Vučić: Pozvaćemo svetske institucije da provere birački spisak u Srbiji

Predsednik je naveo i da ima dokaze da su njega i Tomislava Nikolića prisluškivali dok su bili u opoziciji

Ostavite komentar


  1. Na dan glasanja treba da provere spisak, lepo si to smislio pet meseci pre izbora, pa ga promenis jos sto puta.

    1. Sa takvim mozgom jasno je i zašto verujete Đilasu. Da li stvarno mislite da je to moguće uraditi za jedan dan. I da li stvarno mislite da samo vladajuća partija učestvuje u kreiranju spiska. Kao što je ovima što gube u sportu uvek sudija kriv, tako je gubitnicima u politici uvek neko drugi kriv. Sigurno neće reći da su oni krivi. Malo je ljudi sa moralom.

      1. Koliki li je tvoj mozak kad samoinicijativno definises ko kome veruje?! Verovanje, ne pomenuh.

      2. Ako je moguce za dan, falsifikovati fakultetski dosije, moguce je i pokazati „pravi“ biracki spisak, samo po njemu se ne glasa na dan izbora. Premijerka bolje da se pozabavi elektronskim glasanjem za dijasporu, posto njen bata brzo moze da odstampa jedno milion chipom zasticenih kartica, pa i da na tenderu sa jednim ponudjacem, besplatno podeli i citace i software. Sve to poslati u sve ambasade, a na nasima, koji su i dalje u spisku, je samo da se prijave maticnoj ambasadi ili konzulatu i da to preuzmu. Bez toga nema ni realnosti u volji gradjana.

    2. Da li stvarno misliš da se nešto odlučuje na izborima? Od 5. oktobra 2000. postoji jasna matrica kako se dolazi i odlazi sa vlasti. A sve konce iz pozadine vuku Ameri. Teorija zavere? Mislim da nije. Scenario je uvek isti: posle zatvaranja biračkih mesta famozni CESID izađe sa svojim podacima ko je pobednik. Odakle njima ti podaci niko ne može da sazna. Posle nekoliko dana oglasi se i Rpublička izborna komisija sa istim procentima (plus minus jedan procenat – da se Vlasi ne dosete). Sumnjivo? Nije, ako se zna da CESID finansiraju Ameri. Ako Ameri odluče da sklone Vučića onda je to gotova stvar pa makar svi izašli na izbore i svi glasali za njega.

  2. Pocelo bacanje mrvica, zamazivanje ociju,
    ulagivanje medjunardnim institucijama za
    pracenje regularnosti izbora i inima.

  3. To naćerivanje glasova u kutije bugarskim vozom,paketićima,ucenama,kupovinom nijesu izbori jadan

  4. Izvolite, da se uverite i potvrdite, kome više od 50 % Srba, daje svoj glas.

    1. Ne ide ti matematika, i ti si osnovnu skolu zavrsila preko veze. Kada bi 100% biraca izaslo na glasanje i od njih 50% glasalo za sns, to bi znacilo da imaju 50% podrske. A, kada izade 50% biraca na glasanje i od tih 50% glasa 50% za sns to ti je 25% podrske. Sa 25% sns ima apsolutnu vlast jer 50% nije izaslo na izbore, a ni oni nisu za sns.

  5. Ma šta kažeš. To ćebiti predstavnici sa Madagaskara, Trinidada i Tobagoa, Mauricijusa i onih što su povukli „priznanja“ Kosova.

  6. Бирачки споскови су у реду. Недостају само они који су на списковима. Јер како је могуће да број гласача буде исти 1991 2008 2012 2014 2016 2017 када је на попису станова 2011 утврђено да има ~600 хиљада прадзних станова у којима нико не живи- Грађани који су отишли на привремени рад у иностранство или се трајно иселили али никада нису одјавили боравиште у Србији па су тиме и у бирачком списку. Класични пример је најновија 2кулмисткиња“ НСТМ протала MP1 која гласа и кад је у „расејању“ и кад је у Београду јер је задржала стан купљен за читавих 2 немачке мерке- А друга је ствар шо поједини ако не и већина самозваних опозиционих лидера са дилетантским аналитичарима процењују да Вучић нема подршку брозових милошевићевих шешељевих дачићевих и напредних гласова. Где су онда „нестали“ титови пионири ~3.2 милиона милошевићевих гласова из 1990 или 1.8 милиона 2000

  7. Pozdravljamo odluku i ohrabrujemo predsednika da pozove medjunarodne institucije da rese slucaj Hercegovačke, porekla novca za Beograd na vodi, prodaje JATa, itd. Čisto da pokaže da nema sta da krije.

  8. Vlasti u Srbiji su spremne da obezbede postene izbore, sigurni u sebe i podrsku gradjana.

  9. Ma kakav birački spoisak. Trebalo bi da provere zastrašivanja građana, pretnje i napade na neistomišljenike, ucene gubitkom posla ako ne glasaju za sns bandu, unošenje mobilnih telefona na biračka mesta i fotografisanje listića kao dokaz…A pre svega toga, da provere katastrofalno stanje u medijima u Srbiji od kojih su 4/5 pod direktnom vučićevom ličnom kontrolom, a višeod pola u njegovom direktnom ili indirektnom vlasništvu, da kontrolišu kampanju, javni servis, zastupljenost opozicije u medijima, da provere koliko je već našeg novca iz budžeta potrošio vučić na svoju izbornu kampanju tzv. „budućnost Srbije“ da bi po zemlji lansirao laži, pričao gluposti, iznosio falš podatke, da proveri katastrofalno stanje u Skupšštimni i gpomilu lopova i nesposobnjakovića i lažova u Vladi, masovnu kupovinu diploma, vladavinu neznanja, partijsku,vučićevu policiju i vojsku, ogroman organizovani kriminal kojim,počinje upravo i ličnood aleksandra vučića…Sve to da provere temeljno, pa onda biračke spiskove.

    1. Sjajno ,gdjo/ice Teodora.Ja sam mislio da je Milosevic ono najgore sto moze da nam se desi,ali sam se nazalost zestoko prevario.

  10. Treba dežurati kod softvera za brojanje,a ne 5-6 meseci pre „izbora“!

  11. S obzirom da ce opozicija izgubiti izbore,koga god da pozovu da utvrde ispravnost izbora,nece biti dovoljan! Kad bi mogli da promene rezultate u njihovu korist ,e to bi bilo ispravno prema opoziciji!

  12. Za vreme vlasti SNS-a izbori nisu nikada pokradeni. Ako je postojala neka sumnja, izbori su se ponavljali. I na kraju je opet SNS imao, čak i veću, većinu. Narod Srbije zna kome treba verovati.

    1. Nisi ti narod Srbije. Ima nas 6 miliona…dok nas sns ne prepolovi zbog masovnog iseljavanja kao rezultata njihove vlasti.

  13. Ma,ako hoćete izadjite na izbore,ako nećete (što ja priželjkujem) neće vas niko ni moliti,smučili ste se i Bogu i narodu.NIKAKAV,ALI BAŠ NIKAKAV PROGRAM NEMATE,sem “NEĆEMO NA IZBORE“.Znate li kad bih vam ja ispunio neki zahtev da sam na mestu Vučića?NIKAD!!!

    1. Ljubisa, ti si se smucio i Bogu i narodu koliko si opsednut sns-om i koliko komentara u to ime ostavljas.

    2. Mozda Ljubisa veruje da ce botanjem da postane ministar jednog dana, kao sto je Nebojsa jahajuci bandere da bi lepio plakate sada ministar sa kupljenom diplomom.

  14. Не треба нам никаква институција да проверава бирачки списак, већ бирачки списак на интернет и оцену ваљаности од бирача. Ово је једини и исправан начин, како катастар може на интернет тако могу и бирачи, ако се стварно жели тачан бирачки списак.

  15. Zasto bi redovne citaoce Danasa trebalo da interesuje sta gospodin aktuelni predsednik izjavljuje za takozvanu TV Pink? Zasto nas vi vredjate dragi urednici Danasa spustajuci i vas i nas na jedan, coveka nedostojan nivo? Molim vas da ne cenzurisete ovaj komentar.

    1. Potpuno tacno gos[podine Jovane.
      Ako me inetresuje sta je bogougodni predsednik rekao naci cu to u informeru,alo-u,na pinku…

  16. u svakoj civilizovanoj zemlji vlast mora da pridaje značaj opoziciji i u svakoj civilizovanoj zemlji vlast jednom i postane opozicija.ako vlast ne pridaje značaj opoziciji,onda ona u stvari iskazuje nepoštovanje prema onom delu birača koji ne glasa za nju.istine radi u srbiji samo jedna četvrtina od ukupnog broja birača glasa za sns,pošto polovina birača uopšte i ne glasa

  17. Zasto ste mi skinuli komentar? Sta se dogadja sa vama Danas ? Zasto nam stavljate pred oci ove bljuvotine sa takozvanog Pinka ? Hocete li i ovo cenzuriosati ?

    1. Neko sa samopouzdanjem, neko sa inteligencijom. Sad ti odluci da li je bolje biti nesiguran i pametan, ili siguran u svojoj gluposti.

  18. Ovaj samo izbacuje lazne parole! Ne izgovori tri recenice a da masno ne slaze, ili lazno optuzi, ili ne izgovori praznu propagandnu parolu.

    1. Iskren kao kad je rekao da ce uhapsiti Dinkica kad dode na vlast ili kao kad je rekao da ce ukinuti Busplus……..?

      1. Ne, nego iskren kao kad je rekao da neće dirati penzije i da s eneće kandidovati za predsednika Srbije!

  19. Bogami možeš da zoveš boga oca, da praviš izbore svaki mesec dana, ali opozicija neće izaći na tvoje izbore! Može samo ako ukineš Pink, Hepi, smeniš ceo RTS , i odtale tvoje televizije…i umukneš bar šest meseci da te ne čujemo i ne vidimo ! A uz to da vidimo odakle ti pare za kampanju i koliko uzimašbiz budžrta inod javnih preduzeća,tzv.gubitaša!

  20. DOS se ceo tako radio, na uništavanju naše države. Opozicija se tako jadno ponašala prema SNS-u.

    1. ‘Dos SE ceo tako radio’, ajd’ prevedi na srpski to ‘se radio’ sta znaci, ne cuh za taj povratni glagol do sad?.

    2. A SNS je neopisivo dobar, velikodušan i popustljiv prema opoziciji, a sam Vučić neizmerno poštuje opoziciju i pravo svakog čoveka da misli drugačije od njega, pa čak i da ga mrzi!
      Zato normalan i razuman čovek stvarno ne može da razume zašto opozicija želi da Vučića sruši s vlasti! U stvari, znam zašto: zato da bi oni mogli da ponovo kradu i tajkunišu kao nekad, mora da je to! Ali Vučić to neće dozvoliti jer Vučić voli svoj narod i…

      Uuuuups, stani, greška! Izvinjavam se, ova standardna botovska ljiga nije bila namenjena „Danasu“, nego sam hteo da je priložim Bot centrali uz molbu za člansku kartu Biblioteke, moja greška!

  21. Hvala ti Vučiću, nemoj se više truditi imam 33 godine radim za 24 000 dinara, devojka ima 33 godine ne radi i ako je zavrsila fakultet sa 9,50 ali pravi drzavni a ne MEGADENS U LONDONU, tako da idem odavde pa kako bilo i kako prodjem jer ovo je prevrsilo svaku meru. Sve ste unistili, nepismeni zauzeli poziciji, otvaraju kafiće, prave kuće, a mi stavljamo stvari u najlonsku kesu i idemo ko zna gde.

  22. Ocigledno se krije od javnosti svakodnevni protest, odnosno svakodnevni skup podrske tuziocu u Katanicevoj 15 da postupi po krivicnoj prijavi policijskog sindikata zbog 1.7 miliona mrtvih glasaca! Samo sudstvo i tuzilastvo da odradi svoj deo posla i da utvrdi istinu. A ako je istina, onda su ga ugasili i sns i svi prethodni od 2000-te. To nama treba, a ne strani faktori da nam kroje sudbinu.

  23. Каква реченица: „Свакоме је јасно да их нико не прислушкује“, а тек каква: „да располаже доказима да су Томислава Николића и њега прислушкивали „све време“ док су били у опозицији“. Што ће рећи, прислушкујемо их па шта?Чудо једно од логике.Критикују бившу валст а раде све како су они радили и још се правдају да су они донели Пословник у Скупштини, тај и тај Закон итд али да то промене, нема шансе.Од свега шта ће он да уради је да ће позвати релевантне стране институције да провере бирачки списак.А медији ће бити и даље затворени и само њему доступни, РЕМ ће остати исти.Уреди ти бато да гласају у иностранству грађани који су напустили ову земљу.

  24. Pitanje za redakciju,zasto nam ovo radite?Pa zar ima jos zdravorazumnih ljudi koji veruju ovom liku?Zar ima ljudi koji mogu da se sete jedne iskrene recenice koju je izgovorio.Stvarno me zaboleo stomak citajuci tekst.

  25. Одлична идеја,само уколико се упореди бирачки списак из Србије са бирачким списком из Републике Српске и Ф.БиХ.
    Да видимо тачно колики број гласача држављана Ф.БиХ има држављанство Србије и уписано је у оба бирачка списка,са два места пребивалишта.Да ли се неко запитао зашто бивши председник Републике Српске господи Додик,учествује у предизборним кампањама у Србији од 2008.године.Зашто ?

  26. Moj otac je preminuo 2003 godine i od tada na svim izborima na našu adresu dolazi poziv za glasanje i na njegovoro ime:i ne samo to—na par zadnjih izbora sam svojim očima video da se neko potpisao na njegovom broju u izbornim listama.Upozorio sam izbornu komisiju na izbornom mestu o tome ali oni su mi mrtvi hladni u oči rekli da je to nemoguće i da pošteno obavljaju svoj posao!Naravno da su znali ,pošto se radi o maloj izbornoj jedinici,da je to istina…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.