Vučić poželeo dobrodošlicu ministru Konakoviću 1Printskrin Instagram Budućnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem.

Poželeo sam dobrodošlicu ministru Konakoviću i izrazio nadu da ćemo u budućnosti dobro sarađivati, objavljeno je na Vučićevom Instagram nalogu Budućnostsrbijeav.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za jačanje odnosa sa BiH, uz dalju izgradnju međusobnog poverenja i solidarnosti, saopštio je njegov kabinet.

On je, kako se navodi, ukazao na „doslednost Srbije politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu“ i poštovanja međunarodnog prava, i dodao da Srbija u tom smislu „poštuje integritet Bosne i Hercegovine i Republike Srpske unutar BiH, kao i svaki dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u okvirima postavljenim Dejtonskim mirovnim sporazumom“.

Vučić je ponovio da Srbija pozdravlja odluku o dodeljivanju Bosni i Hercegovini statusa kandidata za članstvo u EU, rekavši da je to „pozitivan signal“ za dalji napredak i povezivanje celog regiona, piše u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da realizacija zajedničkih infrastrukturnih projekata, među kojima je trenutno najvažniji izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, daje dodatni impuls snažnom jačanju ekonomske saradnje, ali i boljem povezivanju, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari