Vučić: Prijateljski odnosi Srbije i Rusije dokazuju se i u vreme pandemije 1Vu;i' i Slucki Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Komiteta za međunarodne poslove Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Leonida Sluckog, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju srpsko-ruske saradnje u svim oblastima.

Predsednik Vučić je istakao da svaki susret sa nekim od ruskih zvaničnika potvrdi visok stepen međusobnog razumevanja i poverenja, koji karakteriše odnose Srbije i Rusije.

Vučić je podsetio na svoj nedavni telefonski razgovor sa  predsednikom Putinom.

„Prijateljski odnosi Srbije i Rusije se dokazuju u različitim izazovima, pa i sada, u vreme pandemije KOVID-19, te je ponovio veliku zahvalnost za isporuke vakcine Sputnjik V“, rekao je Vučić. On je zahvalio na čvrstoj i aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.

Predsednik Komiteta za međunarodne poslove ruske Dume Slucki, rekao je da se u Moskvi ponose najprisnijim odnosom naših dveju zemalja, što potvrđuju i učestali kontakti na visokom nivou. On je izrazio zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje Srbije i Rusije, istakavši da ga raduje što zajednički infrastrukturni projekti, poput pruge Stara Pazova-Novi Sad, kao i projekti u oblasti energetike poput gasovoda od bugarske do mađarske granice, doprinose ekonomskom napretku naše  zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari