Vučić priprema teren za pravno obavezujući sporazum

Sagovornici Danasa o izjavi predsednika da će Kosovo u budućnosti dobiti pun suverenitet, jer nije prošlo rešenje koje on nudi

Ostavite komentar


  1. jedino resenje je da srbiju pripojimo kosovu i resen problem za sva vremena

    1. Zeni u koji vek zivis. Hocete li Kosovo bez Albanca ili sa zatosto nema nijedan albanac koji zeli da zivi pod suverenitet Srbije

      1. Slazem se sa tobom Musa. Ne treba terati narod na silu da zivi sa drugim narodom.
        E sada, pitanje je sta onda sa srbima na Kosmetu? Ne postoji nijedan srbin koji zeli da zivi pod suverenitetom Kosova. I kako dalje?

    2. Gospodja Mirjana, da nije to resenje na brzake! Kosovo i Srbija nek ostanu tu gde jesu, ali nek se postuju i priznaju medjusobno kao drzave! nema drugog resenja! Sve druge price su ,,trlja baba lan da joj prodje dan,,.!

  2. Ja sam bio ubedjen da će Vučić predati Kosovo još od prvog odlaska Vučića u Ameriku kao vicepremijera Srbije – kada je u povratku u Srbiju govorio: čekaju nas teški i bolni pregovori i rešenja o Kosovu – a da to nije obrazložio javnosti. I pre toga sam bio još ubedjeniji kada sam, čini mi se jedini, na mitingu na Ušću save nosio parole, izdvajam jednu, citiram: „Nezavisno Kosovo = Albanska država / (Albanci se kriju iza zahteva za Nezavisno Kosovo (kao celo Kosovo hoće nezavisnost zbog navodno diskriminatorske Srbije) – a u suštini prade, danas napravili etničku albansku državu Kosovo, što je danas vreme pokazalo. Čudi me da je Srbija nasela na perfidnu politiku Albanaca da izgubi i preda teritoriju KiM. NARAVNO da – Vučić priprema teren za potpisivanje pravnoobavezujućeg sporazuma – da zvanično-istorijski preda KiM albanskim uslimanima. Nije Vučić džabe 7 god sakrivao veleizdajnički Briselski sporazum od srpskog naroda. Sećate se da je isto i Dačić pripremao teren da potpiše izdaju-Briselski sporazum kada je govorio, citiram: „… lažu vas Srbi 10 godina da je Kosovo srpsko“; „Ako neko misli da je Kosovo naše – nega uzme Ustav Srbije i nega prošeta u Prištinu (da ga isprebijaju Albanci). Perfidni veleizdajnici jedva dočekali da predaju teritoriju KiM(!!!). STOP Briselskom veleizdajničkom sporazumu dok još ima vremena i razloga: formiranje vojske Kosova, takse 100 %, zabranjen povratak 250.000 proteranih Srba, kontinuirani zulumi nad preostalim Srbima, masovno uzurpirana srpska imovina…???

    1. Kosovo je jos od 1981 godine zacrtano u Americkoj spoljnoj politici kao njen interes pocelo je dolaskom kongresmena Eliot Engel Lakantus Diogardi …Busova crvena linija 1992 za Kosovo .Da li se posle cude neki sto je to tako a ne obrnuto.Srbi su uvek nazalost bili okrenuti prema Rusiji iako je ekonomija govorila drugo ,pred sam pocetak 2 sv.rata okrenula se prema Nemackoj zapostavivsi stare prijatelje Francusku i Englesku ajde ni to ali komunisti opet prema Moskvi a pare za obnovu dale USA jer da nije bilo njih nikad se nebi obnovili i ubrzano uvatili korak sa vecim delom zapadne Evrope.Dolaze 90 godine i mi opet prema Moskvi sve do danas a Albanci sve vreme protiv komunizma uz USA i EU zemlje za NATO i EU bezrezervne podrske pro zapadnim politikama usto strahovito jak lobi u USA potpomognut direktno od Jevrejskog lobija jer oni nisu slali Jevreje i ubijali za vreme 2.sv. rata kao u Srbiji . Srbija rehabilituje osvedocene ratne zlocince i Jevreji dobro vide i znaju ko sta radi a u Albaniji i na Kosovu su bili skrivani od nacista e zato je i njihova politika prema njima takva.Ima onih dusebriznika koji kazu ako ih vole sto ih nisu priznali a dogovor je da ne budu smetnja zbog Arapskih zemalja i da ce biti priznati onog trenutka kada Kosovo to bude zatrazilo zvanicno.Tako da Vucko nema sta da trazi po ovom pitanju jer odavno je ova prica zavrsena cak i oni bombasticni natpisi u novinama o Noter Damu govori ko je i kakav na vlasti i kome se priklanja ova vlast da nebudem grublji kome se prave novi robovi da li je to pirinac na Sibirskoj zimi.Za domaci procitajte kako je tekao Albansko Jevrejski skup u Nju Jork koje na njemu govorio i kakav su znacaj dali Jevreji tom skupu gde su ucestvovali najveci umovi Jevrejskog naroda i Jevrejske drzave na celu sa glavnim Rabinom svetske Jevrejske zajednice.I nezaboraviti danas je Srbija na pragu kapitulacije osim Kosova i njene lazne vojne neutralnosti i lazne Evropske politike uskoro stizu bolne kazne a okruzenje NATO EU i EU kandidati svi sa istom i usaglasenom politikom za razliku od Srbije.

  3. sve pozer do pozera. Bitno im je da budu viđeni, da se izglupaju, nikako i da nešto smisleno urade. Nismo agresori, nije državna policija i vojska upala na teritoriju Albanije i pokušali da otcepi njen deo. Albancima je pošlo za rukom da otcepe deo naše države, kako bi ga vremenom pripojili Albaniji. Tokom tog sukoba uništavane su crkve i džamije, srpske i albanske kuće, srpska groblja, otimana imovina, ubijani su civili, srbi i albanci, silovane srpkinja i albanke. O strahotama tog sukoba albanci govore, a srpski pozeri koji se nazivaju političarima ćute. Briga njih za pobijenu decu srpske nacionalnosti, za silovane i pobijene žene, starce, oni ćute, putuju, provode se, pavaju i nakon svega bi svu krivicu da svale narod čiji glas se nigde ne čuje. Ovakve pozere ni najvećem neprijatelju poželela ne bih da mu upravljaju državom. Zbog toga se i svi grčevito bore da ne dođe do promena izbornih zakona i da u parlament ne mogu da uđu ljudi koji bi umeli da štite naš interes, a ne samo da se biju za svoje fotelje i uvećanje kućnog budžeta.

    1. Opet ta poznata srpska masinerija lazi. Znamo da za vas laz je nacin zivota. Vi kada se probudite ispricate najmanje 10 lazi. Nijedna crkva nije bila zapaljena tokom sukoba. 17 000 civila su ubili pripadnici vaseg naroda od toga 1000 dece ispod 10 godina neke su imali metkove u glavama, ima slucaj u Orahovacu gde su Srbi ubili jednoj zeni 4 dece jer nisu bili zadovoljni parama kojom je njima dato, 20 000 zene su silovane, citava sela i gradove su spaljene, vise od 1400 dzamija su zapaljene, imate masovne grobnice u Srbiju, imate hladnjace po Dunavu. Citav aparat ubijanja i mucenja nalazio se na Kosovu i vi ovde besrmano pisete lazne komentare kako su Albanci pravili zlocine SRAM VAS BILO ako znate sta je to. Imamo da vas pronadjemo jednog po jedog za zlocine koje ste napravili.

      1. Kako ide biznis u Zutoj kuci.Ima li bubrega za prodaju.Skupina profesionalnih ubica iz uck formira vladu u 21 veku.Neverovatno.Imali krematorijum u Klecki.Otimali ljude,sekli glave.Ubijali trudnice.I uck da nekom napise da su ubice.

        1. E bas ti hvala Gorane potpuno se slazem stobom lazu bre i kad se Zotu mole

      2. Zanima me kako ste utvrdili da je baš 20000 žena silovano? Kojim postupkom pri istraživanju zločina ste se služili?

      3. Šteta što si ti uspeo preteći, došli ste tuđe da otimate i očekujete da se svi sklone, sa vama neće nikad biti mira, sledeći put idete kući u Albaniju, to je sve što je vaše

        1. Bojane, citaj malo istoriju, ako zelis da uputis komentar! Srbi na Kosovo kao starosedeoci su upravo albanci hriscani ortodoksne vere, koji su asimilirani u srbe. Veliki udeo u asimiliranju albanaca na Kosovo imala SPC. Drugi srbi koji vecinom iseljeni su kolonisti iz Hercegovine i Crne gore. Cak i Valjevo 1687 godine bilo je 300 domacinstva albanaca, dok oko 20 srpskih. Tvoja teorija je Virovitica – Ogulin Korlobag!

          1. Koju istoriju? Istorija se na našim prostorima zloupotrebljava u svrhu propagande. Da bi se neka priča nazvala „istorijom“ moraju da postoje čvrsti materijalni dokazi za to.

          2. Dr (samo čega) očigledno nema pojma da su Gračanicu, Pećku Patrijaršiju, crkvu Sv. Spasa u Prizrenu i mnogo toga drugog podigli Srbi. Ne zna verovatno ni da su sa Čarnojevićem mnogi Srbi napustili taj prostor, na kome, po njemu, nisu ni postojali. Takođe, ne razlikuje Turke od Albanaca. U Valjevu jeste bilo turskih kuća, ali kao posledica stvaranja centra okupacione turske vlasti. Jer početkom 16 veka bilo je tek nekoliko turskih kuća, a sa kretanjem turske imperije prema Evropi, njihov broj naglo raste. Ali kome danas trebaju činjenice?

      4. Nisam naravno za priznanje, daleko od toga. Ali svi ovi što huškaju o zauzimanju Kosova, u prve redove. Srbija tamo nema nikakve ingerencije, jasno. Ima Srba koji tamo žive, predpostavljam veoma teško. Kosovo nije izgubila Srbija, Kosovo nam je otela Medlin Olbrajt i Amerika. Protiv takvog neprijatelja, niko nije mogao ništa da uradi. Toga smo svedoci svi koji smo samomisleći ljudi. ONi koji u mozgu imaju hrabrost a u mudima nemaju ništa, danas su najglasniji. Uostalom, šta bi Srbija radila da u svojoj državi ima 2 miliona Šiptara?? Kada se uz to doda i par hiljada poturica, onda je to veliki teret za bezbednost Srbije. Da je Haradinaj malo pametniji, rekao bi, OK, od danas mi smo u sastavu Srbije i na sledećim izborima, on bi bio predsednik Srbije. Nije ni Vučić kriv, mada ga ne obožavam, nisam čak ni glasao, za današnju političku situaciju po tom pitanju. Samo ne sme da ga prizna jer to narod Srbije ne želi. Sve drugo nas se ne tiče, ali priznanja i stolice u UN nema. Za nas je rezoucija 1244 sveto pismo i kraj. Oni ako im se ne sviđa neka donesu novu rezoluciju ako mogu.

      5. Beni, samo kazi odakle si sa Kosova, i odmah ti saljem sliku crkve spaljene u tvom mestu! Da li 1999, 2000 ili 2004 godine. Sta je bilo sa pravoslavnim grobljima u svim srpskim sredinama.
        Cak ni kosovski NGO-i ne govore o 17.000 ubijenih civila u sukobima. Cak ni Natasa Kandic to ne tvrdi vise. Postoji knjiga ubijenih i nestalih na Kosmetu. Ukupan broj zrtava je oko 10.000 a ne 17.000 civila, od cega skoro 2.000 su srbi. Od oko 8.000 albanaca, skoro veci deo je pripadnika teroristicke organizacije UCK.
        U ovaj ukupuna brj spadaju i zrtve bombardovanja.
        Broj dece stradalih u sukobima je 112 a ne 1.000!!!
        Broj dzamija ostecenih za vreme sukoba je 214 a ne 1400.
        Pa Deni, covek koji napise sve ovo nema bas neko moralno pravo da nazove nekoga lazovom.
        I bolje da se ne trazimo !! Imam neki osecaj da se ne bi dobro zavrsilo za vas ovog puta.

      6. Beni, Beni. Svaki dan silovati 3 žene albanske nacionalnosti, pa tako 18 godina, ali svaki dan i to svaki dan različite žene na teritoriji Kosova!? To je otprilike 20000 žena. 1400 džamija na Kosovu!? Beni, Beni, pazi da tebe neko ne nađe da te nauči matematku za 3. razred osnovne škole. Danase, zašto objavljuješ ovakve somnabulne komentare i da li ćeš objaviti ovaj?

  4. Pitanje je samo sta je uradjeno pre nego sto je on postao predsednik. Mozda bas ti dokumenti su doveli do ove situacije.

    1. Danijela, odustanite više da podržavate ološ 90’ih. Njihovo delovanje je dovelo do ovoga, a deo tog ološa je i današnji preCednik, Dačić i deo bulumente oko njih.

      1. Deo te bulumente je radikalna stranka sa Šešeljem, i sadašnja SNS sa Vučićem. Radikaqlna stranka = SNS. Zar nije Šešelj politički otac Vučiću. Verujem da Šešelj i sada povlači glavne poteze, a nekadašnji potrčko sad glumi velikog vođu. O Dačiću ne treba trošiti reči koferče sa markama nikad nije razjašnjeno.

    2. Hahahaha… Zna se sta je uradjeno pre nego sto je on postao predsednik. Prvo je izazvan sukob sa NATO-om , a on je bio ministar u vladi. Pa je potpisan Briselski sporazum a on je bio potpredsednik vlade. A posle je predao srpske institucije na Kosmtu u ruke Pristini, a on je bio predsednik vlade. Mozda ste mislili na ova dokumenta?

  5. sve pozer do pozera. Bitno im je da budu viđeni, da se izglupaju, nikako i da nešto smisleno urade. Nismo agresori, nije državna policija i vojska upala na teritoriju Albanije i pokušali da otcepi njen deo. Albancima je pošlo za rukom da otcepe deo naše države, kako bi ga vremenom pripojili Albaniji. Tokom tog sukoba uništavane su crkve i džamije, srpske i albanske kuće, srpska groblja, otimana imovina, ubijani su civili, srbi i albanci, silovane srpkinje i albanke. O strahotama tog sukoba albanci govore, a srpski pozeri koji se nazivaju političarima ćute. Briga njih za pobijenu decu srpske nacionalnosti, za silovane i pobijene žene, starce, oni ćute, putuju, provode se, pevaju i nakon svega bi svu krivicu da svale narod čiji glas se nigde ne čuje. Ovakve pozere ni najvećem neprijatelju poželela ne bih da mu upravljaju državom. Zbog toga se i svi grčevito bore da ne dođe do promena izbornih zakona i da u parlament ne mogu da uđu ljudi koji bi umeli da štite naš interes, a ne samo da se biju za svoje fotelje i uvećanje kućnog budžeta.

  6. definitivno je dobio packe. pre par nedelja kada je prvi put objavljivao poraz njegovog „plana“ za kosovo rekao je da će se rešenje problema kosova prolongirati do ko zna kada a sada posle „Berlina“ već priča o nezavisnosti kosova. Na kraju kad ispere mozak svojim glasačima oni će moći da odahnu što je on potpisao sporazum o razumevanju umesto da prizna kosovo.

    Nema toga što on nije spreman da uradi zarad fotelje.

  7. Prodao si za vlast Vučiću, izdao si Srbiju i tako ostaješ i upamćen.

        1. Podcenio si me, ja ne radim za sendvic, za peceno prase,cevape i raznjice.

          1. Za opoziciju su botovi svi koji podrzavaju vlast,zanimljivo. Evo ja, niti sam clan sns-a, niti sendvicar, niti bot,a podrzavam SNS i AV. Problem opozije je u tome sto znaju, i vrlo dobro vide da ih narod jednostavno nece, i traze krivce u onima koje narod hoce.

          2. Radio ti za sendvic ili pecenje i dalje si samo bot bez mozga. I sam znas da je Vucic izdajnik cak ni ne sporis to ali zato pominjes druge da bi ti kao bilo lakse sto podrzavas izdajnika. Kada Srbija bude ostala bez Sandzaka, Vojvodine i Republike Srpske opet pomeni ove ispod satora da ti bude lakse.

          3. Gorane, ako mi navedes samo 2 realna razloga zasto podrzavas Vucica, objasnicu ti zasto (ni)si bot!

        2. tomislave, odkud znas da je bot?? znam na desetine ljudi koji podrzavaju vlast, pisu komentare a nisu botovi.

      1. Što se stalno za njih hvatate kad ne znate šta da odgovorite. Oni su opozicija, niko ih ne pita ni za šta. AV je vlast i on donosi odluke. Zato bi valjda trebao zbog istih da odgovara ovom narodu.

      2. Verovatno ne po tome, po čemu i prvorođeni. Možda po tome što nisu uspeli da vas zaustave.

  8. Vučić je došao „do zida“ nema više nazad . Sada mora da proguta žabu jer je to obećao onima koji su ga doveli na Vlast . Kako će to sendvičari razumeti videćemo . Ne bi me iznenadilo da im sendvič i dnevnica budu po važnosti ispred Kosova .

    1. Njega niko nije doveo na vlast,covek jednostavno pobedio u prvom krugu predsednickih izbora.

      1. Osvojio preko DVA MILIONA GLASOVA, CETIRI puta vise od drugoplasiranog! To opoziciju boli, znaju da nece doci na vlas bar za jos 20 godina . . .

        1. Bole porazi, bolece i dalje, jer ce biti jos mnogo, mnogo izbornih poraza opozicije. . .

          1. Naprednjak, menjaj nick u nazadnjak.
            Ko prica o boli?! Pobedjivali Staljin, Fidel, Hitler, Slobo, Musolini, Causesku, i sl. na izborim sa velikom razlikom. Da li to znaci da su bili dobri ?!?!

          2. Gorane zasto podrzavate vlast?Da li podrzavate i blera,sredera i klintona.Da li podrzavate da haradinaj bude premijer?Da li podrzavate jutku i simu palikucu?Da li podrzavate to dto smo na crnoj listi sa sirijom i korejom zbog pranja para,ili to sto nismo slobodna drzava?Da li podrzavate ucene,pretnje i zastrasivanje gradjana?Da li podrzavate medijski mrak i to sto smo pali za 40 mesta po slobodi medija ?Da li podrzavate korupciju,zarobljene institucije,afere?Afere oko hercegovacke,kafane na kopaoniku,helihopter,prevoz droge u vozilu ministarstva,to sto brat predsednika saradjuje sa osudjenim kriminalcima?Sta podrzavate gorane?Niko normalan ne podrzava ovakvu politiku ako nije sendvicar,clan partije ili veoma glup jer veruje informeru pinku,hepiju,alo ,studio b ,prva,o2,rts.Kada ste videli dijalog vlasti i opozicije,kada ste culi drugu stranu na tv.Ajde bre zbog takvih kao vi srbija propada.Vodite vucica kuci ako vam se svidja.od 2012 do 2020 ostace upamceno po ukidanju demokratije,medijskom mraku i steti koju je nanela ova vlast i glasaci kao Vi

        2. Ako misliš da je to presudno, da podsetim da je svojevremeno i Hitler dobio najviše glasova….

          1. Mika O, ja kao aktivni ucesnik protesta mogu da napisem samo jednu rec na vas komentar. SRAMOTA.

        3. Koliko je osvojio glasova, toliko će Srbija imati stanovnika za 20 godina, ako se ostvari to što prognoziraš i AV i tad bude na vlasti. Jesi li srećan zbog toga?

        4. Gorane, ipak si ti bot! Jer si nepismen. Kaze se „vlast“.

    2. E bas ti hvala Gorane potpuno se slazem stobom lazu bre i kad se Zotu mole

  9. Pravno-obavezujuci sporazum je KAPARA koju je Aleksandar Vucic morao dati za dolazak na vlast 2012. Godine, i oslobadjanje iz Haskog tribunala njegovog politickog oca Vojislava Seselja. Sve drugo sto se u medjuvremenu prica i dogadja sa kljucnih pozicija naprednjacke vlasti samo je ZAMENA TEZA. Kao sto lopov da bi zavarao trag vice „DRZTE LOPOVA“ tako i AV skrece paznju sa svoga protivustavnog delovanja i optuzuje srpski narod, da je sam kriv za sopstveno upropascavanje, jer ce tzv.Kosovo dobiti SUVERENITET na celoj teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. Ali ne ide to tako bas, bez obzira sto Vucic kontrolise sve medije u Srbiji, i postupa kako je njemuu cef I kako ga svakodnevno pogresno savetuje Vojislav Seselj. A, ne kako mu USTAV i pozitivni propisi nalazu.
    Albanci, kako rece Vucic dobice „suverenitete“. Ali to nije mali “suverenitet”, vec na 11.000 kvadratnih kilometara teritorije na jugu Republike Srbije, poznatije kao Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija. To bi bilo moguce SAMO AKO ON POTPISE. Ali, to bi bio veleizdajnicki akt otcepljenja jednog dela nase teritorije samo formalno pravno upakovan kao pravno-obavezujuci sporazum.
    Postenja radi za sve ono sto je dovelo juznu srpsku POKRAJINU na korak do otudjenja, nije kriv Aleksandar Vucic, vec TITOVA komunisticka vlasti bivse Jugoslavije i dobrim delom Slobodan Milosevic, koji je deklarativno vodeci politiku odbrane Kosmeta i zastite nacionalnih interesa , uvukao ceo srpski korpus u MEDVEDJU KLOPKU, jer smo upali u duboku rupu koju su ‘BOGATI LOVCI IZ AMERIKE’ iskopali jos sezdesetih godina proslog veka.Bez neke snase da iz te rupe skoro izadjemo.
    Aleksandar Vucic je ne sumnjivo u NEBRANOM GROZDJU. Dao je OBECANJE, koje je neispunjivo, jer bez obzira na solidno medjunarodno “POLITICKO PREPARIRANJE” predstavlja VELEIZDAJU. Naravno POLTICKI POVERIOCI iz Sveta bice rigorozni u naplati potrazivanja od Aleksandra Vucica, jer nisu oni Srbi pa da imaju emocije I oprastaju svakom sve. I to je neopisivo bezizlazna situacija. Ali ne pocinje zivot od nas, pa ni Aleksnadra Vucica, niti ce prestati posle nas. NAROD je oduvek bitnija kategorija od POJEDINCA. A, pojedinac svoje ambicije uvek mora da uskladjuje sa razumom, a ne fatamorganom, jer u suprotnom sam ce biti odgovoran za svoju zlu SUDBINU.
    P.S. Za objavljivanje ovog komentara ne postoje zakonske smetnje sem cenzure

    1. Gospodine Stanojlović, pa neće on da potpiše pravno obavezujući sporazum. To prevazlazi njegove ustavne ingerencije. Dobro de, svi znamo da je Vučić suvi legalista, da se drži zakona svoje partije koje sam propisuje i usvaja po skraćenom postupku. Ana je ta koja će formalno – pravno da „guta žabu“ koju će srpski narod saborno da vari vekovima koji su pred nama.

  10. Neka on potpise za njegovo Bugojno a ne za Srpsko Kosovo.Mislim da ce izbiti nemiri

  11. Sve ono sto radi i za cega se zalaze nije uzaludno to cemo i dokazati i povratiti onosto nam pripada !

    1. Ivana, ne daj boze da se ostvari ono za sta se Pinokio zalaze!!! Eto toliko.

  12. Fašističko-genocidno-kukavička tvorevina kakva je Srbija je najveće zlo u Evropi.
    Dovoljno je pogledati ko vodi tu zločinačku državu(rulju) i sve je jasno.
    Jedina nada za Srbiju su čestiti i plemeniti ljudi koji će ipak srušiti zločinačku vlast.

    1. Evo ja sam bio na 50-tak protesta, ici cu i dalje, ne podrzavam ovu vlast, ali NIKADA za vlast nisam rekao da je zlocinacka, jeste da u Srbiji mnoge stvari nevaljaju, ali niti je Srbija najvece zlo u evropi niti je bilo sta od onoga sto si napisao.

    2. Mitrovčanac??? Smanji malo doživljaj! Nemoj da poistovećuješ državu Srbiju i njen narod sa onima koji su trenutno na vlasti. Uvredljiv si, dodji malo sebi.

  13. Kako neki ovde komentarisu kao krava kada spusti dzubre Pa ko je mislio drukcije nego ili da prizna kosovo ili jos 100 godina evropa nece resiti taj problem A ono sto neki pisu o bubrezima i zutoj kuci to je od vase strane se desilo ali hocete htjeli ste da gurnete nama ali nije pilo vode a vi koji ne biste priznali kosovo sta bi vi opet Ratovanje protiv djece i civila sram vas bilo A jedan komentar pise kosovo je u djelu srbije samo neka potrazi karttu cije je kosovo uvjek bilo a pusti ti daciceve 1989 propagande vi sto u srbiju zivite pricate u racun srba sa kosova vi ne znate ni gdje je kosovo polje

    1. Pristinac (u pitanju je Pristina a ne Pristeva), da krenemo od zute kuce. Pa zar nije Eulex pohapsio lekare sa Suncanog Brega koji su trgovali organima? Ratovanje protiv dece i civila kazes? Pa otkud vam onda 34.500 veterana UCK?? Toliko njih prima penziju.
      Gledam mape od stare grcke, i nikako da vidim Kosovo?! Mislim vidim ga u vecem delu kao teritoriju srpskih kraljevina, carevine, i sl.. Ali do pocetka 20 veka se ne vidi ni na jednoj mapi nista sto se zove albanija. Mozda vi imate neke vase mape?
      A gde je Kosovo Polje neki znaju. I gde je Ugljare i Preoce i Laplje Selo i Donja Gusterica i Suvi Do i ……A zivim u Srbiji?!

  14. A zasto problem sa Kosovom nije bio resen izmedju 2000 i 2012??? Tada smo imali podrsku i SAD-a i EU i celog zapada, pogotovo posle promena 5.oktobra, gde smo i zbog cega izgubili 12 godina?? E,sada, mnogi koji su bili na vlasti izmedju 2000 i 2012 ponovo bi na vlast, ioako svi znaju da dok su bili na vlasti nije uradjeno nista.

  15. Vucicu odgovara ovako stanje da bi pljackao ovaj narod . Njega ne zanima EU. Ni ovaj narod.

  16. Kao potvrda ispravnosti Vucicevih poteza govori se o broju glasaca koji ga podrzava. Nebrojeni su pimeri u svetu vodjenja pogresnih politika sa velikom podrskom. I uglavnom su sve bazirane na diktaturi i totalnoj propagandi i manipulaciji. Priblizavanje politike seljacima je propagirao jos Pasic a ovi novi SNS radikali su samo to radikalno primenili uz obilatu upotrebu tehnologije za manipulaciju, nadgledanje i zastrasivanje. Zbog takvog vodjenja populisticke politike oni ne mogu da privuku ljude sa integritetom i znanjem. Zbog toga je ocigledno da nista ne znaju sem da rasprodaju resurse, trange-franke tenderisu i uvoze, potplacuju strane investitore koji donose prljave tehnologije, investiraju u stiropor-blok gradnju, unistavaju reke i prirodu zarad profita pojedinca. I vrlo brzo ce svima koji ucestvuju i podrzavaju sve to, kad se suoce sa odgovornoscu, biti jasno zasto Seselj i radikali nikada nisu hteli sami da budu vlast.

  17. Pa neka ga potpiše već jednom, pa da mu vidimo leđa. I to ne samo taj kao eufemizam za priznanje Kosova, nego i sam akt o priznanju ma kako se on zvao. Ionako če reći da ga nije on potpisao i ako ga potpiše, već da je to njegovom rukom učinio neko drugi. A onda ćemo i Ustav da prilagodimo stanju na terenu. Post festum. Dobiti ionako nismo mogli ništa, jer ništa nismo ni tražili. Ta zajednica opština, to razgraničanje, to i da je dobijeno ne bi značilo ništa. Oni o tome govore samo zato da se ne bi govorilo o njihovoj indikativnoj revnosti u izvršavanju Briselskog sporazuma! Nije ni bilo potrebno da nam Vučić objašnjava šta je to razgraničenju kad je jasno šta nije. Ko to ne shvata taj baš nema mašte. A ni Vučić ne može sve sam. Ne može nijedan čovek sam da se svojeručno bori za našu decu, naša narod i našu zemlju, da ugovara poslove, da pravi gondole i da uz to uvekbude srećan i ponosan. Problem zaprao i nije u tome da ni on ne može sve, problem je u tome što on hoće sve iako ne može ništa. Zato se valjda i okružio ništacima. Sve mi se nešto čini da nisam bio u pravu dok sam mislio da je Tadić izvisio zato što je bio glup već zato što nije bio lud. Neko je davno shvatio da nijedan normalan Srbin neće priznati secesiju Kosmeta i da stoga treba naći nekog ko će je uprkos tome priznati.

  18. Sada je pravi trenutak za referendum, kako bi stvarno znali šta narod misli, ako je već okrivljen da je na narodu odgovornos. Prvo bi političari odahnuli od odgovornosti i stvarno preneli svu odgovornost na narod. Drugo, izbegli bi podelu u narodu, optuživanje ko je kriv, ko prvi da ide u rovove, konačno bi dobili čistu situaciju i znali bi u kom pravcu da idemo, samo ovaj put složno, bez optuživanja, izdajnika, sendvičara, komentara na raznoraznim društvenim mrežama. Izadjimo, dajmo svoj glas i postupimo kako većina kaže. Siguran sam da bi odgovor bio bez stranačkih boja, a budućnost svesno izabrana.

    1. To bi bilo najdemokratskije. Nesto kao izbori?
      Bojim se da bi rezultati referenduma odrazavali narodnu volju u istoj meri u kojoj je odrazavaju i rezultati izbora. Vucic i Djukanovic na izborima uvek dobiju kolikohoce.000,000 glasova.
      Mislim da je Dusan Radovic rekao, izvinjavam se ako nije:
      Da politicki izbori mogu nesto da promene, sigurno bi ih ukinuli.
      I referendum, isto tako.

  19. Žao mi je, ali biće „kako mora da bude“, odnosno Srbija u svojim granicama kako su je predaci ostavili budućim pokoljenjima! Na izuzetnom geostrateškom položaju jedino su Srbi opstali i očuvali Bogom danu teritoriju, zahvaljujući intelektualnim sposobnostima i nesebičnom žrtvom! I zato je Bog sa nama, ne može nam niko ništa i biće sve dobro! Živela Srbija i njen nebeski narod!

  20. Srecna vam nezavisnost dragi Kosovari. Putujte u lepsu buducnost bez Beograda. Tesko nama koji ostajemo u Srbiji pod Beogradom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.