Vučić razgovarao sa ambasadorom Egipta 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da je u Beogradu razgovarao sa ambasadorom Egipta Baselom Salahom o predstojećoj poseti Egiptu i o globalnim izazovima i njihovim implikacijama po međunarodne odnose.

Vučić je na instagramu objavio fotografiju sastanka i napisao da je tokom razgovora sa Salahom naglasio „da ;Srbija u regionu Zapadnog Balkana, kao i Egipat na Bliskom istoku, predstavljaju stubove stabilnosti i razvoja“.

„U tom smislu je naša saradnja od ogromnog značaja u širem geopolitičkom kontekstu. Upravo iz tih razloga, izrazio sam nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama“, napisao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da su odnosi dve države zasnovani na temeljima tradicionalnog prijateljstva, ali da „ekonomska saradnja još uvek ne prati nivo političkog dijaloga“.

„Predložio sam ;da investicije i zajednički rad na velikim projektima od obostranog interesa budu jedna od najvažnijih tema tokom moje posete Kairu“, naveo je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari