Vučić: Pre bih na svadbu sina Bate Gašića nego na Paradu 1

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je imao vremena pre bi otišao na svadbu sina nekadašnjeg ministra odbrane Bratislava Gašića nego na Paradu ponosa.

„Išao bih pre na svadbu sina Bate Gašića koji je okupio četiri ili pet puta više svatova nego što je bilo na šetnji. To je moja lična stvar“, rekao je premijer gostujući na RTS.

Na pitanje da li su ga organizatori danas održanog Prajda u Beogradu pozvali da prisustvuje tom događaju Vučić je rekao:

„Valjda su me zvali. Ja nisam neka pristalica tih šetnji, ali naša obaveza kao države je da njima obezbedimo sigurnost na tom događaju i to smo uradili“.

On je rekao i da je zadovoljan što je Parada ponosa održana bez incidenata, jer je time država pokazala da funkcioniše i da može da garantuje bezbednost različitim društvenim grupama.

„I prisustvom državnih i gradskih zvaničnika pokazali smo da preuzimamo odgovornost“, rekao je Vučić.

Premijer je govorio i o tome da „može lako da se desi da bi kraj vlasti Angele Merkel naredne godine značio i kraj Evrope kakvu znamo i Evropske unije“. Vučić je izjavio i da je razočaran izjavom generala NATO Petra Pavela da je Balkan još potencijalni izvor ratnih sukoba, navodeći da Srbija nikome ne preti, ali da nije njegovo da odgovara

On je najavio da će u ponedeljak otputovati u SAD. On je rekao da u ponedeljak putuje u SAD radi učešća na skupu fondacije Klinton, ali će razgovarati i sa važnim funkcionerom Republikanske stranke.

Mnogo bitnih ljudi ću da vidim, biće veoma interesantno, rekao je Vučić i istakao da će se na skupu Klintonove fondacije razgovarati i o Srebrenici i da je dobro da se čuje i srpski glas.

“Nemam luksuz da se opredeljujem i nemam svog favorita na predsedničkim izborima u Americi” , zaključio je Vučić odgovarajući na pitanje o američkim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari