Vučić putuje u Indiju 1Foto: Đorđe Savića/Epa

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić će od 10. do 13. januara boraviti u Indiji,
gde će učestvovati na „Vajbrant Gudžarat globalnom samitu“, čija je centralna tema „Održivi ekonomski i socijalni razvoj“.

„Vajbrant Gudžarat globalni samit“ predstavlja jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji. Samit okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora, industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od dva miliona posetilaca, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Partnerske zemlje su Sjedinjene Američke Države, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, Ujedinjeni Arapski Emirati, Australija i Japan.

U radu samita fokus će biti na sektorima: aeronautika, poljoprivreda, prehrambrena industrija, hemijska i petrohemijska industrija, odbrana, građevinarstvo, elektronika, istraživanje i razvoj, informacione tehnologije, zdravstvo, farmacija, životna sredina, veliki infrastrukturni projekti, transport, preduzetništvo, tekstilna industrija, urbanizam i turizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari