalaže za implementaciju brisleskog sporazuma.

Vučić je rekao da Srbija želi u Evropu te da su mir i stabilnost u regionu neohpodni. On je naglasio i da Srbija želi da saslušaju njen stav o Kosovu i da razumeju da nije uvek podudaran sa nečijim stavovima ali da se zalaže za kompromis.

Le Drijan je izjavio da je Briselski sporazum dobar jer poštuje obe stane tako da je potrebno da bude primenjen. Rekao je da Francuska podržava korake Srbije koji je vode u reformisanu EU.

On je naglasio da je njegov dolazak najava posete francuskog predsednika Makrona za koju se očekuje da će biti ostvarena do kraja godine.

Vučić i Le Drijan su ukazali na važnost činjenice da je šef diplomatije Francuske posetio Srbiju u trenutku velike napetosti u svetu i protumačili to kao dokaz vrlo dobrih odnosa dve države. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari