Vučić poručio Šolcu: Vidimo se uskoro u Beogradu! 1foto FoNet/Instagram

– Srdačan susret sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom. Vidimo se uskoro u Beogradu! – poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom susreta sa nemačkim kancelarom na samitu Evropske političke zajednice.

Nemački kancelar dolazi u postu Beogradu zajedno sa potpredsednikom Evropske komisije za energetiku Marošom Šefčovičem, da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potpišu memorandum koji se, između ostalog, tiče iskopavanja litijuma.

Predsednik Vučić razgovarao je danas sa evropskim liderima na marginama samita Evropske političke zajednice, napisao je na Instagram nalogu.

Vučić se tokom samita sastao i sa bivšom premijerkom Estonije i kandidatkinjom za visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Kajom Kalas, predsednikom Finske Aleksandrom Stubom, predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, predsednicom Švajcarske Vajolom Amherdi, premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidzeom, premijerom Severne Makedonije Hristijanom Mickoskim, premijerom Slovenije Robertom Golobom, ;premijerom Belgije Aleksandrom De Kroom i predsednikom Litvanije Gitanasom Nausedom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari