(FOTO) Vučić posetio izložbu o Maljkoviću, ponosan na sportsko nasleđe nacije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Dok u parlamentu traju pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima, koji se vode u formi sastanka Kolegijuma Narodne skupštine o preporukama međunarodne posmatračke misije (OEBS/ODIHR) sa izbora 17. decembra, predsednik Srbije i član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obilazi sportku izložbu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je izložbu „Božidar Maljković – veoma francuski život, objavljeno je na Instagram nalogu Budućnostsrbijeav, a na fotografijama se vidi i da je prisutan bio ambasador Francuske Srbiji Pjer Košar.

„Kud ćete bolju pripremu za bodrenje naše košarkaške reprezentacije na predstojećim OI @Paris2024, od posete izložbi posvećenoj Božidaru Maljkoviću, sportskoj legendi i jednom od najvećih evropskih košarkaških trenera svih vremena.

Gledajući ovu odličnu postavku, prisetili smo se nekih istorijskih trenutaka u istoriji košarkaškog sporta, koji su prikazani kroz detalje njegove izuzetne karijere“, piše u Vučićevoj objavi.

„Iskoristio sam priliku da zamolim Božu da prognozira uspeh naše reprezentacije u Parizu, a razmenili smo mišljenja i o najvažnijim pitanjima u srpskom sportu.

Nisam mogao a da ne osetim ponos na sportsko nasleđe naše nacije, jer i Maljkovićev ogroman uspeh oličava duh naše izdržljivosti, odlučnosti i timskog rada, ujedno svedočeći o snazi strasti i istrajnosti u postizanju rezultata koje uvek treba da definišu naš nacionalni nastup na svetskim takmičenjima“, navodi se u Vučićevoj objavi na Instagramu.

Vučić je prošle sedmice, zajedno sa surpugom Tamarom, posetio Konak kneginje Ljubice da bi pogledao tamo izloženu sliku Paje Jovanovića „Odmor bašibozuka“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari