Vučić: Predlog za Kosovo posle dijaloga

Ostavite komentar


  1. Znamo, Vučiću, da nemaš predlog. Nemaš ti za to ni intelektualni, ni moralni kapacitet. Čekaš da čuješ pametnije od sebe, pa da prepišeš rešenje. Ako bude dobro, prisvojićeš ga, ako bude loše, prebacićeš krivicu na druge. Ali, predsedniče, tebe plaćamo da imaš rešenje, a ne da prepisuješ od drugih. Tako bi i moja pokojna baba mogla biti predsednik. Mada, ruku na srce, ona je i pokojna, jači lik od tebe živog.

  2. Treba da saslušamo sve u državi, istoričare, akademike, sportiste, političare, razne institucije, crkvu…. i onda da vidimo šta je najrealnija ideja za kosovski problem!

  3. Naravno da nam ne treba ni NATO niti bilo koji drugi vojni savez osim nase vojske u Srbiji. Trebamo da jacamo nasu vojsku.

  4. Nema popuštanja za Kosmet. Mira neće biti ukoliko se mi pomirimo sa otmicom, jer će za drugu stranu to biti znak slabosti i poželeće još i još i nigde kraja neće biti do uništenja Srba i Srbije. Zar da to dozvolimo sebi? Krvavili smo i bili i u težoj situaciji i uvek nas Bog spasao, spasiće nas opet ako budemo njegovi. Ako se pak predamo satani i Gospod će nas prezreti i ostaviti da nestanemo.

  5. "Ni sa kakvim predlogom nisam izašao, niti ću da izlazim dok ne saslušam sve"

  6. Pitam se ko bi mogao da donese sam bilokakav predlog? A pitanje goruće treba naći rešenje. Neće biti lako

  7. Pre dolaska na vlast rekao si da imaš rešenje za sve, naročito za Kosovo. Najveći domet tvojih rešenja je pljačkanje plata i penzija, promocija i protežiranje nepismenih klimoglavih plagijatora poltrona, držača prestola. Na mig si odlazio i potpisivao sve što ti se poturilo pod nos, blanko. Zato te i održavaju kao komiranog nesrećnika mrtvog mozga na aparatima i isključiće te kad ispuniš sve muzičke želje. Kusaj sam, predsedniče svega i svačega, što si po…o. Dijalog se ne vodi tako što bljuješ satima na pinku i po opoziciji i po narodu, a onda bi da nam nakačiš svoju nemoć i frustracije oko guše. Sve mi se čini da ćeš, kad te puste niz vodu, da kukaš da sve ovo nisi ti radio nego ti neka bitanga ukrala identitet. Gram srama nemaš. A i kako bi, za to treba karakter.

  8. @Kamenko? idi i krvari za Kosovo, povedi i Vucica a nas ostavi na miru.

  9. Mislim da je nepotrebno plasiti gradjane, da bi Srbija priznala Kosovo morali bi da raspisu referendum o tom pitanju a to znaci odluku vecine

  10. Bio bih mnogo srecniji kada bi se opozicija jednom slozila i sela zajedno sa svima nama da resimo problem, mozda ne da ga bas resimo ali bar da donesemo neke konkretne meere iza kojih ce stajati svi.

  11. AV samo trazi pokrice da bi potpisao sta mu zapad trazi. "Saslusace sve" a onda ce da potpise sve sta su mu rekli u Americi. Zato ambasador Skot visi svaki dan kod AV-a.

  12. Predlog i treba da bude formiran nakon konstruktivnih razgvora sa svima, to je pragmatican potez predsednika.

  13. saslušati sve u državi,razne institucije,i onda da vidimo šta je najrealnija ideja za kosovski problem!

  14. Bilo bi lepo kada bi mogli donesemo neke konkretne mere iza kojih ce stajati svi.

  15. Srbija definitivno netreba da bude deo ni jednog vojnog saveza a pogotovo ne NATO koji je 1999.godine pravio hoas po Srbiji. Kada je Kosovo u pitanju svakako podržavam poziv za dijalog predsednika Srbije sa svim političkim i društvenim akterima.

  16. Никако у НАТО,а предлог за решење КиМ ће сигурно бти у складу са могућностима и правом који Србија има.

  17. Treba sada biti u Vučićevoj ˇˇkožiˇˇ pa izdržati sve te ragovore koji su nesumnjam i vise nego mucni, samo se nadam da ce rezultat svega toga biti pozitivan za Srbe.

  18. Opoziciji ne odgovara ništa, ni kad ih pozove da o nečemu razgovaraju. A da ih nije pozvao, kmečali bi što to nije uradio.

  19. Признавањем независности покрајине Србија би погазила међународно право, поред свог устава и саме своје бити а тиме би и радила на стварању Велике Албаније што би радила и било каквом поделом Косова и Метохије.

  20. Vučić želi na pošten načn da unapredi Srbiju. Lopovska opozicija ne želi saradnju jer im ne odgovara to što nema prostora za krađu.

  21. Petar
    31. jul 2017.

    Ko jos ista veruje nasem predsedniku? Ja mu ama bas nist ne verujem.

    ozes govoriti samo u svoje ime jer je predsednik Vucic dobio preko 54% podrske na proteklim izborima a ona i dalje raste dok podrska propaloj opoziciji pada.

  22. Jovan Radić
    31. jul 2017.

    Znamo, Vučiću, da nemaš predlog. Nemaš ti za to ni intelektualni, ni moralni kapacitet. Čekaš da čuješ pametnije od sebe, pa da prepišeš rešenje. Ako bude dobro, prisvojićeš ga, ako bude loše, prebacićeš krivicu na druge. Ali, predsedniče, tebe plaćamo da imaš rešenje, a ne da prepisuješ od drugih. Tako bi i moja pokojna baba mogla biti predsednik. Mada, ruku na srce, ona je i pokojna, jači lik od tebe živog.

    Svoj intelekutalni i moralni kapacitet "demokrate" su dokazale kada su iz svojih koznih fotelja promatrale stravican progon Srba sa Kosova i Metohije, a da pri tome nista nisu ucinile kako bi olaksale patnje tih ljudi.

  23. Kada imaš želju da glumiš patriotu i junaka, a da pritom nemaš ideju kako da neke krupne probleme rešiš, najlakše je da izađeš na net i tu svoju nemoć iskališ na aktuelnu vlast. Još ako ste svoj prostor i vidike zapišali mitovima i guslama, svaki poziv za dijalog vam ugrožava i kvari "patriotski" red. Uostalom, sve to ima lepo rečeno kod Andrića (Gospođica, str.71 i 72) Kratko a da ne može biti lepše…

  24. Kakav smo mi narod… Niko od politicara da iznese konkretno resenje, a ovamo mole Boga da izgubimo Kosovo samo da bi im Vucic bio kriv…

  25. Ovoliko se prašine podiglo samo zato što je Vučić pozvao na unutrašnji dijalog o Kosovu? Nešto mi se javlja da je to samo zbog toga što mnogi politički i naučni faktori u Srbiji nemaju pojma o čemu bi tokom dijaloga razgovarali. Uostalom, većina od njih je već imala taj vruć krompir u rukama.

  26. Srbija ne zeli u NATO, a za problem KiM verujem da cemo sve pokusati da resimo i da dodjemo do nekog dogovora za dobrobit naseg naroda.

  27. Onaj ko se ne odazove na dijalog o KiM je lažni patriota. Oko ključnih pitanja moraju svi akteri na političkoj sceni dati svoje mišljnje bez obzira na razlike u političkom delovanju.

  28. Problem Kosova je kompleksan i ne sme biti ostavljen narednim generacijama, niti o njemu može odlučivati jedan čovek, već se u isti mora uključiti šira društvena zajednica.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.