Vučić i Rot imali „veoma otvoren i težak sastanak“

Ostavite komentar


  1. Žiofre: Želimo Srbiju što pre u EU, ali taj proces je zasnovan na zaslugama

    Sve dotle dok je taj proces „zasnovan na zaslugama“, od toga nece biti nista !
    Srbija NIKADA nece „zasluziti“ da bude primljena u clanstvo EU !
    Bolje vam je da se „okrenete ka Severnoj Koreji“ i razmislite kako od nje napraviti drzavnu „pogodnu za clanstvo u EU“, imate vece sanse nego sa Srbijom !

  2. Šta god da kaže, ovde će propaganda od toga napraviti mleveno meso…
    Činjenica je da proces pristupa zahteva uspostavljanje minimuma pravne države, što je potpuno nezavisno od Kosova. Mi nemamo ni državu, a kamoli pravnu. Da smo je izgradili, što je u interesu svih građana sem sekte na vlasti, danas bi imali daleko jači poziciju u svim spornim pitanjima i sa Prištinom.

  3. Sa zamenikom pomocnika zamenika pomocnika stambene zajednice u cetvrtom bloku iza vrtica….ko sve nama ne dolazi, zahteva,preti i kroji politiku?!?!

  4. Predsednici drzava razgovaraju sa predsednicima.
    Ministri sa ministrima.
    Parlamentarci sa parlamentarcima.

    Da li moze sef spoljnopolitickog odbora NS R. Srbije da dobije razgovor sa Stajnmajerom? Solcom? Berbokovom?
    Ne, niti je ikada u istoriji

  5. Autokrata Vučić,niko ne valja ,samo on valja za sebe svoje lične interese i bagre oko njega,postavio brata za premijera
    Kakav Vučević,slepi poslušnik.
    Pukli ste na izborima.
    Ni kradja ne pomaže,idete i istoriju i u znate gde..

  6. Сво то лупетање Врховног обија се редовно целој Србији о главу, али нажалост понајмање Врховном, који је своју ћерку послао на студије баш у те „Србомрзце“…
    Његово лицемерје и подлост су једноставно безгранични, исто као и манична депресивност (јуче дрвље и камење на Немце, данас отварање њихових треће разредних погона и прича о сарадњи, сутра опет…) и инфантилна нарцисоидност.

  7. Sastali se najveći srbomrzac u Nemačkoj i najveći srbomrzac u Srbiji.

  8. @Zasto sastanak? 30. maj 2024. u 12.30
    To pitaj Vučića, uostalom on je uništio i poslednju oronulu fasadu tzv. pravne države, koja se inače zasniva na podeli moći između legislative, egzekutive i judikative – ON je država, l’etat c’est moi.
    ON deli državne ugovore, koristi novac svih nas za neprekidnu kampanju i kupovinu glasova, ON „zaustavlja“ legalno i legitimno izglasan Anketni Odbor Parlamenta, ON svakodnevno gazi Ustav i zakone, ON stalno izveštava strane ambasadore o stanju u Srbiji što je unikum u istoriji svetske politike, ON stalno naoružava i vokabular i vojsku, itd. …

  9. Klasična jajara. Priča okolo svašta, a kad mu došao dotični švaba na noge on sve ko svaka seka persa, mile lale. Kakva ljiga.

  10. Glavno da hoce litijum za siću iz Srbije da se oni i EU Jos vise obogate na nas racun, a nama kao nagrada za to status vecitog genocidnog kandidata uz neku sicu iz kasice EU.

  11. @Tom. 30. maj 2024. u 12.21
    Rot je ozbiljan i uticajan evropski političar, sušta suprotnost ovdašnjem bahatom balkanskom autoritariZmu koji ruši odnose sa Evropom od koje stalno uzima veliki novac za reforme kojih nema.

  12. Ništa tu nije teško, samo pričaju a Vučić se sigurno izmotava i laže.

  13. Tome i zašto sastanak , baš ste francuske sobarice , pa znate li šta sa Srbijom rade Hil i drugi zapadni ambasadori ? Šef spoljno političkog odbora u njihovom parlamentu je nadređen ambasadorima . Naši pune gaće i od zapadnih ambasadora , a kamo li od njihovih pretpostavljenih .

  14. Verovatno su se sastali da razreše ko je od njih najveći srbomrzac…

  15. Vrhovnom je uvek „jako teško“ kada treba da objasni zašto dogovoreno nije uradio, gde je otišao silni novac dat beskamatno za reforme, gde su te reforme, šta je sa pravnom državom, javnim medijskim servisom, biračkim spiskovima, kupovinom glasova, organizovanim kriminalom, korupcijom itd.

  16. Mislim da Vučić nije trebao da u rezidenciji predsednika prima nekog Rota koji je predsedavajući odbora za spoljne poslove nemačkog parlamenta,koji čini sve da napakostio Srbiji i srpskom narodu.Rota je trebalo da primi predsednik našeg odbora za spoljne poslove.Pošto ga je primio predsednik Vučić je trebalo da mu predstavi našu rezoluciju genocidu u Kragujevcu ,Kraljevu i dr mestima u drugom svetskom ratu od strane Nemačke.

  17. Razumijem neslaganje sa nekom političkom opcijom ili protagonistom te politike,ali ne mogu prihvati da ekstremno mrziš i vrijeđaš,to nije imanentno srpskom biću i kontraproduktivno je.

  18. Zapad bi hteo da mi njihove laži i neistine prihvatimo kao istine da bi im bili saveznici. Isto tako njihove nepravde i zlo prema nama da prihvatimo kao pravdu i dobro za nas pa će nas primiti u EU. Bolje da nikad ne budemo takvi kakve nas oni žele pa taman nikad ne ušli u EU. Srbi su uvek imali izražen osećaj za pravdu i istinu, zbog toga ih je nemoguće slomiti.

  19. @Bucko „Razmišljam“
    A da si nadjes neki zivot umesto ovog rasipanja „duhovitosti“ preko „komentara“?

  20. Ne znas koji su tragikomicni, ovi koji se uvlace Vucicu ili ovi koji se po komentarima uvlace Rotu. Bljak.

  21. Čak osećam poniženje ako.bilo šta kažem o predsedniku …sem da je on veliko ZLO!

  22. A zasluge Unraine? To nema veze? Daj bre palite sa trulom EU! Da valja ne bi Engleska izašla iz iste, a javni dug u EU ne vi bio 89% BDPa. Išš lažovi!

  23. Ajmo, velikoSrbi. Puške u ruke, pa da opet udarimo junački na Švabu. Poslednji put smo kapitularili za samo 12 dana 1941.
    Mnogo smo mi hrabri i veliki vojnici, čim ne možemo ni diktatora da se rešimo ovolike godine.

  24. Nemci nisu voleli Srbiju ni za vreme kralja, a ni bilo kog drugog predsednika. Da treba promeniti predsednika slazem se, a da ce nas Nemci ikada voleti, sigurna sam da nece.

  25. Čitam komentare i mogu reći da je većina komentatora bolesno, bez mogućnosti ozdravljenja!

  26. Michael Roth je posvađan i sa svojom strankom i napušta je ove godine. On ne zastupa praktično nikoga.

  27. Ceo svet hrli u Nemačku,samo se naši rusofili nećkaju da li je Sibir gostoprimljiv!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.