Vučić: Pokušavamo da izvučemo pat sa Kosovom

Ostavite komentar


  1. Мора се признати да Вучићеве изјаве ујутро имају терапеутски ефекат јер уз јутарњу кафу се постиже снажно синергистичко дејство. Након тога, одбацимо Вучића и осетимо прилично олакшање.

  2. Sa Kosovom više nema šta da se čeka. Cena mu iz dana u dan pada. Kad bi kolabiralo, ne daj bože, ne bi vredelo ni pišljiva boba – te bi posao veka propao. Ukratko, bez nekog precedentnog dila sa Kosovom, za Srbe bi bilo onemogućeno svako dalje dilovanje teritorijama.

  3. To sto sam prinudjen da slusam nebuloze ovoga coveka vec 25 godina, to zaista nije fer od zivota. Danas na ovom portalu 7 (sedam puta se pominje njegovo ime). Svakodnevno se pitam gde sam se to tako zestoko Bogu zamerio. I ne znam sta moze da pomogne. Da se namazem belim lukom, da palim naopake svece, da probam vudu, da citam molitve protiv necastvih sila. Pametan nisam. On ne prestaje da terorise. Ne cenzurisite mi demokratsko pravo da slobodno iskazem svoje misljenje i ljudsko pravo da otvorim dusu i izjadam se. Zamolio bih vas.

    1. Nemoj tako Jovane, seti se i lepih trenutaka, kako je samo ridao kad je ispracao vojvodu Seselja u Hag…

  4. Zar niko u serbiji ne misli da se albanski narod dovoljno napatio, te da je vreme da se oslobodi aparthejda i stekne slobodu?

    1. Zavisi, ako se baziramo na albansko mitomansko i narcisoidno tumacenje stvari i dogadjaja, onda da, Albanci zasluzuju minimum pola Evrope ali ako gledamo realno i ako uzmemo u obzir da su se i drugi i te kako napatili od Albanaca, nacin na koji su se Albanci docepali Kosova i postali vecina, kako su vladali i kako su se ponasali kada im je predata vlast na Kosovu, bilo za vreem Turaka ili za vreme nacista ili za vreme Titovog komunizma ili sada za vreme NATO-a, uzme u obzir da vec postoji Albanija i da su slicni pokusaji drugih naroda reseni proterivanjem i gasenjem bilo kakavih autonomnih i wannabe nezavisnih oblasti, onda je odgovr NE. Nista manje nisu patnje Srba na Kosovu, nista manji apatrhejd nije onaj u kojem zive Srbi na Kosovu izolovani u svojim getima, sa crkvama i manastirima okrueznim bodljikavom zicom itd. I jos nesto, imena naroda i drzava se pisu velikim pocetnim slovom ako si „slucajno zaboravio“.

    2. Поштовани, обиђите оно што је остало од српских села јужно од Ибра и да видите шта је апартхејд и гето!!! Реците када то нису имали албанци право на кретање и имовину осим за време ратних дејстава па и тада је рецимо у Урошевцу живот текао нормално, радио је пијац,пошта за пензије али за све и србе и албанце! И тд…….

    3. Zar vi albanci zaista mislite da jos uvek mozete da vrtite tu izlizanu propagandisticku plocu o „nevinim i napacenim albancim velikim borcima za slobodu“? Komedija.

  5. Гле чуда, Меркелова подржава само европску перспективу Србије без територије КиМ, али не и улазак у ЕУ. То би било као да ми подржавамо свеобухватну перспективу Немачке, али без источне Немачке.

  6. @Inimicus Capitalis

    Zar niko od albanaca ne misli da su se dovoljno igrali drzave na Kosovu i da bi sada mogli da se prebace u polupraznu Albaniju i tamo nastave sa istom delatnoscu a da ostave druge na Balkanu na miru? Te propagandisticke price o aparthejdu, napacenim Albancima i slobodi su mogle da prodju pre dvadesetak godina na CNN-u ali danas…

  7. Ne verujem da znas mnogo o sahu. Delenje ti ide bolje, na primer u Bosni( 100 : 1), u Republici Srpskoj, Srpskoj Krajini( nisi jos poredjao figur), Delio si na Kosovu sa Dikovicem krave, belu tehniku.Pat? Pa mi svi patimo sa tobom, covece , vec 25 godina!

  8. Kada nismo na vreme rešavali ovo pitanje, sada ćemo biti zadovoljni samo da konačno stavimo tačku.

  9. Srpski narod na Kosovu je zaslužio da se pre svega, zbog njegove budućnosti nađe kompromisno rešenje sa Albancima.

  10. Bojim se da su i Nemačka i Amerika za veliku Albaniju i za što veće sukobe sa zemljama u regionu.

  11. Činjenica je da žmurimo na realnost godinama i upravo zbog toga gubimo diplomatsku bitku isto tako godinama.

  12. Većina „zadataka“ koji su postavljeni su rešeni, a ako je uslov predaja Kosova bez pogovora onda treba napustiti sve to i okreniti se Rusiji.

  13. Koliko se ja secam Sloba je 99. izjavio da smo pobedili, jel smo tada izgubili kraljicu i topa?

  14. Слушао сам директно овај разговор у јутарњем дневнику на РТС. После овога нико ме не може убедити да овај човек нема озбиљне здравствене проблеме.

    1. Ovo što pišem odnosi se na ove što tipkaju po negativnom, crvenom tasteru – pojeli ste sendviče

  15. TREBA MISLITI NA BUDUCNOST NASE DECE I NJIMA NE TREBA OSTAVLJATI NERESENE PROBLEME SA KIM-om.

  16. Vučić bi trebalo da shvati da o Kosovu itd.ne odlučuje on već EU,tj Merkelova, o tu je kraj njegovih manipulacija.
    Konačno odahnuce mop

    1. Samo nešto, imamo mi i adute, bez našeg glasa nema UN za Kosovo, možemo tražiti Sever KIM i ulazak u EU za stolicu Kosova u UN, ili ZSO, ulazak u EU i stolica za Kosovo u UN.

  17. Prirodni proces razvoja ljudskih prava i demokratizacije mogu usporiti režimi mraka, ali ih ne mogu zaustaviti. Kosovo je dugo patilo pod aparthejdom, a uz pomoć civilizovanog dela čovećanstva preživelo je i pokušaj genocida i etničkog čišćenja i sada je slobodno. Zato, normalno je da u srbiji i dalje ima onih koji zastupaju mrak i aprthejd, koji su za to da se proces progresa ponovo zaustavi. Takvi mogu biti u većini, ali samo u srbiji. Ostatak civilizovanog sveta pozdravlja slobodu i pravdu.

  18. Pretpostavljam da će se raspisati referendum jer o ovako krupnim pitanjima koja se tiču svih građana Srbije odlučuju upravo građani.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. i 22. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.