Vučić razgovarao telefonom sa predsednikom Azerbejdžana o toku dijaloga u Briselu i Samitu Kontakt grupe u Bakuu 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom, saopšteno je iz kabineta Predsednika.

Vučić je predsednika Alijeva obavestio o toku dijaloga u Briselu, kao i o neophodnim dodatnim konsultacijama, zbog kojih je sprečen da učestvuje na Samitu Kontakt grupe Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu, ali da će našu zemlju da predstavlja ministar spoljnih poslova.

On je istakao da Srbija pridaje veliki značaj sveobuhvatnim bilateralnim odnosima sa prijateljskim Azerbejdžanom, koji se zasnivaju na uzajamnom poštovanju i razumevanju i međusobnoj podršci.

Predsednik Alijev je naglasio da veoma ceni srpsko-azerbejdžansko strateško partnerstvo, koje beleži snažan uspon zahvaljujući odličnim ličnim odnosima dvojice predsednika i stoga izrazio očekivanje da će i ova godina biti uspešna za bilateralne odnose Srbije i Azerbejdžana.

Kako se dodaje, među temama razgovora bila je i konkretizacija planova u domenu energetike, ali i u drugim oblastima od interesa za obe strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari