Vučić: Prepreke u dijalogu sa Prištinom kao visoke planine

Ostavite komentar


  1. Na jednoj strani imamo Miloseviceve i Seseljeve ucenike (na vlasti u Srbiji,) koji jos uvek misle da je moguce pregovarati (ili trgovati)o statusu Kosova i na drugoj strani imamo Albance i celu medjunarodnu zajednicu(osim Rusije i Surinama)koji smatraju da se o svemu moze pregovarati,sem o statusu.Rezultat,srpski narod i dalje ostaje taoc politike onih koji su i izgubili Kosovo.

  2. Zadnji korak na koji Srbija mora biti spremna je referendum o KiM.Pored toga mozad bi Srbiji ostalo sever KiM jer ako zelimo u EU moramo se odreci necega a drugo dobiti.Ako pak gradjani to nezele ne moze Vucic biti kriv ni za jednu od mogucih opcija.Ali otom potom!

    1. Niko nas iz Evrope nije zvanično uslovio, tako da ne bi ja žurio sa referendumom. Posebno ako znamo šta nam je posledjni doneo.

  3. Jesu ovo najteži pregovori za Srbiju ali neko i to jednom morada uradi.U svakom slučaju pametno je sačekati Junkera.

  4. Naši imaju dobru volju da trajno reše problem Kosova, ali albanci su ti koji sabotiraju ovaj proces.

  5. Vučić je ocenio da je važno što se po prvi put vodio dijalog jako je važno da se uspostave dobri odnosi sa Balkanskim državama.

  6. Srbija je spremna na kompromis. Ako Priština ne odustane od svojih maksimalističkih zajteva, onda dijalog u Briselu gubi svaki smisao. Kompromis pretpostavlja da se nešto dobije ali nešto i izgubi. Ne može Srbija biti strana koja sve gubi a ništa ne dobija. To bi trebalo da znaju u Briselu, ako žele da posredovanje u dijalogu bude uspešno.

    1. @Jelena, pišeš ono što Vučić govori. Na kakav kompromis je Srbija spremna, jel bilo neko izjašnjavanje, referendum? Nije. Jedino se 5 god. vrše politički Briselski sporazumi (kroz dijalog Srbije i Kosova uz posredovanje i garancije EU – o odredjivanju statusa Kosova, Kosovo dobilo sve atribute albanske države)? Zašto Vučić krije Briselski sporazum, da vidi narod šta tamo piše, čija je to teritorija po BS? Kakve su to mantre u stilu: … da malo izgubi Kosovo… da nešto dobije Srbija, da pomalo budu zadovoljni ili nezadovoljnei i Srbi i Albanci… budalaštine… čisto zamlaćivanje naroda da se vlasi ne dosete da je Vučić sa Dačićrm predao celo KiM Albancima? Zašto Vucic ne dozvoljava debatu o Brisel. sporazumu u narodnoj skupštini (na zahtev opizicije)? Krije izdaju i predaju teritorije? Ukucajte na internet i pročitajte BS?

  7. Smatram da se m8rnim putem i polako mora sve resiti i sigurna sam da ce se pitanje o KIM resiti i da ce obe strane biti zadovoljne.

  8. Skromna izjava našeg predsednika…ali velika! Jer ko visoko leti nisko pada…a u ovom slučaju kosovari visoko lete

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.