Vučić prozvao SPS zbog protesta protiv litijuma, Dačić se pravda: Ne radimo ništa protiv predsednika 1Foto: Vojin Radovanović

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da ta stranka ne učestvuje niti će ikada učestvovati dok je on na čelu stranke u bilo kakvim aktivnostima ili operacijama protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i aktuelne vlasti, jer bi time, kako je istakao, radili i protiv sebe i zajedničkih ciljeva. Prethodno je Vučić izjavio da su na nekim protestima oko litijuma učestvovali i predstavnici SPS.

„Naprotiv, naš savez je najčvršći bedem za odbranu Srbije i njenih nacionalnih i državnih interesa. I zato je od vitalnog značaja bio naš zajednički koalicioni nastup na lokalnim izborima“, naglasio je Dačić, a saopštio SPS, prenosi Nova.rs.

On je naveo da nijedan pojedinac nema pravo da nastupa drugačije u ime SPS-a i dodao da će svako drugačije ponašanje biti sankcionisano.

„U konkretnom slučaju u Malom Zvorniku naš opštinski odbor nije učestvovao ni u kakvim aktivnostima, već je reč o čoveku koji nije član SPS-a niti rukovodstva, a bio je na našoj listi na lokalnim izborima kao grupa građana, koji će biti isključen iz naše odborničke grupe. I tako će biti svuda i uvek kada se neko ponaša suprotno mojim stavovima i politici SPS-a“, izjavio je Dačić.

Lider SPS reaogovao je na izjavu predsednika države Aleksandra Vučića koji je izjavio da su na nekim protestima protiv iskopavanja litijuma bili prisutni i predstavnici SPS.

Upitan o navodima vezanim za Mali Zvornik i protest protiv Rio Tinta, Vučić je kazao: „Pa dobro, i direktori najvećih državih preduzeća u Srbiji su držali govore tim povodom, plaćali ljude, podsticali, poput direktora Srbija šuma…“.

Dodao je da je i predsednik opštinskog odbora SPS iz Uba juče bio na mitingu u tom mestu.

Mediji su juče preneli da se u „Malom Zvorniku u toku akcija pod kodnim imenom „Pad zida“ čiji je cilj rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, te da „u tome učestvuje i vrh Socijalističke partije Srbije (SPS), i sve strane strukture sa jednim jedinim ciljem – da sruše Vučića“, a da se ona odigrava u blizini vrtića „Crvenkapa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari