Vučić: Pokrenute inicijative za jačanje Ratnog vazduhoplovstva, posebno bombarderske komponente

Ostavite komentar


  1. I Sloba je pred kraj pokrenuo ratno vazduhoplovstvo. Moze li nekako mekse?

    1. Narod ti umire od Kovida 19, a ti pričaš da ne ćutiš , skrces pažnju, protiv ovog neprijatelje ti ne pomaže i da imaš atomsku bombu.Prrstani da zamajavas narod, niko ti ne veruje…

      1. Plata u vojsci prosecna 350-400€ a „gospodin“ kupuje avione! Nemamo skole, bolnice, vrtice…a mi se naoruzavamo?! Jel to Srbija kojoj stremi ovaj narod ili su to neostvareni radikalski snovi koji ce izgurati

      2. Jurisna avijacija je vazan segment nase vojske i tu ce u buducnosti biti novih letelica.

        1. BRAVO PEDJA,
          A da li cemo te „vazuplohove“ da pravimo u Ikarbusu (koji je propao) cim osvojimo proizvodnju letecih automobila?

    2. Netačno, dok je Slobodan Milošević bio na vlasti nismo kupili ni jedan jedini avion,ni helikopter, tačnije nismo kupili ni jedan jedini sistem za vojsku.

  2. Samo cu reci da Slovenija nema ni jedan borbeni avion. Kao clanici NATO, u vojnom smislu nebo joj kontrolisu avioni iz Avijana. I sta im fali? A sta nama znaci dvadesetak kojekakvih aviona, kada bi sukob s bilo kojim komsijom, sustinski znacio sukob s NATO. Bez obzira na ruzno iskustvo unprislosti, racionalno je jedino da Srbija udje u NATO, ne samo zbog vojnih, vec i ekonomskih i politickih razloga. Inace, ove nabavke sluze da se ruski, beloruski i nasi lopovi utale i uzmu velike pare.

  3. Kad god Vladar ove napacene zemlje,oseti da mu se pozicija “ljulja” odmah
    posecuje garnizone,”jaca” vojnu silu,kupuje “BOMBARDERE”.Bombardere?
    Koga da bombarduje”?Narod i neposlusne studente ,lekare koji ne lazu,gra
    djane koje je “lázním izborima obmanuo”?Vucicu,dzaba ti “avioni ,kamioni
    i bombarderi”vreme tvojih lagarija istice neumitno.Narodu je prevrsila
    “Dara meru”i nece vise da slusa orkestriranu tabletoidnu laz,potpomognutu
    “nacionalnim frekvencijama mrznje” i neistine.

  4. Plata vojnika je 42000. Kako ovog coveka vise nije sramota da manipulise svaki dan.

    1. Da li je manipulacija kupovina Migova, Helikoptera, Pacira, Mistrala, ili je sve to već nabavljeno?Da, nabavljeno je, a to nije manipulacija.

  5. Pa nisu to bas kritike „dela opozticije“ Jablane, vec je 4000 potpisnika iz lekarskog esnafa, ptom advokati, prosvetni radnici, umetnici i sve veci broj gradjana. Tako da tvoja podlost ocitovana u vecitoj zameni teza i dzeparoskoj satrovackoj retorici, moze da prodje kod tebe kod kuce ili u kabinetu. Video sii sam da to vise ne prolazi i jos ti obrazi bride od dva samara koja si dobio od studenata i pobesnelog naroda.

    1. Sve je to sića.Njega nije srušilo ni pola miliona demonstranata pred vratima a ne nekolko hiljada mahača papira.

      1. Dje ste to videli pola miliona pred njegovim vratima ? Skoncentrisite se malo.

  6. „Vojska Srbije ima deset puta manje savremenih borbenih oklopnih točkaša od Hrvatske, što je jedan od glavnih razloga zbog čega se u Beogradu najavljuje dodatna proizvodnja takvih vozila i govori o ubrzanom naoružavanju regiona, piše portal Balkanska bezbednosna mreža.“ Danas/Beta 26.07.2020.

    1. Ju pa mi ćemo biti sila na Balkanu?!Ekonomiju nemamo a on kao da je car samo troši,a da Mmf drugari ga da ste.?!

  7. Sa kim i protiv koga ovaj čovek planira da ratuje, pošto smo okruženi članicama NATO alijanse, pretpostavljam sa njima, ovo sve što je nabrojao je obična skalamerija, vojska i oficiri niti su spremni, niti su voljni da ratuju, oficir koji salutira Vulinu ne može biti autoritet ni za jednog vojnika.
    Ovo je predsava za šarlatane i bacanje novca, sve ćemo to skupo platiti.

    1. I ne planira da ratuje, jer se jaka vojska i prvi da ne dodje do rata, tj. kao faktor odvraćanja.

  8. ‘Bombarder’ nas!
    Bice da je Pitomac povukao traumu od kada ga je Vojvoda, Proleca 1999 poslao 25 metara pod zemlju, na dno titovog atomskog sklonista u Dobanovcima, ne bi li ga sacuvao za buduce ‘pregovaracke pobede’?!

  9. Vulin u ekstazi.
    Ne znam odakle Informeru informacija da su Ameri kontaktirani u vezi nabavke novih aviona. Šta god da je u pitanju, stvarni ili fingirani interes da bi se iznervirali Rusi, nije dobro.
    I stvarno, zašto se susedi naoružavaju kada mi vodimo miroljubivu politiku i nikog ne ugrožavamo kupovinom oružja koje ćemo samo da parkiramo pred kapije na zapadnoj tribini Marakane.

  10. To znaci obrnuto, da drzavi za odbranu trebaju jaki protivavionski sistemi. Sve sto kaze samo treba obrnuti i dobijete istinu.

  11. Treba ulagati u farmaceutsku industriju i zdravstvo, to mora biti nas prioritet

  12. Da neko ne pomisli da ja išta lepo mislim o maršalu, ali, pre par dana sam razmišljao kako bi bilo lepo da imamo jedno 3-4 sistema S300 i bar jedan S400. Ja ne znam ko normalan može da ne želi da naša vojska ima vrhunske protivvazdušne sisteme ( u koje se ja razumem ko …. ). A što se bombardera tiče, ja pojma nemam kakve maštarije to sad maršal ima. Sve mi ovo miriše na Vulina. Ostalo, iskreno, nisam ni čitao, jer me ne zanima šta bulazni.

  13. Živ nisam: preko koga će ići ove transakcije, pošto znamo da je otac jednog od ključnih igrača, preminuo od korone?

  14. Ulazi u zdravstvo,vidis da smo poludeli od tebe i tvojih decackih snova.

  15. E to nam bas trba, resio covek da unisti Srbija. A narod ko narod voli vodju i tu je kaj.

  16. Bravo predsedniče! Najiskrenije se radujemo što će opet biti bombardovanja. Javite samo kad počinje, da se na vreme sklonimo. Hvala Vam unapred.

  17. Dok se zemlja raspada pred realnom pretnjom virusa ne bi mu palo na pamet da se ulaže u zdravstvo i da se ojačava zdravstveni sistem, već se i sada u ovakvoj situaciji bez blama skreće pažnja kojekakvim vojnim pretnjama i to malo novca koje nije završilo u džepovima raznih kriminalaca se troši na avione…. Ja od septembra krećem na časove nemačkog, zadnja nada u ovu zemlju mi je ugušena u poslednjih mesec dana.

  18. Za naplatu dugova koje Vucic ovoj zemlji naprevi za neku godinu ce izvrsitelji svima nama da prodaju stanove.

  19. Ako mu je i ovom trenutku to najvaznije onda smo svo mi ludi.

  20. Lekari,struko,najiskrenije vas molim da spisku svojih (I nasih) zahteva dodate zahtev za hitnom hospitalizacijom doticnog. Verovatno ga je nemoguce izleciti ali zastite ostale od posledica njegove bolesti.

  21. Pa gospodo izbori su bili narod je rekao šta misli o veliko vođi sve ostalo svi mođemo samo pametovati.
    – Voditeljka: „Da li je u Srbiji više glupih ili inteligentnih“?
    Lane Gutović: „Pa bili su izbori“.

  22. Ne znam prijatelji, jel ovaj čovjek lud, ili smatra budalama ama baš sve kojima se obraća. Patologija!

  23. Prvo treba uvesti kanalizaciju, ocistiti divlje deponije i srediti deponiju u Vinci da nas ne truje. O komacima da ne govorimo.

    1. A pre svega toga što ste naveli treba promeniti mentalitet prosečnog građanina Srbije .
      Taj Građanin baca smeće gde stigne , njega edukovati ili debelo kazniti pa onda da krenemo dalje !

  24. U ovoj situaciji jako je pametno što se ulaže u vojsku jer to nam jedini spas od korone. Obzirom da mladi masovno odlaze iz zemlje, a i najviše oboljevaju pa i umiru od virusa, verovatno će jedino penzioneri moći da koriste te letelice jer su jedino oni sačuvani za ne daj bože.

  25. Pričate gluposti. Čitajte malo druge časopise i biltene pa će te videti da se naši susedi ubrzano naoružavaju. Da li ste se pitali zbog čega, kada su članice NAT-o pakta. Da se nece medjusobno napadati. Šteta što je Srbija siromašna, nama hvale 3-4 diviziona S400, da ojačamo PO sredstva, modernizuje o pešadiju i na sve to podignemo standard profesionalnim vojnicima. Ko ne bude hranio svoju vojsku, hranice tudju.

  26. Ko sirotinja kakvi bombarderi daj pet nosaca aviona.!..

  27. Cela sustina je da nabavkom bombardera konacno mozemo da bombardujemo sami sebe.AV da pokaze kakav je vojskovodja/marsal mozda

  28. Kamioni, avioni, bombarderi, bam-bam,
    nikom nije lepse neg’ je nam’
    samo da je ‘vako svaki dan.

  29. Srbija danas ima jacu, snazniju i moderniju vojsku nego ikada pre sto je rezultat znacajnog ulaganja drzave u njenu opremljenost i modernizaciju.

  30. 700 km od Horgosa do Preseva,400 od Hrvatske do Rumunske granice!To nije ni 30% radijusa kretanja lovaca bombardera.Neverovatno ludilo se nastavlja.

  31. Sa kojim avionima danasnjice Orao I Galeb mogu da vode borbu.Koliko treba para za neke savremenije avione.Pa I da ih nabavimo sta cemo protiv NATO pakta jer ne znam s kim bi drugim ratovali.

  32. Hahaha, prvo uzimaju se skolski avioni koji se predstavljaju kao bombarderi, drugo, sta se zaludjujes crni ti sta ce bre nama bombarderi, koga cemo mi bombardovati obnovi bre bolnice nesreco

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.