– Član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz RS Mladen Ivanić i premijer Srbije Aleksandar Vučić saglasili su se u telefonskom razgovoru da odlični odnosi Srbije i RS treba da se nastave i da su oni bitan doprinos stabilizaciji političkih prilika unutar BiH, saopšteno je juče iz Predsedništva BIH.

Zajednički je konstatovano da odnosi BiH i Srbije napreduju i da je potrebno još više podstaći saradnju, posebno u oblasti ekonomije. Dogovoreno je da se Ivanić i Vučić u najskorije vreme sretnu u Beogradu.


Vest o ovom razgovoru objavljena je nakon polemike između Ivanića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Ivanić je u Dnevnom avazu poručio predsedniku Srbije da se ne meša u unutrašnje stvari u BiH. U izjavi za Kurir Nikolić je ocenio da su odnosi Srbije sa susedima bolji nego što su ikada bili, ali je poručio i da nije on kriv što država BiH ne funkcioniše kako treba i što Mladen Ivanić ne predstavlja svoj entitet. Umesto da bude u direktnoj vezi s Miloradom Dodikom, on (Ivanić) radi protiv njega. I to mi je strašno bolno zato što znam da ti sukobi ugrožavaju Republiku Srpsku, smatra Nikolić. On je napomenuo da je bio svedok kada je u Zagrebu Bakir Izetbegović vrlo loše govorio o Dodiku i iznosio teške optužbe. Ivanić je govorio posle njega i nije ni pomenuo Dodika, što je bilo veoma čudno. Trebalo je da kaže nešto u njegovu odbranu, bar ono što misli da nije tačno, smatra Nikolić.



Susret sa Vujanovićem

Osvrćući se i na izjavu predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića da jedva čeka da se vidi sa njim, Nikolić je rekao da ne zna šta Vujanović toliko smeta što je on govorio o lošem položaju Srba u Crnoj Gori. Pitao sam u kom statusu je srpski narod, jer tamo nije ni narod ni manjina. Tamo je srpski narod osnovao tu državu, smatra Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari