Vučić „preskočio“ EU i vezao se za Ameriku

Sagovornici Danasa o tome kako je izveštaj Evropske komisije primljen u Beogradu, kao i o uvredama na račun Tanje Fajon

Ostavite komentar


  1. iskreno politika eu je vrlo licimerna, ona sve ovo oko i uvezi ovog rezima i podrzava ili vise nego tolerise, samo zato sto hoce da ovaj odradi kosovsko pitanje za njih! za mene eu nema vise nikakav kredibilitet, jer njene vrednosti koje zastupa, zastupa samo u svom okviru a kad joj za nesta interes, onda odstupa kod drugih po tim pitanjima. to se za mene zove licimerno!

    1. Kao prvo, „kosovsko pitanje“ niko neće da odradi. To je apsolutno tačno. Niko ne sme, niti će smeti. Kao drugo, nameće se pitanje, a šta je to EU uradila bez aminovanja SAD?! Zar nije i EU samo obična američka marioneta, koja bespogovorno sledi tu veliku silu u svim njenim pohodima? Zašto bi Srbija preskakala gazdu i bila slugin sluga?!

  2. Ako toj EU smeta vucic i zele napredak,zasto ne proglase naseg vucica nepodobnim za saradnju kao onog u Belorusiji. EU svesno gleda svaku bahanaliju ovog rezima i cuti.

    1. Peki potpuno ste u pravu. Koliko juče Bilčik kaže da im je glavni partner za razgovor kvazi-parlament.

  3. Pa? Ima ovaj neki problem sa time? To tako i treba. Azijatima ko klati koske, a Evropa je kilava, uvek je i bila. Što reko Henri Kisindžer, koji je uopšte pozivni broj za tu Evropu? Šta fali svojevremeno tako nazivanim „azijskim tigrovima“ što su bili i još su pod uticajem USA? Da ne bi možda bolje prošli da su se oslanjali na kilavu Evropu?

    Što se tiče Azijata, to samo hoće da rovari i ako može da drpne nešto. Neka se nose. More Ju Es Ej, J Es Ej, i živeo Vučić to je poenta. Zabole me za njegove motive. Važno je da se to tu vrati pod uticaj USA, na svaki način. Što to srbendama izaziva plač i škrgut zuba je bonus i melem na ranu, ha ha ha ha….

    Toooo, tooooo… suze neizrecive tuge, ha ha ha ha…. Hajde srbende, ovi iz konentara, opišite mi svojim rečima koliko to boli „duša“ kad vas neko silom primora da se ponašate normalno a ne kao vi, ha ha ha ha….

    Živeo Vučić. Lično, taj me je onomad nervirao više nego milošević, ali ako satre srbendizam sabijajući ga u rupu kako je jedino prirodno, tako što će se prikloniti USA a od(t)…kačiti ćelavog prcka što voli go da jaše medvede i kome to tu služi samo za rovarenje po civilizaciji, i komunističko zlo, more go Vučić, go, gazi, gazi to, ha ha ha ha….

  4. Zasto se Vucic vise vezao za SAD – tamo je vladavina prava nesto labavija nego u EU.

  5. Ako se Vučić zaista vezao za SAD to mu je najpametniji potez u istoriji.
    Postoji samo jedna svetska sila, a onda ostali jedno deset puta ispod. Uostalom, EU radi ono što im kažu SAD, to je ista politika i Vučić je dobro postupio kad ih je preskočio, i kad je o kosovskom problemu direktno rešavano tamo gde se i odlučuje, u Vašingtonu.
    Valjda će Trump dobiti izbore, u suprotnom, sa Bidenom se mora opet drukčije razgovarati. On je karijerni političar, produkt američke administracije. Tramp je sušta suprotnost, biznismen koji brzo i efikasno rešava probleme.

  6. Izevštaj EK je mrtvo slovo na papiru. Niti se naša vlast trudi da te nedostatke otkloni niti se u Briselu brinu zbog toga. Jer da im je stalo pokušali bi na neki način da izvrše pritisak na Vučića, ali ne da od toga nema ništa, već diktator uživa njihovu potpunu podršku, podršku o kojoj su Đinđić i Tadić, a pogotovo Koštunica mogli da sanjaju. To vezivanje za Vašington je normalno, jer Brisel nema nameru da region u skorijem vremenu primi pod svoje okrilje, a za opstanak balkanskih diktatura je neophodna podrška zapada, koji upravlja ovim regionom. Zato su Crna Gora i S. Makedonija primljeni u Nato pakt. U Pekingu i Moskvi su svesni toga, mada pokušavaju da povećaju svoj uticaj, pogotovo Kina, kojoj je širenje ekonomskog uticaja neophodno za rast privrede.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.